SELİMPAŞA’DA HAYIR COŞKUSU

SELİMPAŞA’DA HAYIR COŞKUSU
CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci Selimpşa’da yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Sayın Başbakan, Yüksek Yargı’nın AKP’yi laiklik karşıtı eylemlerin odağı olarak nitelendirmesinden bu yana olağanüstü bir kin ve nefret beslemeye başlayarak, int
SELİMPAŞA’DA HAYIR COŞKUSU
 
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, 12 Eylül Anayasa Oylaması çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, tüm mahalle ve köylerde ev ve esnaf ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından, mahallelerde gerçekleştirdiği referandum çalışmalarını sürdürüyor. Cumartesi akşamı Selimpaşa Mahallesi’nde gerçekleşen kahve toplantısında; CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Eski Milletvekili, DİSK eski Genel Başkanı ve şimdiki Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak ile CHP İstanbul Milletvekili, eski Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu birer konuşma gerçekleştirdi. Toplantıya, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, partililer katıldı. Selimpaşa halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılanan CHP Silivri İlçe Örgütü, Selimpaşa halkından referandumda hayır oyu kullanmasını istedi.
 
DEĞİRMENCİ; “EN BÜYÜK CEVABI SANDIKTA VERECEĞİZ”
CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci Selimpşa’da yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Sayın Başbakan, Yüksek Yargı’nın AKP’yi laiklik karşıtı eylemlerin odağı olarak nitelendirmesinden bu yana olağanüstü bir kin ve nefret beslemeye başlayarak, intikam duygularıyla bir anayasa değişikliği yapmaya kalkıştı. Bu 26 maddenin 24 tanesine hiç kimsenin itirazı yok. Fakat iki madde var ki, biz bu iki maddeye itiraz ediyoruz. Bir tanesi, Anayasa Mahkemesi’nin Yüksek Mahkeme oluşturmasında hâkim sayılarını arttırmak ve artan bu sayıyı parlamentoda çoğunluğu olan partinin belirlemesi. Biz buna itiraz ediyoruz. Bir diğeri de, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun sayısını ve atama şeklini değiştirmek. Burada da hakimlerin ve savcıların atamasında siyasal iktidarı söz sahibi yapma düşüncesi hakim. Cumhuriyet Halk Partisi tarih boyunca askeri diktalara her zaman karşı gelmiştir. Sivil diktaya da en az onun kadar karşıyız. Sayın Başbakan yolun sonuna geldiğini görüyor. Bu hırçınlıkları ve bağırmaları da bu yüzden. Halkımız ona dur diyecek. Eğer dur demezsek, bilelim ki önümüz karanlık arkadaşlar.”
 
IŞIKLAR; “BİZİM KAPILARIMIZ BÖLÜNMEYE DEĞİL, AYDINLIĞA AÇILIR”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’nin bir dönüm noktası haline gelen oylamaya bir hafta kaldı. Bugün Türkiye’nin kuruluş değerleri örselendi. Bilinçli bir şekilde ülkenin bütün değerleri haraç mezat satıldı. Milli Eğitimiyle, adaletiyle,  ordusuyla onu var eden laiklik anlayışının ardından şimdi de hukuku teslim almaya çalışıyor. Korku imparatorluğu yaratıp, açıklıktan, yoksulluktan, fakirlikten beslenen bir anlayışı dayatıyorlar. İnsanların kafasını boşaltıp, karnını doyurarak belli bir amaca ve niyete doğru taşımaya çalışıyorlar. Bu anlayış, bugün anayasayla da hukuku teslim almaya çalışıyor. Geldiğimiz nokta, 12 Eylül bir dönüm noktası. 12 Eylül, Türkiye’nin temel değerlerinin yol edilmeye çalışıldığı, bir ümmet anlayışına doğru götürülmek istenen bir gün. Sayın Başbakan Diyarbakır’da yaptığı konuşmasında ‘size kapılar açıyorum’ diyor. Ne demek istiyor? Bizim kapılarımız Sayın Grup Başkan Vekilimizin de ifade ettiği gibi, cumhuriyete, demokrasiye, aydınlığa açılır, bu kapılar bölünmeye açılmayacak. 12 Eylül’de o niyette olanların da kapılarını kapatmamız gerekecek.”
 
BUDAK: “BAŞBAKAN AKIL TUTULMASI YAŞIYOR”
Eski Milletvekili, DİSK eski Genel Başkanı ve şimdiki Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Sayın Başbakan’da bir akıl tutulması var. Bugüne kadar yurttaşlarının etnik kökeniyle uğraşan bir başbakan görmedik. Sizler Trakyalısınız bilirsiniz, insanların farklılıklarını büyük hoşgörüyle karşılarsınız. Benim vatandaşlarımın, yüksek yargıçlarımın arasında şu inançta olanlar var, benim davamı onun için onamışlardır diyen bir Başbakan olabilir mi?
 
KURDA KUZU, KEDİYE CİĞER, AKP’YE DE YARGI TESLİM EDİLEMEZ
Bu Başbakana ve adamlarına Türkiye’nin yargısını teslim edebilir miyiz arkadaşlar? Siyaset hiçbir şekilde yargıya müdahale etmemelidir. Böyle hukuk olmaz arkadaşlar. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Yargı, ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne teslim edilir, ne Milliyetçi Hareket Partisi’ne teslim edilir hele AKP’ye asla teslim edilemez, asla. Kurda kuzu teslim edilemez, kediye ciğer teslim edilemez, AKP’ye de yargı teslim edilemez.”
 
HACALOĞLU: “TEMİZ BİR SİYASET İÇİN HAYIR DEMELİYİZ”
Gerçekleşen toplantıda son konuşmayı yapan CHP İstanbul Milletvekili, eski Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu; “8 gün sonra Türkiye önemli bir dönemeçten geçecek. Seçim olmayacak ama Türkiye çok ciddi bir engelle karşı karşıya kalmış durumda. 8 yıldır o kadar büyük kurgularla halkımız öyle bir sömürü yaşadı ki, bunun hesabını sormak 12 Eylül’de gerçekleşecek referandumda hayır demek boynumuzun borcu haline geldi. Sadece bir neden için 12 Eylül’de hayır dememiz gerekiyorsa, temiz bir siyaset için hayır demeliyiz arkadaşlar. Arkadaşlarım hukuki boyutlarını dile getirdiler. Yandaş bir yargı oluşturulmak isteniyor. Bir siyasetçinin değerlendirilmesindeki en önemli faktör, beyninde taşıdığı projelere halkın güven duyup, duymamasıdır. Ben Sayın Tayyip Erdoğan’ın miladının dolması gerektiğini düşünüyorum. Bu sandıkta olabilecek bir şey, 12 Eylül referandumunda koyacağınız tavırla, ona dur diyerek bunun önünü açabilirsiniz. Ben AKP’nin bir daha ki seçimlerde iktidardan gideceğini görüyorum. 11 ay sonra AKP iktidarda olmayacak arkadaşlar. Geliniz hep birlikte 12 Eylül’de hayır diyelim arkadaşlarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.