Silivri Belediyesinde Yönetim Krizi

Silivri Belediyesinde Yönetim Krizi
Silivri Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım'ın istifa ettiği haberleri ortalığı karıştırdı. Yıldırım bazı yayın kuruluşlarına yaptığı açıklamalarda istifayı doğrularken başka bazı yayın kuruluşlarındaki açıklamalarında ise haberleri
 
İstifa mı ihraç mı?
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım, geçtiğimiz hafta içerisinde gazetemiz Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık ve bölgede görev yapan diğer bazı basın mensuplarına istifa ettiğini duyurmuştu. Cuma günü olayı köşe yazısında duyuran Sarıbıyık istifa olayını gündeme taşımıştı. Aynı gün Silivri'de yayın yapan bir haber sitesi de istifa haberini "Belediyeden çatırtı sesleri" başlığı ile yayına aldı. Bir başka yerel gazete ise haberi aynı gün "Belediyede kriz var" başlığı ile duyurdu. Yapılan haber ve köşe yazılarının kaynağı ise Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım'dı. Yıldırım, bölgedeki bir çok gazeteciye geçtiğimiz hafta sözlü olarak yaptığı açıklamalarda "İstifa ediyorum. Cuma günü Belediyedeki son günüm. İstifa haberini sizlere yazılı olarak da ileteceğim. Detaylı açıklamamı Pazartesi günü yapacağım" demişti. Cumartesi günü gazetemiz Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık'ın sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Bütün olan bitenler ile ilgili açıklamayı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yapacak. Benim bütün görevlerimi donduran ve görevden alan kendisidir" dedi.
 
Sonra yalanladı
Silivri'de yayın yapan bir internet haber sitesine de önceki gün açıklama yapan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım, hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Birçok gazeteciye yaptığı açıklamaları bir anda ve üç kelime ile yalanlayan Yıldırım, "Haberler maksatlı ve kasıtlı olarak yapılmıştır. İstifa ettiğim yönündeki haberler gerçek dışıdır. Görevimin başındayım" dedi. Silivri Haber adlı sitenin haberine göre Yıldırım istifa etmedi ve görevinin başında.
 
Yönetim şemasından adı çıkartıldı
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım'ın son olarak Silivri Haber adlı haber sitesinde yaptığı yalanlama açıklamalarının ardından yaşanan bir başka gelişme ise şok etkisi yarattı. Silivri Belediyesi Resmi Web sitesinde yer alan Yönetim Şeması değiştirildi. Eski şemada yer alan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım'ın adı şemadan çıkartıldı. Daha önce Yıldırım'a bağlı olan Zabıta Müdürlüğü, Silkent A.Ş. ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, yayına alınan yeni şemada diğer Belediye Başkan Yardımcılarına bağlandı. Eski şemada başkan yardımcısı olarak yer alan Yıldırım'ın adı yeni şemadan kaldırıldı.
 
Makam odasından şiltler de kaldırıldı
Alınan bilgiye göre, Silivri Belediye Hizmet Binasında bulunan Yıldırım'ın odasındaki Başkan Yardımcısı tabelaları da kaldırıldı. Yıldırım'ın makam odasında bulunan ve Abdullah Yıldırım'ın adını taşıyan yönlendirme tabelaları, isim ve ünvanını belirten yazılar ve şiltlerde kaldırıldı.
 
Başkan Işıklar gazetecilerden kaçıyor
Öte yandan günlerdir Silivri Kamuoyunun merakla beklediği istifa haberinin detaylarına ilişkin Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ısrarla açıklama yapmaktan kaçınıyor. Gazetecilerle görüşmeyen ve telefonlarına da cevap vermeyen Işıklar, konu hakkında tek kelime etmiyor.
 
Zabıta'da da görev değişimi
Daha önce Abdullah Yıldırım'a bağlı olan Zabıta Müdürlüğü'nde de görev değişimi yapıldı. Alınan bilgilere göre Işıklar, Yıldırım'ın Belediye ile ilişiğinin kesilmesinin ardından Zabıta Müdürlüğü'nde görevde bulunan Zabıta Müdürü Selçuk Kamış ve Zabıta Komiseri Hasan Erdoğan'ı da eş zamanlı olarak görevden aldı. Zabıta Müdürlüğü görevine ise eski Zabıta Müdürü Cemal Tunca getirildi. Tunca müdürlükteki görevine başladı.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.