Gökhan Yağmur: Arkanızda ‘dayı’nızın olması şart!

Gökhan Yağmur:  Arkanızda ‘dayı’nızın olması şart!
Büyükçekmece'nin yetiştirdiği ses sanatçılarından Gökhan Yağmur ile sanat hayatı, konservatuar eğitimi, çıkaracağı albümü ve özel hayatı üzerine konuştuk.
Sanatçı Gökhan Yağmur, babasından etkilenerek 6 yaşında kendi kendine bağlama çalarak başladığı müzik ve sanat hayatını, aldığı konservatuar eğitiminin ardından profesyonel olarak sürdürüyor. Sahne almayı haftanın her günü değil de haftada bir konser gibi düşünüldüğünde insanların daha fazla talep edebileceğini vurgulayan Yağmur, “Hatta bu tarz yerlerde değil de halka açık etkinliklerde, belediyelerin ücretsiz organizasyonlarında, halka daha kolay ulaşabileceğim konserlerde sahne almak isterim” diye konuştu.

Sanat hayatınıza nasıl başladınız?


Sanatla küçükken babamı izleyerek tanıştım. Babam Bünyamin Yağmur çok iyi bir bağlama üstadıydı. Kendisi polis memuruydu. Ondan etkilenerek ve babamdan aldığım genlerle 6 yaşımda hiçbir kursa gitmeden bağlama çalmaya başladım. Kendi kendime öğrendim bağlama çalmasını.
Daha sonra müzik eğitimi aldınız mı?


İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarına 5 bin kişi içerisinden 20 kişi alıyorlardı. Orada 20 kişi içerisinde 2’nci olarak kabul edildim. Konservatuar eğitimim ile profesyonel sahne hayatımda başlamış oldu.
Konservatuar eğitiminizi ne üzerine aldınız?

Ben konservatuarın en ağır bölümlerinden bir tanesi olan Temel Bilimleri kazanarak hem şan hem enstrüman hem solfej, nazari bilgiler gibi tüm alanları kapsayan bir bölümün içerisindeydim. Ve yüksek bir puanla bitirdim. Ama maalesef son zamanlarda ağzınızla kuş dahi tutsanız bir yerlere gelebilmeniz için ‘dayı’nızın olması gerekiyor. Bizimde öyle dayımız veya akrabamız olmadığı için şuan çok fazla yapmak istemediğim halde gece hayatı içerisinde çalışıyorum.

Devamı, GAZETE İSTANBULDA


 http://www.gazetemistanbul.com/gokhan-yagmur-zorunlu...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.