SEÇİM YASAKLARI ÇİĞNENİYOR!

SEÇİM YASAKLARI ÇİĞNENİYOR!
Yaklaşan referandum öncesi seçim çalışmalarını sürdüren siyasi parti temsilcileri bir taraftan da seçim yasaklarının adaletli bir şekilde yerine getirilmesini istiyor.
 
Hemen hemen Türkiye’nin her yerinde iktidar partisi Ak Parti’nin devletin imkanlarını kullandığı yönünde şikayetler gelirken benzer bir rahatsızlıkta Silivri’de cereyan etti.
 
 
DEĞİRMENCİ YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ!
CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci dün bir basın toplantısı düzenleyerek, AK Parti’nin yasa dışı uygulamalarına İlçe Seçim Kurulu Başkanının, İlçe Emniyet Müdürlüğünün ve İlçe Jandarma Komutanlığının duyarsız kaldığını söyledi. Aynı yasa dışı uygulamayı biz yapsak tavırları ne olurdu diyen Değirmenci, Emniyet Müdürünü ve Jandarma Komutanlığını göreve davet ederken, Silivri CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Doğrul da, Türk Bayrağı dağıtılmasının yasak olduğunu ve pankartlar konusunda Emniyet Müdürlüğü’nün de gerekli hassasiyeti göstermediğini ileri sürdü…
 
YASALAR HERKES İÇİN ADİL KULLANILMALI!
İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Seçim Kurulu Başkanını göreve davet eden CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Ak Parti’li yöneticiler resmen suç işlemekteler. Flama dağıtımından tutun, bayrak asımına ve devletin bir çok resmi kurumlarını kullanmalarına kadar her alanda suç işlemekteler. Yetkilileri ve sorumluları göreve davet ediyorum. Silivri’de billboardları kullanma yetkisi olan tek parti CHP’dir. Bu hakkı almak için billboard kullanmak isteyen siyasi partilerin 23 Ağustos akşamına kadar İlçe Seçim Kuruluna müracaat edip etmeleri gerekiyordu. Yasa gereği 11 eylül akşamına kadar bu bildbordların başka kimselere tahsis edilmesi de mümkün değil. Ama billboardlarda yasa dışı afişleri görmeniz mümkün. Kaldı ki firmanın da izni dışında takılmışlar. E–5 üzerine ve otobanlara afiş asmak kesinlikle yasak. Resimlerde de çok net görülmekte. Burada bizimde afişlerimiz var. Dediğim gibi biz özellikle astık. Şikayet ettik, kaldırtamadık. Kaldırtamayınca biz de yanına astık. Biz bu şekilde kendimizi de İlçe seçim Kurulu Başkanına ve Emniyet Müdürümüze ihbar ediyoruz. Görevlerini yapmaya çağırıyoruz.”  
 
BİZ DE BELEDİYE BİNASINA MI AFİŞ ASALIM!
‘Büyük boy pankartlar, parti binalarında 5 mt’yi geçmemek şartıyla asılabilir. Bunun dışındaki büyük boy pankartlar, seçim kurulunun belirlediği alanlarda dahi olsa asılamaz. Silivri girişinde bir binanın iki cephesine yapılan pankart, geçen dönem İSKİ’ye satılmış olan binanın ön cephesindeki pankartlar yasadışıdır. Bunu İlçe Seçim Kurulu biliyor. Bu binanın resmi bir bina olması ayrı bir suç teşkil ediyor. Şimdi biz de gidip Silivri Belediyesi’nin duvarlarına afişler assak doğru olur mu? “Hayır” afişlerini Silivri Belediyesi’nin duvarlarına asmamız nasıl bir suçsa, buda aynı şekilde suç’ diyen Selami Değirmenci bütün devlet kurumlarını hakkaniyetli ve sağduyulu bir ortamda seçim çalışmalarına yardımcı olmaya davet etti.
 
 
Haber: Fatma Sarıbıyık  
 
 
 
               
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.