SPOR'DA BU HAFTA...

SPOR'DA BU HAFTA...
ÇATALCA AKALAN’I 7 BİTİRDİ
ÖMERLİ AFFETTİRDİ: 2-1
Geçtiğimiz hafta oynadığı hazırlık maçında İFA’ya 5-3’lik skorla mağlup olarak şok olan Ömerlispor, K.Yeşilovaspor’u 2-1 mağlup ederek aynı zamanda moral kazandı. Hadımköy Stadı’nda oynanan karşılaşma kıran kırana bir mücadeleye sahne olurken iki takımın yönetim kurulunun da tam kadroya yakın bir şekilde maçı takip ettiği gözlendi. Dostluk gösterileri altında başlayan mücadelede Ömerlispor 2-1 kazanırken galibiyeti getiren golleri ikinci yarıda Serkan ve Aykut attı. İki takımın da hemen hemen bütün oyuncularına şans verdiği maçta iki takımın teknik heyeti de oyuncularının son durumunu görme fırsatı buldu. Ömerlispor’da sakatlığı düzelen Erdi ilk onbirde sahaya çıkarken Makedonya’dan dönen Sevgin de ilk onbirdeki yerini alan bir diğer isim oldu. Bu arada eşi doğum yapan Reyhan Özkılıç da maça gelmesine rağmen forma giymedi.
Haber ve fotoğraf: İskender KORDU
---------- -----------
--------- ----------- -------------- --------
ÇATALCA AKALAN’I 7 BİTİRDİ
 
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Çatalcaspor ilk hazırlık maçında Akalanspor’u adeta topa tuttu. Çatalca Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısında zorlanan ev sahibi ekip ikinci yarıda farka gitti.
 
Sahe ve Erkan’ın hat trick yaptığı maçta Çatalcaspor’a galibiyeti getiren diğer golü de Güvener attı. Sporseverlerin de ilgi gösterdiği maçta Çatalcaspor ilk maçta sergilediği futbolla taraftarlarına yeni sezon öncesi umut verdi. Akalanspor ise ikinci yarıda kondisyon olarak sıkıntı çekmesine rağmen ilk yarıdaki mücadelesiyle göz doldurdu.
Maç sonrası gazetemize bir değerlendirmede bulunan Çatalcaspor Teknik Direktörü Cahit Erçevik maç sonu yaptığı açıklamada “İlk defa bir hazırlık maçı yaptık. Ağır idmanların üzerine sıcaklığın da etkisiyle futbolcular üzerinde bir yorgunluk oldu. Ancak her geçen gün daha iyiye gideceğimize inanıyorum. Bizim için antrenman niteliğinde bir çift kale maç oldu.” İfadesini kullandı. Öte yandan Çatalcaspor’un Perşembe günü de Çatalca Stadı’nda B.Çekmece Mimarsinan ile özel bir hazırlık maçında karşı karşıya geleceği belirtildi. Mücadelenin saat 18.00’da başlayacağı belirtildi.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
-------- ------------------
SESSİZLİK BOZULMADI: 0-0
Yeni sezonda Süper Amatör Kümede mücadele edecek olan iki komşu takımın mücadelesinde 90 dakika sonunda gol sesi yükselmedi. B.Mimarsinan ile Y.Esenyurtspor’u karşı karşıya getiren maç başladığı gibi 0-0 sonuçlanırken Yeşil Esenyurt oyunun büyük bölümünde hemen hemen aynı onbirle sahada mücadele etti. B.Çekmece Mimarsinan ise bol bol oyuncu değişikliği yaparak kadroda yer alan bütün oyunculara şans vermeye çalıştı.
Y.Esenyurtspor 90 dakika boyunca rakip kalede daha tehlikeli pozisyonlar yakalarken bunlardan yararlanamadı. Rakip kaleye daha seyrek giden B.Çekmece Mimarsinan da girdiği fırsatları değerlendiremedi. İki takımda da golcü sıkıntısı gün yüzüne çıkarken Y.Esenyurtspor’da sakatlıkları nedeniyle takımın iskeletinde yer alan Müslüm, Olcay, B.Hasan ve Emre takımdan ayrı olarak düz koşu yaptı.
İki takımın yönetimi de mücadeleyi 90 dakika boyunca tam kadro halinde izledi. Başladığı gibi golsüz sona eren maçtan sonra iki takım oyuncuları da sahayı elele terk etti.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
------------ ------------------------------------------------------
KAAN, ÜMRANİYESPOR’DA
Bir dönemler İ.Beylikdüzüspor’da forma giyen Adıyamansporlu Kaan, Bölgesel Amatör Lig takımlarından Ümraniyespor’la anlaştı. İsmi bir süre önce Tepecikspor’la da birlikte anılan tecrübeli futbolcu Beylikdüzü’nden sonra bu kez Ümraniyespor’da eski teknik direktörü Şenol Demir’le buluşmuş oldu. Bu arada Ümraniyespor’un Kaan’ın yanı sıra F.Bahçe Paf’tan Erdi’yi de renklerine bağladığı öğrenildi. Erdi’nin sol bek oynadığı kaydedildi. Yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık olarak 25 günden beri Şenol Demir yönetiminde sürdüren Ümraniyespor’da idmanların yoğun bir şekilde devam edeceği belirtildi.
Haber: İskender KORDU
-------- ------------
------ ------------- -
BAKIRKÖY- İ.SİNOP: 2-1
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Süper Amatör Kümenin iki ekibi arasında oynanan maçta Oğuz Karakaya’nın çalıştırdığı Bakırköy, eski takımı İstanbul Sinop’u 2-1 mağlup ederek sahadan gülerek ayrılan taraf oldu. Şenlikköy Stadı’nda oynanan maçta ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Emre ve Ufuk geçti. İki takım teknik heyetinin de 90 dakika boyunca bol bol oyuncu değişikliği yaparak futbolcuların son durumunu görmek istedikleri gözlendi.
Haber: İskender KORDU
-------- -------------
İ.DEMİR- M.TAYFUN: 1-1
Sabadat kulübü tarafından düzenlenen futbol turnuvasına katılan İstanbul Demir, turnuvadaki üçüncü maçında M.K.Tayfun’la yenişemedi: 1-1. Kağıthane Nurtepe Stadı’nda oynanan maç ortasaha mücadelesine sahne olurken 34. dakikada Burak’la 1-0 öne geçen İ.Demir galibiyeti koruyamadı. M.Tayfun son dakikalarda bulduğu gollerle eşitliği sağladı: 1-1. Bu arada turnuvada oynanan diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı: Sadabat- Ç.T.Ümit: 4-2, Kuruçeşme- İ.Bulancak: 1-1.
Haber: İskender KORDU
-------- ----------
ARNAVUTKÖY BLD- ESENKENT: 3-0
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Esenkent Boğazköyspor, deplasmanda çıktığı maçta Arnavutköy Belediye’den fark yedi: 0-3. Arnavutköy Hasan Doğan Stadı’nda oynanan maçta baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Ramazan, Fatih ve Esenkent Boğazköy kendi kalesine atarken mücadelede ev sahibi ekip adına ön plana çıkan isimler Yücel, Soner ve Ramazan oldu.
-------- ---------------
FENER HAVA ATTI: 5-1
Yeni sezon hazırlıklarını sıkı bir şekilde sürdüren Fenerköyspor son hazırlık maçında Çorluspor’u 5-1 mağlup ederek hava attı. Çorlu Ahmet Taner Kışlalı Sentetik Sahası’nda oynanan maç aşırı bir sıcak altında başladı. Devreyi 15. dakikada Barış, 32. dakikada penaltıdan Mesut ve 39. dakikada Volkan’ın attığı gollerle 3-0 önde kapatan konuk takım ikinci yarıda iki gol daha bularak farka gitti: 5-1. Ev sahibi Çorluspor’un tek golünü ise Ercan attı.
  Evsahibi Çorluspor güçlü rakibi önünde organize olamazken  lige henüz hazır olmadığı gözlendi.
  Konuk Fenerköyspor ise iyi bir görüntü çizerken İstanbul süper amatörde iyi işler yapabileceğinin sinyallerini verdi.
-------- ----------
ALİ AYÇİN ÇORLUSPOR’DA
Geçtiğimiz sezon Fenerköyspor’da forma giyen Ali Ayçin, Çorluspor’a transfer oldu. Çorlu yönetiminin Ali Ayçin’in yanı sıra Çorlu Gençlerbirliği’nde forma giyen Okay ve Turgut’u da renklerine bağladığı belirtildi. Sarı kırmızlılar daha öncede Muğla SAL takımı Ortaca Belediye'den Emre Yavuz,Çorlu Sanayispor'dan kaleci Erhan,Bursa BAL takımı Merinos'tan Bilal ve Tekirdağspor'dan Mustafa'yı renklerine bağlamıştı.
 
----- -----------
 
ESENYURT ‘KARA’ DEDİ!
 
 
Bölgemizin güzide kulüplerinden Esenyurtspor olağan kongresini Pazar akşamı Yenikent Kültür Merkezi’nde yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan başkanlığı seçimine geçildi. Hasan Kara’nın önergesi üzerine divan başkanlığına Aslan Polatoğlu, katip üyeliklerine de İbrahim Yılmaz ve Sedat Sayımoğlu getirildi. Daha sonra Hasan Kara tarafından hem faaliyet hem de denetim raporu okundu. Oylamaya sunulan raporlar genel kurul üyeleri tarafından kabul edilerek ibra edildi. İbraların ardından söz alan Kara, tüzük değişikliği teklifi yaptı. Daha önce 2 yılda bir ağustos ayında yapılan genel kurulun 3 yılda bir olmak üzere nisan ayında yapılmasını teklif etti. Polatoğlu tarafından genel kurul üyelerine sunulan bu madde oy birliği ile kabul edildi. Tüzük değişikliğinden sonra yeni yönetim ve denetim kurulu seçimine geçildi. Divan heyetine Hasan Kara ve Ali Akbalık tarafından hazırlanan iki liste sunuldu. Seçimden önce son kez söz hakkı isteyen Baki Küçüköneralp, genel kurul öncesi yönetim kurulu tarafından 138 kişiden 88 kişiye indirilen kongre üyelerinden 50 kişinin hangi gerekçelerle üyeliğinin sona erdirildiğini sormak istedi. Küçüköneralp yaptığı açıklamada “Genel kurul üye sayısı bu yönetim tarafından 138 kişiden 88 kişiye düşürülmüştür. Düşürülen 50 kişinin gerekçeleri nelerdir?” sorusunu yöneltti.
“HASAN KARA EVLATLARINI KATLETMİŞTİR”
Küçüköneralp açıklamalarına şöyle devam etti “Bu kulübe tarihinde iki tane kupa kazandıran Fevzi Önenç ve Erhan Topal’ın üyelikleri hangi gerekçelerle düşürülmüştür. Osmanlı’da Padişahlar zorda kaldıkları zaman kendi çocuklarını kurban ederlermiş. Ülke bekası için kardeş katli vacipti o zamanlar. Hasan Kara da kendi geleceği için kendi evlatlarını katletmiştir. Hayırlı uğurlu olsun.” Diye konuştu.
Bunun üzerine bir açıklama yapan Hasan Kara da 5 yıldan beri hiç üyenin üyelik aidatını yatırmadığını, kendisi de dahil olmak üzere herkesin üyeliğinin düşürülebileceğini söyledi. Kara “5 yıldır kimseden aidat almadım. Buna kendim de dahilim. Herkes parasını verdiği kadar yaptığı işe sahip çıkar. Bedavadan bir şey yok.” İfadesini kullandı.
Kara, ayrıca kulübü dışarıdan gelenlere peşkeş çektiği yönünde kulağına gelen fısıltılara da yanıt vererek “Eğer bir iş adamı Esenyurt’ta yaşıyor, Esenyurt’ta kazanıyorsa bir şeyler olacak. Tamer Özyurt da 10 yıldan beri yönetim kurulu üyeliğimizi yapmaktadır. Esenyurtspor’un çarçur edilecek 5 kuruş parası yoktur. Tamer Bey’e de teşekkür ediyorum Esenyurtspor’a destek verdiği için. Kimse benim Esenyurtluluk duruşumu yargılayamaz. Ben Esenyurtlu’yum diyen herkesten daha fazla Esenyurtlu’yum.” Diye konuştu.
Kara’dan sonra söz alan diğer başkan adayı Murat Baduralkan da “Bir günde karar verip aday olduk. Benim en çok merak ettiğim genel kurul öncesi üyelikleri silinen 50 kongre üyesidir. Koskoca 20 yıllık bir kulüp 80 kişi tarafından mı yönetilmektedir? Sahamız gitmiş, halısahamız gitmiş, top oynayacak sahamız yok.” Şeklinde eleştiriler yöneltti.
Oldukça hararetli konuşmalara sahne olan genel kurulun sonraki bölümünde yönetim ve denetim kurulu seçimine geçildi. Divan heyetine önce Hasan Kara’dan ardından da Murat Baduralkan tarafından iki ayrı liste verildi. Kapalı zarf açık oylama usulüyle yapılan seçimde oylamanın tamamlanmasının ardından sayıma geçildi. İlk açılan zarflarda belirgin bir eşitlik söz konusu olurken yirminci zarftan itibaren Hasan Kara farkı açmaya başladı. Geçerli 59 oyun kullanıldığı genel kurulda rakibine 9 oy fark adan Kara, seçimi 34-25 kazanarak bir kez daha genel kuruldan zaferle ayrılan taraf oldu. Seçimin bitmesiyle birlikte kaybeden başkan adayı Murat Baduralkan seçimi kazanan Hasan Kara’yı ilk tebrik eden isim olurken bu görüntü salonda bulunan genel kurul üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.
Hasan Kara’nın 17 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu asil listesi şu isimlerden oluştu: Hasan Kara, Tamer Özyurt, Veysel Karatay, Cuma Güzeldere, Vefa Uzuner, Murat Cebecioğlu, Togay Çoban, Osman Kurtulmuş, Hakan Taşgöz, Aytekin Çolak, Taşkın Yenidünya, Tanju Demir, Engin Karaboz, Kerem Kılıç, Vejdi Vatansever, Sezgin Kadıoğlu, Aydın Şengezer.
Yönetim Kurulu Yedek: Mehmet Gaylan, Fethi Kaya, Erkan Yumrukaya, Mehmet Kadıoğlu, Selçuk Cebecioğlu, Semi Makaracı, Alaattin Taşpınar, Sedat Sayımoğlu, Yılmaz Baduralkan, Aykut Arslan. Denetleme Kurulu asil: Gültekin Yurdagül, Metin Öztürk, Ali Uzun. Denetleme Kurulu Yedek: Bahri Güler, Alpay Küçüköneralp, İsmail Büke.
Haber: İskender KORDU
----- ------------------------
---- ---------------------
ÖZYURT SÖZÜNÜ TUTTU
Esenyurtspor’da Pazar günü yapılan genel kurul öncesi Hasan Kara’ya sponsorluk sözü veren Tamer Özyurt genel kurul sonrası yaptığı açıklamada verdiği bütün sözlerin geçerli olduğunu, Hasan Kara’yı sonuna kadar destekleyeceğini söyledi. Özyurt, basın mensupları önünde Hasan Kara ile birlikte yaptığı basın açıklamasında “Hasan Kara’yı sonuna kadar destekleyeceğim. Esenyurtspor kulübünü Esenyurt’a layık bir yere getireceğiz. Esenyurt, İstanbul’un dördüncü büyük ilçesi oldu. Futbolda da Esenyurtspor’u ilk dördün içine sokmak istiyoruz. Hasan Kara’yı bütçe yapmakta serbest bıraktık. Sonuna kadar arkasındayım. Esenyurtspor’u iyi yerlerde görmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.
Özyurt’tan sonra söz alan kulüp başkanı Hasan Kara da Özyurt’un iyi bir Esenyurtlu olduğunu belirterek “Tamer her şeyden önce iyi bir Esenyurtlu’dur. Amatör kulüplerde yöneticilik yapmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Esenyurtspor’da öncelikli olarak altyapıyı oturtmak istiyoruz. İşe altyapıdan başlayacağız. Şampiyonluğa yakışan bir kadro oluşturmak istiyoruz. Şu andan itibaren bütün futbolculara sesleniyorum. Takımlarıyla birlikte yeni sezona hazırlanan bütün futbolcuları bekliyorum. Hazır futbolcular alacağım.” Şeklinde konuştu.
İDMANLAR BUGÜN BAŞLIYOR
Esenyurtspor’da yeni sezon hazırlıklarının Salı akşamı yapılacak olan idmanla başlayacağı bildirildi. Genel kurul nedeniyle yeni sezon öncesi herhangi bir hazırlık yapmayan sarı lacivertli yönetimin bugünden itibaren hem iç transfer hem de dış transfer görüşmelerine başlayacağı kaydedildi.  
Haber ve fotoğraf: İskender KORDU
------- ----------------
BERBER SABIR İSTEDİ
K.Çekmecespor Teknik Direktörü Şirin Berber, ligin başlaması için önlerinde uzun bir süre olduğunu belirterek taraftarlara yakışacak bir takım oluşturacaklarını söyledi. Berber gazetemize yaptığı açıklamada “Hazırlık döneminin ilk etabında elimizden geldiğince bütün futbolculara şans vermeye çalıştık. Eksik yerlerimize gerekli transferleri yapacağız. Kulübe dolu ama saha boş. Onu doldurmak için de çalışmalara başladık. Yola hedefi olan bir takım kurmak için çıktık. Vaktimiz çok. Önümüzde 60 gün var ligin başlamasına. Elimizde de yetenekli ve tespit ettiğimiz oyuncular var.” İfadesini kullandı. 
Haber: İskender KORDU
--- ---------
GÜRPINAR TANRIKULU’NUN
Yeni sezonda 1.Amatör Kümede mücadele edecek olan Gürpınarspor’da takımı yeni sezonda da Mustafa Tanrıkulu’nun çalıştıracağı açıklandı. Takımıyla birlikte yeni sezon hazırlıklarına başlayan Tanrıkulu’nun yine gençlere ağırlık vereceği öğrenildi. Gazetemize bir açıklamada bulunan Tanrıkulu “Bu sene hedefimiz alttan gelen gençlerin önünü açarak onlara A takımda sorumluluk vermek. Hedefimiz üst sıralar. Şampiyonluk gelirse de hayır demeyiz.” İfadesini kullandı.
Haber: İskender KORDU
-------- ----------
SİLİVRİSPOR TATİLDE
 
Hafta sonu oynanan Galata maçının ardından Silivrispor oyuncuları Perşembe gününe kadar izne ayrıldı. Kamp dönemine girecek olan Silivrispor’da Kadir Akbulut oyuncularına Perşembe gününe kadar izin verdi. Galata maçının ardından verilen izinlerin ardından Perşembe günü toplanacak olan takım akşam idmanını Silivri Stadı’nda yapacak. Cuma günü saat 09.30’da da Silivrispor kamp programı için Bolu’ya hareket edecek. Verilen 4 günlük arada idman eksiği olan oyuncular ise Kadir Akbulut nezaretinde idman açıklarını kapatacaklar. 4 günlük izinde idmanlarına devam edecek oyuncular ise Gurur, Okan, Feyyaz, Mehmet, Oğuz, yeni transfer Harun ve altyapıdan birkaç oyuncu düzenli olarak idmanlarına devam edecekler.
------ ---------
HAZIRLIK MAÇLARI SONUÇLARI
 
Bakırköy- İstanbul Sinop: 2-1
İFA- Pazariçi Köprülü: 1-2
Sultangazi- Kuştepe: 4-2
Kartaltepe- Karadeniz: 3-5
İ.Demir- M.Tayfun: 1-1
Sadabat- Ç.T.Ümit: 4-2
Kuruçeşme- İ.Bulancak: 1-1
Bağcılar- İkitelli: Ertelendi
Arnavutköy Bld.- Esenkent Boğazköy: 3-0
Çorlu- Fenerköy: 1-5
İstinye- A.Hisarı: 0-1
Topkapı- Araphan: 3-1
Paşabahçe- Selimiye: 2-0
Gürpınar- Avcılar Belediye: 0-5
----- ------------
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.