Spor'da bu gün!

Spor'da bu gün!
Haberdar Spor servisi her gün olduğu gibi bu gün de dolu dolu! İşte günün spor gündemi:
ZAFER KUPASI Y.ESENYURT’UN: 5-0
 
Esenyurt Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 30 Ağustos Zafer Kupası’nın son şampiyonu Yeşilesenyurtspor oldu. Finalde ilk yarıda zorlandığı maçta Esen Bayburt’u 5-0 mağlup ederek kupaya ulaşan yeşil beyazlılar geçtiğimiz yıl finalde penaltı atışları sonrasında kaybettiği kupayı müzesine götürdü.
 
 Esenyurt Belediye Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında rakibi önünde zorlanan Y.Esenyurt ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle farka gitti. Gece saat 22.00’da başlayan final maçına futbolseverlerin de ilgisi büyük oldu. Yaklaşık 300 seyirci mücadeleyi takip etti. Toplam 6 takımın katılımıyla 2 grupta lig usulü başlayan turnuvada, yarı finalin ardından 30 Ağustos Pazartesi akşamı oynanan mücadelede Y.Esenyurtspor’a şampiyonluğu getiren golleri 31. dakikada penaltıdan Murat, 51., 81. ve 85. dakikalarda B.Hasan, 62. dakikada da İbrahim attı.
İlk yarıda rakibine kök söktüren Esen Bayburt ikinci yarıda devamını getiremedi. Turnuvanın tek Süper Amatör Küme temsilcisi olan Y.Esenyurt ikinci yarıda tecrübesini ortaya koyarak farklı bir galibiyetle bu turnuvada Kemal Aktaş yönetiminde ilk şampiyonluğunu kazandı. Yarı finalde de Esenkent Boğazköyspor’u 5-0’lık sonuçla mağlup eden Y.Esenyurtspor bir tek gruptan çıkarken Esenyurtspor önünde zorlandı: 2-1. Yeşil beyazlılar gruptaki ilk maçında da İncirtepe’yi 9-0 mağlup ederek turnuvayı dörtte dört yaparak kapattı. Turnuvada rakip filelere 21 gol bırakan yeşil beyazlılar buna karşın kalesinde tek gol görerek Zafer Kupası’na damgasını vuran takım oldu.
Esenyurt Belediye Stadı’nda oynanan maça iki takım da kontrollü bir futbol oynayarak başladı. İlk dakikalarda kontrollü oyunun yanı sıra oyunu rakip sahaya yıkarak rakibi üzerinde baskı kurmaya çalışan Y.Esenyurtspor kademeli bir şekilde savunma yapan rakibinin savunma hattını geçmeyi başaramadı. Buna karşın oyunu büyük ölçüde kendi sahasında kabul ederek kontrataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan Esen Bayburt rakibine göre daha net pozisyonlardan yararlanamadı. Esen Bayburt adına maçın kırılma anı ise 31. dakikada orta hakem Serkan Karakılıç’ın verdiği penaltı kararı oldu. Cezasahası içinde oluşan karambolde Esen Bayburtlu futbolcunun elle oynadığını hükmeden Karakılıç tereddütsüz olarak penaltı noktasına koştu. Bu karar o dakikaya kadar son derece kontrollü bir futbol oynayarak rakibine pozisyon vermeyen Esen Bayburt cephesinde de büyük tepkiye neden oldu. Karara en büyük tepkiyi de tribünde maçı izleyen Esen Bayburt Kulüp Başkanı Özhan Bırni gösterdi. Penaltıyı Murat gole çevirince Bırni’nin tepkisi iyice büyümeye başladı. Protokolün maçı takip ettiği bölümden bir anda ayağa kalkarak tertip komitesinin olduğu yere doğru söylenmeye başlayan Bırni takım kaptanı İbrahim’e ‘İbrahim takımı sahadan çek’ diye herkesin duyacağı yüksek bir ses tonuyla bağırdı. Daha sonra protokolün hemen önünde maçı takip eden tertip komitesine tepkisini gösteren Bırni “Ne oluyor ya! Ersoy hocanın ismi ne? Ne oluyoruz ya!” diyerek tepkisini iyice yükseltti. İlk yarıda başka gol olmayınca Y.Esenyurt devreyi 1-0 önde kapattı. Devre olmasıyla birlikte sahaya giren Esen Bayburt Kulüp Başkanı Özhan Bırni soluğu hakemlerin yanında aldı. Orta hakem Serkan Karabulut’un karşısına geçerek tepkisini gösteren Bırni “Adil ol. Y.Esenyurt’un buna ihtiyacı yok. İkinci yarıda kararlarını verirken daha dikkatli ol” diyerek uyardı. Herkesin önünde gerçekleşen bu olay sonrası en büyük tepki Yeşilesenyurtspor Kulüp Başkanı Hüseyin Dal’dan geldi. Bırni’nin tepkisini sahaya girerek göstermesine sinirlenen Dal da bunun üzerine “Hakeme müdahale yok. Maçtan sonra aramızda oturur konuşuruz. Bunlar yanlış hareketler. Birbirimize saygılı olalım. Hakemi rahat bırakın” diyerek tepkisini ortaya koydu.
İlk yarıda rakibi önünde oldukça zorlanan Y.Esenyurt ikinci yarıda oyuncu değişiklikleriyle başladı. İlk yarıda son derece kötü bir performans gösteren K.Hasan’ın yerine B.Hasan’ı alarak oyuna başlayan Y.Esenyurt golü de erken buldu. Oyuna ikinci yarıda giren B.Hasan 51. dakikada yakaladığı ilk pozisyonda affetmedi: 2-0. Bu golden sonra direnci kaybolan Esen Bayburt oyun disiplininden erken koptu. 62. dakikada güzel bir gole imza atan İbrahim skoru 3-0 yaptıktan sonra kendi kulübesine doğru koşmaya başladı. İbrahim’in gol sevincini antrenör Kemal Aktaş’ın yanından geçerek futbol şube sorumlusu Ferhat Yılmaz’la paylaşması dikkat çekti. Bu golden sonra iyice rahatlayan Y.Esenyurt oyunu iyice rakip sahaya yıkmaya başladı. İlk yarıdaki direncini ikinci yarıda gösteremeyen Esen Bayburt 3-0’dan sonra rakibine tamamen teslim oldu. 81. dakikada skoru 4-0 yapan B.Hasan 85. dakikada attığı golle de maçın skorunu ilan etti: 5-0.
Bu sonuçla Zafer Kupası’nda ilk kez mutlu sona ulaşan Y.Esenyurtspor geçtiğimiz yıl penaltılarla Esenyurtspor’a verdiği kupayı müzesine götürdü. Turnuvada ikincilik Esen Bayburtspor’un oldu. Güçlü rakipleri arasından sıyrılarak finale kadar gelen Esen Bayburt özellikle ilk yarıdaki etkili futboluyla finali izlemeye gelen taraftarların da beğenisini kazandı. Turnuvada üçüncülük kupası Esenkent Boğazköyspor’un olurken dördüncülük de rakibine normal süresi 3-3 biten maçta penaltılarla 7-6 mağlup olan Örnek İdman Yurduspor’un oldu. Turnuvada dereceye giren takımların yanı sıra bireysel olarak de başarılı olan sporculara çeşitli ödüller dağıtıldı. Turnuvanın gol kralı Y.Esenyurt’tan Hasan Yılmaz olurken, en iyi kaleci de finalde 5 gol yemesine rağmen Esen Bayburt kalecisi seçildi. Turnuvayı şampiyon olarak kapatan Y.Esenyurtspor tertip komitesi tarafından yapılan değerlendirmede en centilmen takım seçilerek turnuvayı iki kupayla kapattı. Final maçını büyük bir dikkatle takip eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Y.Esenyurtspor’u hem şampiyon olduğu hem de centilmenlik kupasını kazandığı için ayrı ayrı tebrik ederek kutladı.
Turnuvanın ardından gazetemize özel bir açıklamada bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu gençliğe ve spora yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Esenyurt’un nüfusunun 400 bine dayandığını ifade eden Kadıoğlu, göreve geldikleri günden bugüne kadar spora yaptıkları yatırımlarla gençlere önemli imkanlar kazandırdıklarını belirterek “Esenyurt’ta daha önce toprak olan sahalar yerine bugün ışıklandırması olan, gece maçı yapılabilen bir tesise kavuştuk. İkinci stadımızı da bitirmek üzereyiz. Yaz kış devam eden spor okullarımızda bir çok branşta gençlerimize ücretsiz hizmet veriyoruz. Yarı olimpik yüzme havuzumuzu hizmete koyduk. Yakında tam olimpik yüzme havuzunu yapmak için çalışmalara başlıyoruz.” İfadesini kullandı.
Esenyurt Belediye Başkanı Danışmanı Murat Cebecioğlu da turnuva sonrası yaptığı değerlendirmede geleneksel hale getirdikleri turnuvada bu sezon 6 takımın mücadele ettiğini hatırlatarak “Önce grupları, ardından yarı finali, son olarak da bugün finali oynatmış bulunmaktayız. Kulüpler arasındaki kaynaşmanın sağlanması ve güçlendirilmesi açısından da güzel bir turnuva oldu. Esenyurt tarihinde ilk defa gece maçı oynattık. Esenyurt artık bir spor kenti haline geldi. Bunun meyvelerini de hep birlikte yiyeceğiz.” Diye konuştu.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
 
------- ------------------------
 
 
 
--------- ----------
 
ONUR, K.ÇEKMECE’DE
K.Çekmecespor’dan transferlere devam. Yeşil beyazlı ekip geçtiğimiz sezon K.Yeşilovaspor’da forma giyen Onur’la her konuda anlaştı. K.Çekmecespor’la birlikte antrenmanlara ve hazırlık maçlarına çıkan genç futbolcunun sol bek olarak görev yaptığı belirtildi.
Haber: İskender KORDU
--------- ------------
 
----------- ----------------
“HEDEF TAKIM KURDUK”
K.Çekmecespor Futbol Şubesi Sorumlusu Hüseyin Gülgönül hedefi olan bir takım kurduklarını söyledi. Gülgönül yaptığı değerlendirmede “Hedefi olan bir takım yaptık. Zirveye oynayan bir takım yaratacağız.” Dedi. Bu arada K.Çekmece teknik heyetinin yönetimden tecrübeli bir kaleci istediği belirtildi. Öte yandan ismi transfer gündeminden düşmeyen Silivrisporlu Ulaş’la görüşmelerin de sürdürüldüğü bildirildi.
Haber: İskender KORDU
----- ---------
 
Hüseyin
 
 
İST. DEMİR- İST. BULANCAK: 1-2
 
Sadabadspor kulübü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Pazar günü son maçına çıkan İstanbul Demir, İstanbul Bulancak’a 2-1 mağlup olarak şampiyonluk fırsatını değerlendiremedi.
 
Kağıthane Nurtepe Stadı’nda oynanan karşılaşmada sahadan yenik ayrılan İstanbul Demir turnuvayı 7 puanla kapattı. Bu arada turnuvanın son haftasında oynanan diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı: Mecidiyeköy Tayfun- Çeliktepe Ümit: 4-1, Sadabat- Kuruçeşme: 1-0.
------- ---------
 
 
---- -----------
YILMAZ: KADROMUZ ŞEKİLLENDİ
Maç sonrası gazetemize açıklama yapan M.K.Paşaspor Teknik Direktörü Turan Yılmaz kadrolarının büyük ölçüde son şeklini almaya başladığını söyledi. Turan, K.Yeşilova önünde bir çok oyuncusuna şans vermeye çalıştığını belirterek “Görmem gereken oyuncuları görmeye çalıştım. Kadromuzu büyük ölçüde şekillendirdik. İyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Tabi eksiklerimiz var. On günde onları da kapatırız.” Diye kouştu.
---- -----------
“SONUÇ ÖNEMLİ DEĞİL”
 
K.Yeşilovaspor Antrenörü Ercan Yerdak M.K.Paşa maçı sonrası yaptığı değerlendirmede kendileri için sonucun değil sahada oynadıkları futbolun önemli olduğunu söyledi. Yerdak, M.K.Paşa maçı sonu yaptığı değerlendirmede “Bütün oyuncularımızı oynattık. Son 15 gün olduğu için bütün oyunculara şans verdik. Göze hoş gelen, ayağa top oynayan, ciddi bir takım haline geldik. Hazırlık maçlarında sonuç çok önemli değil. İyi bir maç oldu. Rakibimize de yeni sezonda kendi grubunda başarılar dilerim.” Diye konuştu.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
----- --
 
TANRIKULU’NDAN ŞİKAYET!
Şirinevler önünde oynanan futbol Gürpınarspor Antrenörü Mustafa Tanrıkulu’nun canını sıktı. Maçtan sonra gazetemize bir değerlendirmede bulunan Gürpınarspor Antrenörü Mustafa Tanrıkulu, istedikleri gibi bir futbol sahaya yansıtamadıklarını söyledi. Tanrıkulu “Maç çok sıcak bir havada oynandı. Bizim açımızdan iyi bir maç olmadı. Çocuklar bozuktu. Sahaya ve maça konsantre olamadılar. Bunu skor açısından değil oynanan oyun açısından söylüyorum. Bizim için felaket diyebilirim.” Diye konuştu.
Haber: İskender KORDU
---- -------
 
---- -------
 
“KATILMALARI GEREKİYORDU
Kumburgazspor eski Kulüp Başkanı Rıfat Sancaklı Kumburgazspor’un bu sezon lige katılmamasının doğru olmadığını söyledi. Sancaklı yaptığı açıklamada “İştirak etmeleri gerekiyordu. Öyle bir karar aldılar. Onların bileceği iş. Ben başkanlığı bırakıyorsam her maç yine yanınızda olacağım dedim. Taze kan olsun diye böyle bir karar aldık. Komple yönetimin değişmesi lazımdı sadece başkanın değil.” İfadesini kullandı.
---- ------------
 
------- ------------------- ------------------
“UYUM SÜRECİ YAŞIYORUZ”
İFA 2.Başkanı Aydın Aydeniz takım olarak uyum süreci geçirdiklerini söyledi. Aydeniz gazetemize yaptığı değerlendirmede “5-6 haftadan beri yoğun bir şekilde antrenman yapıyoruz. Bu süreçte aramıza bir çok yeni arkadaş katıldığı için uyum süreci yaşıyoruz. Hocamız da kendine göre belli bir sisteme ve taktik anlayışına sahip. Teknik heyet bugüne kadar ne dediyse onu yaptık. Birebir baktığınız zaman hepsi amatör futbolculardan oluşan, amatör küme için oldukça iyi bir takım kurduk. Bundan sonrası artık futbolcuların ve hocanın saha içerisinde yapacağı şeylerdir.” Diye konuştu.
--------- -------------------------
RAMAZAN MALTEPE’DE
İfaspor’un başarılı stoperi Ramazan’ın Maltepespor’la anlaşmaya vardığı bildirildi. Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu futbolla beğeni kazanan Ramazan’ın Maltepe ile her konuda anlaştığı ve antrenmanlara başladığı kaydedildi. Bu arada İFA’dan ayrılma kararı alan Kamil’in de Çorlu Sanayi ile flört halinde olduğu belirtildi.
Haber :İskender KORDU
-         ----------
 
KESTANELİK KALANLARLA!
Geçtiğimiz sezonki kadrosundan önemli bir güç kaybeden Kestanelikspor yeni sezonda elde kalanlarla mücadele edecek. Yeni sezon öncesi sadece kaleye takviye düşünen Kestanelikspor’da Cenker’in Arnavutköy Belediyespor’la anlaştığı, Polat ve Sinan’ın ise yeni sezonda takımda büyük ölçüde yerlerini almayacakları elimize ulaşan duyumlar arasında. Kulüp başkanı İbrahim Mertel “Elde kalanlarla ve gençlerle bir karma yapıp lige gireceğiz.” Dedi. Öte yandan Kestanelikspor’un bu hafta arasında yeni sezon hazırlıklarına başlayacağı bildirildi.
n      -----------------
 
İ.BEYLİKDÜZÜ’NE TAZE KAN
İstanbul Beylikdüzü altyapısında yeni bir dönem başlıyor. Altyapı Sorumlusu Kerim Bayraktaroğlu gazetemize yaptığı açıklamada altyapı için Ahmet Bayraklı ile anlaştıklarını söyledi. Bu arada geçtiğimiz sezon İstanbul Beylikdüzü altyapısında forma giyen oyunculardan İbrahim Bahçıvan’ın Galatasaray’a, Yusuf’un da Kasımpaşaspor’a verildiği açıklandı.
Haber: İskender KORDU
----- --------- ---------
-          
-         -- -------
ESENKENT SİLBAŞTAN!
Esenkent Boğazköyspor Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ekşi bu sezon yeni bir takım kurduklarını belirterek iyi olması için uğraşacaklarını söyledi. Sezon başında bir çok futbolcu ile anlaşmalarına rağmen ortalıkta kimsenin kalmadığını belirten Ekşi “Bu sezon tamamen genç bir kadro ile oynayacağız. Fazla moral de bozmamak lazım. Uğraşacağız.” Diye konuştu. Öte yandan Esenkent Boğazköy’ün geçtiğimiz sezon B.Çekmece Mimarsinan’da forma giyen eski futbolcusu Abdullah Yılmaz’a da ‘geri dön’ diye haber yolladığı öğrenildi.
--- ----- ------------
AVCILAR’DA SERTİFİKA SEVİNCİ
 
Avcılar Belediyespor kulübü tarafından organize edilen yaz futbol okulunun kapanış töreni dün yapıldı. 2 aydan beri 1996-2003 yaş grupları arasında yaklaşık olarak 150 sporcuya hizmet veren futbol okulunun kapanış töreni dün yapılırken başarılı olan sporculara da sertifikaları Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından verildi.
 
Firuzköy Stadı’nda düzenlenen tören Değirmenci’nin rötarlı olarak gelmesi nedeniyle daha önce ilan edilen programdan bir saat sonra başlarken sporcular ve velileri uzun süre statta beklemek zorunda kaldı.
Törenin yapıldığı stada rötarlı olarak gelen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci önümüzdeki yıllarda Avcılar Belediyespor’un hem antrenmanlarını hem de maçlarını bu statta yapacaklarını belirterek geleceğin yıldızlarının da buralardan yetişeceğini söyledi. Avcılar’dan Türk futboluna önemli değerlerin yetiştiğini belirterek Beşiktaş’ta yıllarca forma giyen Feyyaz Uçar’ı örnek veren Değirmenci “Yaptığınız sporu her şeyden önce bilinçli yapacaksınız. Yarın sizlerle de Feyyaz gibi iftihar etmek istiyoruz. Sizin içinizden de iyi futbolcuların yetişeceğini biliyorum. Sadece futbol değil spor kompleksimiz tam anlamıyla hizmete geçtiğinde yüzme, güreş, uzak doğu sporları gibi ilgi duyduğunuz her branşta akademisyen ve tecrübeli antrenörler rehberliğinde buralardan sadece Türkiye değil Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları yetiştirmek istiyoruz. Bu sizin elinizde. Hepiniz bir yıldızsınız. Çalışın, kendinizi kanıtlayın” diye konuştu. Değirmenci konuşmanın ardından sembolik olarak 5 öğrenciye başarı sertifikalarını takdim etti.
Avcılar Belediyespor Altyapı Sorumlusu Emre Bilgetekin, iyi bir çalışma dönemi geride bıraktıklarını belirterek “İyi bir çalışma dönemi geçirdik. Ekim ayından itibaren futbol okuluna kaldığımız yerden devam edeceğiz. Amacımız buradan altyapıya oyuncu kazandırmak. Çocukların da spor yapmalarını sağlamak.” Diye konuştu.
Avcılar Belediyespor Futbol Okulu Antrenörü Caner Erol da yaptığı konuşmada öğrencilere iki ay boyunca çeşitli eğitimler verdiklerini belirterek “Çocuklarla güzel bir çalışma dönemi oldu. Onlara top sürme, top kontrolü, topla teknik beceriler üstüne antrenmanlar yapıldı.” İfadesini kullandı.
Haber: İskender KORDU
--- --------------
 
 
SİLİVRİSPOR TOPLANIYOR
 
Silivrispor yönetim kurulu Çarşamba günü bir basın toplantısı yaparak kamp dönemini değerlendirecek. Kulüp Başkanı Mustafa Saral, İkinci Başkan Mutlu Memiş, Futbol Şube Sorumlusu Cem Bayburt ve Genel Kaptan Aşkın Koç’un katılımıyla gerçekleşecek toplantıda yönetim kurulu üyeleri yeni sezon ile ilgili tüm bilinmeyenleri açıklayacaklar. Özellikle sezon başından bu zamana kadar geçen sürenin değerlendirileceği toplantı Silivrispor Tesislerinde saat 14.00’da gerçekleşecek.
 
----- -----------
 
 
SİLİVRİ’DEN START
10 günlük iki etaptan oluşan Bolu kamp programının ve verilen iki günlük izin bitmesinin ardından Silivrispor ilk idmanını Silivri Stadı’nda gerçekleştirdi. Hafta başında Silivri Stadı’nda ilk idmanını gerçekleştiren Silivrispor’da kaleci Murat ve orta saha oyuncusu Serkan’ın hafif sakatlıkları dolayısıyla düz koşu yaptı. Gol bölgelerinin en iyi oyuncusu olarak gösterilen Ali Yavuz’un izinli olduğu idman programında teknik sorumlu Kadir Akbulut oyuncularına çabukluk idmanı yaptırdı. İki saat süren idmanda oyuncuların hırslı ve istekli oluşu yönetimi sevindirdi. Akbulut antrenmandan önce de futbolcuları toplayarak bir süre konuşma yaptı. Akbulut futbolcularından kampta gösterdikleri ciddiyeti burada da devam ettirmelerini istedi.
------------- -----------------------------
 
SİLİVRİSPOR ATA’YA MİNNETTAR
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında önceki gün yapılan çelenk sunma töreninde Silivrispor’da yerini aldı. Silivri Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine Silivrispor İdari Menajeri Mesut Tonta, Silivrispor takım kaptanları Özgür Kurt ve Yunus Yaşar ile birlikte katıldı.
----- ------
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.