SPOR'DA SON DURUM!

SPOR'DA SON DURUM!
Haberdar Spor Servisi bu gün de dopdolu!
 
EKŞİOĞLU: KANDIRILDINIZ
 
İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, federasyonun futbol il temsilciliğinin atama ile değil de seçimle yapılması için imza toplayan kişilerin kulüpleri kandırdığını, asıl amacın Yemen Ekşioğlu olduğunu iddia etti.
 
Cuma günü B.Çekmece Kültür Merkezi’nde düzenlenen B.Çekmece-Çatalca-Silivri bölgesi 1.Amatör Küme takımlarının kura çekiminde konu ile ilgili olarak kulüp temsilcilerine bir açıklama yapan Ekşioğlu ortaya ilginç iddialar attı. Ekşioğlu, amacın seçim yaptırmak değil Yemen Ekşioğlu olduğunu belirterek kulüplerden alınan imzaların da seçimden dolayı değil kulüplerden liglere katılım bedeli olarak alınan 600 TL üzerinden toplandığını ileri sürerek kulüplerin bu konuda yanıltıldığını ileri sürdü. Olaylara bugüne kadar hep iyi niyetle yaklaştıklarını kaydeden Ekşioğlu “OIaylara bugüne kadar hep iyi niyetle yaklaştık. Her iki tarafta da arkadaşlarımız var. Sait Yücel, Bahri Savaş. İbrahim Mamat… Bizler neyin kavgasını yapıyoruz. Neyi nereye kaçırıyoruz. Amaç Yemen Ekşioğlu’nun değişmesi. Bütün kavgaları ve telaşları da bu yüzden. Bu işin bir çözümü varsa o da benim. Bu işler, imza toplama işleri iyi işler değil. Daima kavga getirir. İstanbul’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun Konfederasyondan ihraç edilmesinin en büyük acısını ben yaşıyorum. Bunun sebebi hırs. Bizim kapımız herkese açık. Hanginiz kapıma geldi de kötü davrandım. Beni her zaman arkamdan hançerleyen, Aslan Polatoğlu da burada. Ben bugüne kadar sahte imza atmadım. Toplanan imzalar Yemen Ekşioğlu’nun gitmesi içindir. Çünkü Yemen giderse meydan onlara kalacak.” İfadesini kullandı.
---- ------------
METİN AVCILARSPOR’DA
Avcılar Belediyespor’da mutlu son. Kulübün uzun süreden beri transfer gündeminde bulunan tecrübeli futbolcu tercihini sarı siyahlı takımdan yana kullandı. Antrenör Erkan Bulut’un ısrarla takımda görmek istediği Metin bir yıl aradan sonra yeniden yuvaya döndü. Geçtiğimiz sezonu TFF 3.Lig takımlarından Bursa Orhangençlerbirliğispor’da forma giyen Metin’in alacağı ücret açıklanmadı. Daha önce ismi bir çok profesyonel kulüple anılmasına rağmen istediği şartları bulamayan Metin’le her konuda anlaşma sağlandığı, tecrübeli oyuncunun yeni sezonda Avcılar Belediyespor forması giyeceği açıklandı. Son olarak hafta sonunda İFA ile oynanan hazırlık maçında ilk onbirde forma giyen ve bir gole imza atan Metin’in transferi camiada ve taraftarlar arasında da büyük bir sevince neden oldu. Bu arada yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Avcılar Belediyespor’un bugün de hazırlık maçında Batı Trakya ile karşı karşıya geleceği bildirildi. Avcılar Stadı’ndaki karşılaşmanın saat 17.30’da başlayacağı bildirildi. Bu arada Pazar günü için de Pazariçiköprülü hazırlık maçı için görüşmelerin yapıldığı öğrenildi. Öte yandan iç transferde henüz anlaşma sağlanamayan oyunculardan Ümit’in yönetime verdiği fiyatın kabul edilmediği, Uğur Urtekin’deki belirsizliğin ise sürdüğü belirtildi.
Haber: İskender KORDU
---- ----
K.ÇEKMECE’DE ŞOK
Bölgesel Amatör Lig takımlarından K.Çekmecespor’da şok gelişme. Takıma büyük umutlarla getirilen Bilgin ve Aytaç’ın önceki gün bavullarını toplayarak tesislerden ayrıldıkları öğrenildi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Hüseyin Gülgönül, “Îki futbolcu da hocamızın sistemine uymadılar. O bölgede bu oyunculardan istediğimiz verimi alamadık. İkisi de çok kaliteli oyuncular. Hocanın verdiği raporlar doğrultusunda hareket ettik” diye konuştu. Gülgönül, olayın maddi konularla ilgili olmadığını sözlerine ekledi.
Haber: İskender KORDU
------ --------------
SARAL TESİS İSTEDİ
 
Silivrispor yönetimi dün bir basın toplantısı düzenleyerek genel kuruldan bugüne kadarki dönemi değerlendirerek kamp sonrası düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Silivrispor kulüp binasında düzenlenen basın toplantısına Silivrispor Kulüp Başkanı Mustafa Saral ve Asbaşkan Mutlu Memiş katıldı.
 
Silivrispor Kulüp Başkanı Mustafa Saral, basın mensuplarının sorularını bütün içtenliğiyle yanıtlandırarak Pazar günü yapılacak olan sezon açılışına da tüm spor severleri davet etti. Yaklaşık olarak 1 buçuk saat süren basın toplantısında birbirinden çarpıcı açılamaların altına imza atan Saral gündemi değiştirecek sözler söyledi.
“MUSTAFA VE GURUR’LA YOLLARIMIZI AYIRDIK”
Kongreden sonraki süreci değerlendirerek gündeme ilişkin soruları yanıtlandıran Saral’a yöneltilen ilk soru kamp dönüşü takımda gönderilen oyuncular olup olmadığı yönünde geldi. Saral da bu soru üzerine hem Mustafa hem de Gurur ile yolları ayırdıklarını söyledi. Mustafa’nın sakatlığı nedeniyle kendi isteğiyle aralarından ayrıldığını belirten Saral “Kamp dönüşü hocamızdan rapor aldık. Mustafa ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Kendisine takımda kalması adına vefa örneği gösterdik. Bir iki ay bünyemizde tuttuk. Ancak kendisi bu süre sonunda kendi isteğiyle ayrılmak istediğini söyledi. Saral “Biz vefasızlık yapmayalım dedik. Olmadı. Onunla yollarımızı ayırdık. Gönül isterdi ki sağlam bir şekilde gönderelim. Gurur kardeşimiz var. Onunla da yolumuzu ayırdık hocamızın raporları doğrultusunda. O bölgeye yeni bir takviye yaptık. Hocamızın bir de ortasaha ile ilgili bir takviye isteği oldu. Serkan arkadaşımız sakat, Yasin arkadaşımız sakat. Onların MR’ları çekildi. Biraz da Yasin ve Serkan’ın sakatlık durumları bizi oraya yönlendirecek.  Ön tarafımız oturdu. Yıldıray, Cankat, Ali Yavuz iyi çalışıyor. Serkan’ın iyileşmesi ve takıma katılmasıyla verimin daha yüksek olacağını düşünüyorum.” İfadesini kullandı.
“TAŞLAR YERİNE OTURDU”
Transfer çalışmalarının 15 Ekim’e kadar süreceğini ifade eden Saral “Transferde son güne kadar arayış içinde olacağız. İyi tercihlerde bulunmak lazım. Taşlar yerine oturdu. Alacağımız taş iyi olmalı ki sistemi bozmayalım. İnce eleyip sık dokumakta fayda var. Artık nokta atışı yapmamız gerekiyor. Başka lüksümüz de yok. Bizden beklentilere cevap vermemiz lazım.” Dedi.
Geçtiğimiz sezon göreve geldiklerinde şampiyonluk yerine kulüpte bir yapılaşmaya gittiklerini belirten Saral, parayla her şeyin yapılabileceğini ancak kalıcı olmayacağını belirterek “Parayı verirsiniz. Kısa vadede her şey olur. Geçen sene yapılandırmaya gittik. Küs insanlarla barıştık. Taraftarımızla barıştık. Kulüp olduk en azından. Bu sene hedefe odaklandık.” Şeklinde konuştu.
“ŞANS FAKTÖRÜ DE ÖNEMLİ”
Silivrispor’da başkanlık yapan herkesin başarı için görev yaptığını, iyi kötü hizmet verdiğini belirten Saral, kendisinin de yaptığı icraatlarla hatırlanmasını istediğini söyledi. Saral “Buraya gelen her başkanın çıkmak gibi bir hedefi vardır önünde. Futbolda her şeyi yaparsınız. Transferleri yaparsınız, takımı oluşturursunuz, her şeyi dört dörtlük yaparsınız. Şans faktörü de yanınızda olacak. Ben burada gönlüm istiyor ki BAL’a oradan 3.Lige, 2.Lige çıkalım. Ama şans faktörü de saha içinde ne kadar yanımızda olacak. O da önemli bizim için.” Dedi.
Saral bir soru üzerine Alibey kaleci Selahattin’le de ilgilendiklerini, kaleci olarak listedeki isimlerden biri olduğunu doğruladı. Saral, Serkan ve Yasin’in sakatlıklarının erken iyileşmesi doğrultusunda transferdeki kontenjanlarından birini kaleci için kullanabileceklerini söyledi.
“SİLİVRİSPOR’UN GÜCÜ, GELİRİ BELLİ”
Tesis konusundaki sıkıntılara da değinen Saral amaçlarının kendilerine ait bir tesise sahip olmak olduğunu, bunun için de belediyenin kendilerine sunacağı imkanların önemli olduğunu söyledi. Saral “Sonuç olarak Silivrispor’un gücü, geliri belli. Burada yapılacak en güzel şey belediyenin bir arsa tahsisi ile birlikte tesisleşmeye gitmek. El birliği ile Silivri’deki sevenlerle iş birliği ile oraya bir tesis yapıldığı zaman kazanç olmuş olur. Biz bunu her defasında başkanımızla görüşüyoruz. Bölge planlaması ile alakalı şeyler de var tabi. En basit örneği altyapı yaparken de tesis şart. Tesis olmayınca bir şey yapamıyoruz. Elimizdeki imkanlar neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Bize antrenman saatlerini soruyorlar. Biz de en son dedik ki biz çıktık siz girersiniz. Bizim altı yedi branşımız var ama antrenman yapacak tesisimiz yok. Bu sene ne oldu. Hocanın ilk geldiğinde bizden istediği tesis. Biraz amatör ruhla, profesyonel bakış olması lazım. O zaman altyapıda bir başarı bekleyebiliriz. Bu şekilde bir başarı bekleyemeyiz. Ne gelirse mantığıyla bakabiliriz.” Şeklinde konuştu.
“SORUNLAR DAHA ÇOK ÇOĞALACAK”
Bu sezon Silivri kulüplerini zor bir dönemin beklediğini dile getiren Saral “Bu sene antrenman saatleriyle ilgili iki sefer toplantı yaptık. İkinci toplantıya ben gitmedim. Antrenman saati için iki kere toplantı yapıyorsa ben bir yanlış var diye düşünüyorum. Biz bütün maçları burada oynuyoruz. Herkes antrenmanlarını burada yapıyor. Şimdi ilçe spor müdürümüzü su parası diye çağırıyorlar. Kulüplerden böyle bir takviye istenecek. Sorunlar daha çok çoğalacak. Tek bir stat var Silivri’de oynanabilen. Maçlarda bile sıkıntı yaşayacağız. 4 tane Süper Amatör var, 1.Amatör Küme takımları var bir sürü.
Yönetimle altyapı arasında bir kopukluk yaşandığını ancak bundan sonra bu tür görüntülerin ortaya çıkmaması için de gerekli önlemleri alacaklarını ifade eden Saral altyapıda yaşanan malzeme sıkıntısını da aşacaklarını söyledi. Altyapı antrenmanlarında giyilen farklı malzemelerin doğru bir şey olmadığını ifade eden Saral “Önümüzdeki hafta yeni malzemeleriyle başlayacak çocuklar. Kopukluk bunu getiriyor. Bundan sonra altyapı hocaları da gelip burada toplantı yapacak.” Diye konuştu.
“KULÜPLER BİRLİĞİ ŞEFFAF OLMASI LAZIM”
Kulüpler Birliğinin de eldeki imkanlar çerçevesinde bir şeyler yapmaya çalıştığını dile getiren Saral sözlerine şöyle devam etti “Kulüpler Birliği Başkanı Muharrem Eren de kendi özverisiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Eldeki imkanlar çerçevesinde fazla açılamıyor. Herkes zannediyor ki sanki Silivri Kulüpler Birliği siyasetin arka bahçesi olarak. Silivri’de bir çok kulüp var. Herkes oraya gidip rahat rahat derdini anlatamıyor. Gidip rahat rahat eleştiremiyor. Biz ilk geldiğimiz zaman itiraz ettik. Dernek tüzüğü değişmeden bu kulüpler birliği kulüpler birliği olmaz. Hala aynı tüzük devam ediyor. Bu tüzük değişmediği sürece herkesin endişesi aynı. Kulüpler birliği ne yapacak. Geçtiğimiz sene kulüpler birliğinde temsil edilemedim. Oy kullanamadım. Kulüpler Birliği siyasal alandan uzaklaştırılamadığı sürece Kulüpler Birliğinden hiç kimse bir şey beklemesin. Kulüpler Birliği dediğin zaman şeffaf olması lazım. Gelip derdini anlatıp, konuşabilecek. İnsanlar gelip rahat rahat konuşamıyorlar. Muharrem Başkan ile Ali Başkan atışmaya başladılar. Hepimiz biriz, hepimiz Silivriliyiz. Neden atışıyorsunuz. İmza kampanyası başladı. Kulüpler birliğinin haberi yok. Bu sefer kurumlar birbirine giriyor. Ali Başkanla Muharrem Başkan birbirlerine giriyorlar. Kanlı bıçaklı oluyorlar. Yarın öbür gün çarşıya çıktığında birbirlerine bakıyorlar. Siyaset kulübün içine ya da spora girmemesi lazım. Tamamen dışında olması lazım. Kurum destek verir kulüplere. Desteksiz olmuyor. Tesis anlamında, sponsora anlamında destek. Ben destek verdim sen benim zihniyetimi taşı. Böyle bir zihniyet olamaz. Gerçek olan tek nokta Silivrispor ve Silivri’dir. Bunu hiçbirşey değiştiremez. Bizim bazı şeylerimiz yadırganıyor. Biz Silvri’nin amirgal gemiyiz. Keşke imkan olsa da Silivri’de bütün kulüpler değil de böyle ana yükü taşıyan gemiler birleşse keşke 2.Ligler çıksak. Maksat, hedef bu olmalı. O zaman üzümü yersin, bağcıyı dövmezsin. Herkes bağcıyı dövmenin derdinde. Koltuk sevdası olmasın.”
“HERKES BİRŞEYLER VERMİŞTİR”
Silivrispor’da bugüne kadar görev yapan bütün başkanların iyi kötü bir hizmet verdiğini ifade eden Saral “İyi de yapsan kötü de yapsan konuşulur. Silivrispor’a ne kadar başkan geldiyse bir hedef için gelmiştir, birşey yapmıştır. Alıp götüren belki çok nadirdir. Sonuçta herkes birşeyler vermiştir. İyi ya da kötü. Bazı başkan hakkında iyi konuşulur, bazıları hakkında kötü konuşulur. Benim hakkımda da kötü konuşulabilir. Akgün Silivrili hakkında da kötü konuşulabilir. Bunu engelleyemezsin. Biz burada görev süremiz içinde ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz. Kurumsallaşma anlamında ciddi adımlar attık. Tesis binamızı yeniledik. Üyelerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Aidatlarını yatırmayan üyelerimizle ile ilgili çalışmalar var. Onlara uyarı çekilecek. Gerçek Silivrilileri Silivrispor’a delege yapacağız. Listeleri çıkardık. Yönetim kurulu böyle bir karar verdi. Tüzük değişikliğine gitme ihtimalimiz yüksek. İhtar neticesinde de üyelik aidatını ödemiyorsa üyeliği düşecek. Silivri’yi gerçek sahiplerine teslim etmek istiyoruz. Hem aidatını vermiş olsun hem de gelip hesabını sormuş olsun yönetime. O zaman kulüp kulüp olur.” İfadesini kullandı.
“STATÜ BELLİ DEĞİL”
Süper Amatör Küme statüsünün henüz kesinleşmediğini, bunun da kendilerini ciddi anlamda sıkıntıya soktuğunu belirten Saral “Bizim statümüz belli değil. Kurayı çekiyoruz ama üst gruba nasıl çıkacağız hiçbirşey bilmiyoruz. Bilinmezlikler arasında da bir şey yapamıyoruz. Transferler de biraz ona bağlı. Ona göre adam alırsın, takviye yaparsın. Tamamen açıktayız. Belli olan bir şey var. 18’inde maçlarımız başlıyor. Cuma günü de gidip kuramızı çekeceğiz.
Yeni sezonla ilgili bir şey söylemek de zor şu aşamada. Önümde şu anda statü yok. Soru işareti olan şeyler var burada. Arkadaşlarla 6 aylığına anlaşıyoruz. Ama 3 ay da öyle çıkacak. Bunlar da mali portre bizim için. Yeni sezonla ilgili ne söylersem boş geliyor bana. Bu sistem olmaz. Çok insan mahvolur. Çoğu kulüp kaldıramaz. BAL ligi diyorsunuz kaç takım geri çekildi 25 milyar teminat verilmedi diye. Sırf bu 3 aylık periyotta maliyetimiz 100 milyar. Bizim için çok büyük bir yara.” Diye konuştu.
Haber: İskender KORDU
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.