Türk Eğitim Sen “HAYIR”cılara destek

Türk Eğitim Sen “HAYIR”cılara destek
Türk Eğitim Sen 5. Nolu Şube Başkanı Ender Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz’ı ziyaret ederek, Referandumda hayır diyecekleri açıkladı.
Türk Eğitim Sen “HAYIR”cılara destek  
 
Türk Eğitim Sen 5. Nolu Şube Başkanı Ender Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz’ı ziyaret ederek, Referandumda hayır diyecekleri açıkladı.  Silivri MHP İlçe Teşkilatına yaptığı ziyarette konuşma yapan Türk Eğitim Sen 5. Nolu şube başkanı Ender Demir; “Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak referandum sürecinde konfederasyonumuzun aldığı bir kararla hayır kampanyasına katıldık. Bizimle parelel düşünen STK’ları ve partileri ziyarette bulunuyoruz. Birlik beraberlik içinde bu işte galip çıkması ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. İlk başlarda bu iş %60 Evet çıkacak gibi yorumlansa da günümüzde artık hayır seslerinin yükseldiğini görüyoruz, gözlemliyoruz. Hükümetin hedefi yargıyı kendi kontrolünün altına alma çabasında. Yargıda yürütmenin yargısı olacak. Başbakanın dediği gibi benim valim, benim bürokratımdan sonra benim hakimim de yürürlüğe girecektir eğer evet oyu çıkarsa” dedi.
 
Sendikalar yasasında yapılan değişiklik kandırmacadır
Yeni Anayasa paketinde yer alan Sendika Yasasının büyük bir kandırmaca olduğunu söyleyen Demir; “Biz Türk Eğitimsen olarak buna karşı çıkıyoruz. Sendikalar yasasında yapılan değişikli büyük bir kandırmacadır. Toplu görüşmeden toplu sözleşmeye bir ilerleme olacağı söyleniyor. Ancak toplu sözleşme yaparken, toplu sözleşmede grev hakkı yok. Uzlaşma olmadığı zaman uzlaşma kurulunu hükümet kendisi atıyor ve yargı kararlarına da kapalı. Var olan durumdan daha geriye bir gidişat var. Bu anlamda bizim kamu çalışanları olarak bunu onaylamamız mümkün değil” dedi.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.