Sevimli ailesi yardım bekliyor

Sevimli ailesi yardım bekliyor
Silivri'de bir apartmanın bodrum katında yaşayan Sevimli ailesi yardıma muhtaç. 8 yaşındaki çocuklarının ileri derece görme bozukluğu olan aile minik Erdem'in tedavisi için yardım bekliyor. Sosyal güvencesi de olmayan aile geçim sıkıntısı yaşıyor.
 
Geçtiğimiz yıllarda bir yardım kuruluşu tarafından eşya yardımı alan aileye Silivri Belediyesi Gıda Bankacılığı tarafından da her ay kısıtlı erzak yardımı yapılıyor. Ancak kışın gelmesi ile yaşam koşullarının ağrılaşması aileyi zor duruma sokuyor. Soba bulunmayan evde yaşamaya çalışan ailenin reisi Cemal Sevimli ise bir süredir işsiz ve iş bulamıyor. Ailenin tek çocuğu olan ve ameliyat olması gereken Erdem ise okula bile terlikle gidiyor. Servis ücretini ödeyemedikleri için servistende yararlanamayan minik Erdem, her gün 4 km yolu yürüyerek okula ulaşıyor.
 
Maddi imkansızlıklar nedeniyle Erdem’in tedavisi yarım kaldı
Silivri'de 75.Yıl İlköğretim okulunda 1. sınıf öğrencisi olan Erdem'i okula annesi Emine Sevimli götürüp getiriyor. Minik Erdem'in daha önce gözünden ameliyat olduğu ancak maddi imkansızlıklar nedeni ile tedavinin yarıda bırakıldığı söyleyen Sevim ailesi, göz rahatsızlığının ilerlediği ve yeniden ameliyat olması gerektiği söyledi.  
 
Ailem için ne iş olsa yaparım
Kirada oturan ve ev kiralarını bile ödeyemeyecek kadar geçim sıkıntısı yaşayan ve uzun süredir işsiz olan Cemal Sevim, “ailemi geçindirmek için çocuğumun tedavisini yaptırabilmek için ne iş olsa yaparım”dedi. Geçirdiği iş kazası sonucu bir gözünü kaybettiğini söyleyen Sevim; “ İnşaat işçisi olarak çalışıyordum. Ancak uzun süredir işsizim. Bu nedenden dolayı çocuğumun tedavisini yaptıramadık. Çalışmak istiyorum ama iş yok. ailem için ne iş olsa yaparım. Gerekirse yine inşaatlarda çalışmaya razıyım. Yeter ki iş olsun” diyerek yaşadıkları geçim sıkıntısını dile getirdi.
 
 
Haber: Fatma Sarıbıyık  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.