SPOR KOMPLEKSİ Mİ DOMATES TARLASI MI?

SPOR KOMPLEKSİ Mİ DOMATES TARLASI MI?
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun 2007 yılında açılışını yaptığı Spor Kompleksi, tarlaya dönüştürüldü.
 
İki defa selde hasar gören tesis bölgenin ihtiyacı olduğu düşünülerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım programına alınarak kısa sürede tamamlanmıştı. Tesis, görkemli bir törenle ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılım gösterdiği toplu açılış töreni ile hizmete girmişti. Açılışı yapılan tesis selde hasar gördükten sonra kompleksde görevli bekçi tarafından saha tarlaya dönüştürülerek organik ürünler yetiştirilmeye başladı.
 
Milyarlaca liralık tesis atıl durumda
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Milyarlarca TL tutarında Silivri’de derenin hemen kenarına yapılan Silivri Futbol Stadı ve Spor Tesisleri kaderine terk edilmiş durumda. Kurulduğu günden bu yana iki kes sel altında kalan tesisin atıl durumda olduğunu gören vatandaşlar, “ Dere ıslahı yapılmadan bu tesisin buraya yapılması yanlıştı. Hadi yaptınız bari çocuklarımızın faydalanabilmesi için doğru düzgün işletilseydi. Bu tesis yapıldığı günden bu yana randımanlı bir şekilde çalıştırılamadı. Yazık değimli milyarlarca liralık bu tesis atıl durumda. bu tesisler kimsenin cebinden değil bizim ödediğimiz vergilerle bize hizmet olarak yapılıyor. Ama görüyoruz ki milyarlarca lira harcanan tesis atıl durumda.     
 
 
 
Durumu fark eden Silivri Belediyesi, atıl hale getirilen spor kompleksinin işletilmesi için, işletme hakkının devrini talep etti. İBB’ye defalarca taleplerini bildiren Silivri Belediyesi olumlu yanıt alamadı. Görkemli bir törenle hizmete açılan spor kompleksinde ise artık domates, salatalık, patlıcan, taze fasulye gibi ürünlerin organik üretimi yapılıyor.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.