Türk ve Bulgar Sanayiciler'den işbirliği

Türk ve Bulgar Sanayiciler'den işbirliği
Türk- Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası (TBTSO) ile Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MAKSİFED) önceki gün Klasis Otel'de düzenlenen bir organizasyon ile karşılıklı iş birliği protokolü yaptı.
 
İş birliği protokolünün imzalanacağı toplantıya, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Nizamettin Şenköylü, MAKSİFED Başkanı Günal Baylan, TBTSO Başkanı Zeki Bayram, SİAD Başkanı Kadir Baran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda sanayici katıldı.
 
Tören öncesi tanıştılar
Protokolün imzalanmasından önce gerçekleştirilen toplantıda tanışan işadamları ikili görüşmeler yaparak çeşitli alanlarda ticaret yapma ve ikili ilişkiler kurma fırsatı yakaladılar.
Toplantıda MAKSİFED Başkanı Günal Baylan ve TBTSO Başkanı Zeki Bayram konuşma yaptı. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninin ardından Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Ognian Ivanov, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ve Silivri kaymakamı A.Mesut Demirkol da birer konuşma yaptılar.
 
Işıklar; “Bulgaristan ile tarihi ve ekonomik bir bağımız var”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, imza töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında “Silivri’nin bu tür organizasyonların çekim merkezi olabilmesi konusunda gösterdiği başarı, çabalarımızın amacına ulaştığını gösteriyor. Komşumuz olan Bulgaristan ile tarihi ve ekonomik bir bağımız var. İlçemizde Bulgar göçmeni hatta ikinci pasaportu olan çok sayıda hemşerimiz olduğunu biliyorum. Bu tür ilişkilerin ilçemize çok büyük faydalar sağlayacağını, böyle bir iş gücünün sanayi ve kültürel sektörde her iki ülkede de potansiyel yaratacağını ifade etmek isterim. İlçemiz, 100 binlik planlarla gelecek 10 yılda 1,5 milyon nüfus öngörülen bir yapıdadır. Tarım, ilçemizin en önemli sektörlerinden biridir. Bulgaristan’da da aynı potansiyelin olduğunu biliyoruz. Silivri Belediyesi olarak, Namık Kemal Üniversitesi, Tarım Kredi Kooperatifi Trakya Bölge Müdürlüğü ve dünyaca ünlü Alman endüstriyel ürünler firması olan Martin Bauer Group ile Türkiye’de ilk defa bir belediye olarak tarımsal işbirliği protokolü imzaladık. Bölgemizin bu zenginliğini geliştirerek, refahın arttırılması amacıyla bir tarım projesi başlattık. Bu tarımsal zenginliğimizin fırsatlarının daha çok gelişerek, paylaşılacağını inanıyoruz.” dedi. 
Türk- Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası (TBTSO) ile Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MAKSİFED) arasındaki işbirliği imza protokolü töreni yemeğin ardından son buldu.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık
 
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.