Selimpaşa denizine lağım akıyor

Selimpaşa denizine lağım akıyor
Silivri Selimpaşa sahilinde denize akan lağım pislikleri vatandaşları canından bezdirdi. Lağım sularının denize aktığı sahil kesiminde yaşayan vatandaşlar, kötü kokudan ve sağlıksız ortamdan rahatsız.
 
Selimpaşa sakinleri defalarca  İSKİ’ye konuyla ilgili şikayet dilekçesi verdiklerini ancak kalıcı bir çözümün üretilmediğini dile getirerek; İSKİ Duyarsız kalınca konuyu Silivri Belediyesine de dilekçe ile bildirdik. Sorunun çözümü belediye değil ama İSKİ yetkilileri duyarsız kalınca sorunun çözülmesi için belediyeye de şikâyetimizi dile getirdik.
 
 
Tahliye sistemi devre dışı kalıyor, lağım denize akıyor
Selimpaşa sahilinde lağım sularının denize akmasıyla oluşan kötü manzaranın vatandaşlara göre sebebi, elektrikler kesildiğinde tahliye sisteminin devre dışı kalması nedeniyle lağım sularını denize akıttığı yönünde. Tahliye sisteminin devre dışı kalmasıyla denize akan lağım sularının çevreye pis koku yayılmasına ve vatandaşların denizden faydalanmamasına engel oluyor.  
 
Her yıl aynı sıkıntı yaşanıyor
Selimpaşa sahilinde yaşayan vatandaşlar,lağım sularının denize akmasından dolayı  meydana gelen pis koku ve sağlıksız ortam nedeniyle tepkilerini şu sözler ile dile getirdiler. “Her yıl aynı olayı yaşıyoruz. Lağımı denize tahliye eden ve açığa basan sistem, elektrikler kesilince devre dışı kalarak bütün pisliği kıyı şeridine bırakıyor. Kokudan evlerimizde, balkonumuzda oturamaz hale geldik. Denize dahi giremiyoruz. Gerek İSKİ’ye gerek ise Silivri Belediye başkanlığı’na dilekçeler yazarak sıkıntımızı dile getirdik. Ama maalesef arada sırada gelip pisliği temizliyorlar, üzerini kumla örtüyorlar. Yani geçici çözümler üretmeye çalışıyorlar. Ancak bu buradaki sıkıntıyı ortadan kaldırmaya yetmiyor. Yıllardır biz bu sıkıntıyı çekiyoruz. Biz geçici çözüm değil, kalıcı çözüm istiyoruz. Birilerinin sesimizi duymasını ve bizleri bu sağlıksız ortamdan lağım konusundan  kurtarmasını istiyoruz.”
 
Haber: Fatma Sarıbıyık
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.