REFERANDUM DAYANIŞMASI

REFERANDUM DAYANIŞMASI
REFERANDUM DAYANIŞMASI CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci ve Silivri belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 12 Eylül referandumu öncesi beraberce dayanışma içerisindeki çalışmaları partililerin takdirini kazanmakta…
REFERANDUM DAYANIŞMASI
CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci ve Silivri belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 12 Eylül referandumu öncesi beraberce dayanışma içerisindeki çalışmaları partililerin takdirini kazanmakta…
Değirmenci nerde Işıklar orada!
Silivri Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı, yaklaşan 12 Eylül Referandum öncesi “Doğrusu Hayır” kampanyası çalışmalarına hız verirken ilçe örgütünü bu çalışmalarda yalnız bırakmayan Özcan Işıklar’ın yoğun iş temposuna rağmen çevre belediye başkanlarına oranla referandum için daha fazla çalışması gözlerden kaçmadı.
 Mahalle ve köy kahvehanelerindeki toplantılarda, İlçe Başkanı Selami Değirmenci ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, “Bizleri aldatan, bizleri kandıran, bizlerle alay eden iktidara cevabımız sandıkta olacak. Hayır, hayır, hayır” dediler.
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Teşkilatının,Kadıköy ve Gazitepe Mahallerinden başlayan “Doğrusu Hayır” kampanya çalışmaları Akören, Kurfallı, Bekirli, Çayırdere ve Sayalar ile devam etti.
Referandum çalışmalarına CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci’nin   önderliğin de Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu, İlçe kadın ve İlçe Gençlik Kollarının yanı sıra gönlü memleket sevgisi gönlü Cumhuriyet Halk Partisi sevgisi ile dolu olan partililerimiz katıldılar
ÇAYIRDERE’NİN TAPU İSYANI
Yıllardır kangren haline gelen orman köyleri tapu sorununa isyan eden Çayırdere Köyü halkı İlçe Başkanı Selami Değirmnci ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a “Siz bizim arkamızda durun yeter. Biz sandıkta kimi gömeceğimizi iyi biliyoruz. Zaten bu son şansımız. Memleket elden gidiyor. Kendi dönemlerinde yaptırdıkları inşaatları şimdi size yıktırarak bizleri sizinle karşı karşıya getirmek istiyorlar” diyerek yılların isyanını dile getirmiş oldular.
 DEĞİRMENCİ “AYDINLIK YARINLARIMIZ İÇİN HAYIR DEMELİYİZ”
Kahve toplantılarında yaptığı konuşmalarla halkın yoğun ilgisi ile karşı karşıya kalan Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci “Yarınlarımız için hayır demeliyiz. Din devletine doğru adım adım ilerliyoruz. İnsanlarımız resmen kandırılıyor. Başbakan çıkıp televizyona insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Anayasa değişikliği ile memur maaşının, esnafın ne alakası var. Bakın Silivri’de 2002 yılında esnaf odasına kayıtlı 8200 esnaf var. Bugün nüfus o dönemin en az iki katı esnaf sayısı 3200. Bunu nasıl açıklarsınız. Ondan sonra referandum adı altında siyasi oyunlar oynanıyor, kapalı kapılar ardında gizli anlaşmalar yapılıyor”
ORMAN KÖYLERİ KADERİ İLE BAŞBAŞA
Orman köyleri yıllardır kaderi ile baş başa bırakılıyor. İnsanlar yıllardır yaşadıkları, ana baba ocaklarından uzaklaştırılmak isteniyor. Bunun içinde Büyükşehir, İlçe Belediyemize baskı uygulayarak yıkımı yapacaksın diye yazılar yolluyor. Siyasi bir baskı ile karşı karşıyayız. Bunu aşmanın tek yolu 12 Eylül’de sandıkta olacak. Türkiye “Doğrusu Hayır” diyecek. AKP Hükümetinde bu telaş başladı. Başbakan TÜSİAD’ı bile tehdit edebiliyor. O yüzden 12 Eylül ülkenin kurtuluşu olacak”
DEĞİRMENCİ’DEN MİTİNGE DAVET
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Selami Değirmnci alkışlarla sık sık kesilen konuşmasını 22 Ağustos Pazar Günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı miting daveti ile tamamladı. “Hepinizi Pazar günü Çağlayan’da yanımızda görmek istiyoruz. Ses getirecek bir mitinge imza atacağız. Köylerden miting için otobüs kaldıracağız” dedi.
 IŞIKLAR “YUVA YIKAN OLMAYACAĞIZ”
Orman köyleri ile ilgili sürekli baskı altında olduğunu dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Sürekli orman köyleri ile ilgili yıkım kararı yazıları ile baskı altındayız. Yuva yıkan olmayacağız. Sizden ricam lütfen inşaat yapmayın. Biraz bekleyelim. Bizleri sizlerle karşı karşıya getirmenin uğraşı içerisindeler. Soruyorum sizlere, Yıllardır ne yaptılar. Büyükşehir sizlere ne gibi hizmet getirdi ? Köyünüze bir çivi çaktılar mı ? O yüzden bin kere de sorsalar Hayır yine hayır yine hayır” derken büyük alkış aldı.
 IŞIKLAR “1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANLARINI ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE BİZ YAPIYORUZ”
Başkan Işıklar “Bizler sizin paranızla sizlere iftar yemekleri vererek şov yapmıyoruz. Bizler sizlerin huzur dolu yarınları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gizli gizli yapılan nazım imar planlarını çok iyi biliyorsunuz. Silivri Belediyesi olarak, belediye bünyesinde oluşturduğumuz Planlama Birimimizin çalışmaları ile milyonlarca dolar harcama ile yapılan uygulama imar planlarını kendimiz yapıyoruz. 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımız hazır, Büyükşehirden onay bekliyoruz. İsteyen istediği zaman gelip görebilir” dedi.
IŞIKLAR; “HAYIR DİYEREK ONLARIN SİYASİ OYUNLARINI BOZALIM”
Bir köylü vatandaş “Başkanım, Hüseyin Turan döneminde yapılan inşaatlara göz yumuldu. Şimdi size yıkın diye Büyükşehir yazı yazıyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bizi sizinle karşı karşıya getirmek istiyorlar bunun farkındayız” demesi üzerine Başkan Işıklar “Onlar seçime kesin kazanacağız gözü ile bakıyordular. Nasıl olsa kazanacağız havası ile istediklerini yapacaklarını, yaptıracaklarını sandılar. Ama Silivri en güzel cevabı sandıkta verdi. 12 Eylül’de yine verecek. Hayır diyerek onların siyasi oyunlarını, onların insanları birbirine düşürme oyunlarını bozacağız. Bizler sizin sonuna kadar arkanızdayız, sizlerde bizim arkamızda durun” dedi. 
BAŞKAN IŞIKLAR’IN KONUŞMASI SIK SIK ALKIŞLARLA KESİLDİ
Çayırdere Köyü ve Sayalar Köyü’nde sevgi gösterileri ile karşı karşıya kalan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, Başkan Işıklar; “Halkımız sömürüldüğünün, kandırıldığının farkında. Kimse halkı enayi yerine koyamaz. 12 Eylül’deki sonucu şimdiden görmeye başladıkları için panik halindeler. Doğrusu Hayır olduğunu onlarda biliyor” dedi… 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.