Savcı Demirtaş'ın tutuklanmasını istedi

Savcı Demirtaş'ın tutuklanmasını istedi
Gece yarısı yapılan operasyonla gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adliye’ye sevkedildi. Savcı Demirtaş'ın tutuklanmasını istedi.
DİYARBAKIR'da, dün Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında evinden gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Demirtaş tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi



Demirtaş'ın adliyede savcıya ifade verdiği ve savcının kararı beklendiği belirtildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da Ankara'dan Diyarbakır'a getirildiği öğrenildi. Aynı soruşturma kapsamında bulunan haklarında Diyarbakır'da soruşturma açılan 6 milletvekilinin ifadeleri alındıktan sonra mı karar verileceği, yoksa ayrı ayrı mı karar verileceği öğrenilemedi.

Savcılık, Demirtaş'ı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Dün gece evinde gözaltına alınan ve bu sabaH Diyarbakır Adliyesi'ne çıkaralarak savcıya ifade veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.


YÜKSEKDAĞ VE ÖNDER DE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Öte yandan Yüksekdağ ve Süreyya Önder adliyeye sevk edildi.
Gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Adliyesi'nde savcıya ifade veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.