Bir ailenin feryadı: KIZIMIZ NEDEN ÖLDÜ?

Bir ailenin feryadı: KIZIMIZ NEDEN ÖLDÜ?
Büyükçekmeceli Cevat Güneş ve Safiye Güneş çifti geçtiğimiz yıl Büyükçekmece Kolan Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getirmiş, ancak doktorlar tarafından kızları kendilerine gösterilmemişti. Daha sonra çifte haber verilmeden Beylikdüzü Kolan Hastanesi’
Bir ailenin feryadı: KIZIMIZ NEDEN ÖLDÜ?
 
Büyükçekmeceli Cevat Güneş ve Safiye Güneş çifti geçtiğimiz yıl Büyükçekmece Kolan Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getirmiş, ancak doktorlar tarafından kızları kendilerine gösterilmemişti. Daha sonra çifte haber verilmeden Beylikdüzü Kolan Hastanesi’ne sevk edilen bebeğin burada öldüğü bilgisini alan aile şimdi Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak hastane çalışanlarını dava etti.
 
 
Büyükçekmece Çakmaklı mahallesin de oturan Cevat Güneş ile Safiye Güneş çiftinin 27.11.2009 tarihinde Büyükçekmece Kolan Hastanesi’nde bir kız bebeği dünyaya geldi. Durumunun sağlıklı olduğu belirtilen bebeğin sorunsuz doğduğu bildirildi. Ancak bebek doktorlar tarafından Güneş çiftine gösterilmedi. Bu durumu tıbbi bir gereklilik olarak karşılayan çift beklemekle yetindi. Bir süre sonra baba Cevat Güneş henüz ismini bile koymadığı kızını görmeye gittiğindeyse şoke oldu. Hemşireler Güneş’e bebeği Beylikdüzü Kolan Hastanesi’ne sevk ettiklerini söylediler. Baba Güneş hemşirelere neden böyle bir sevkin gerçekleştiğini sorduğundaysa hemşirelerin hakaretle yanıt verdiği öne sürüldü. Daha sonra Beylikdüzü Kolan Hastanesi’ne giden Cevat Güneş’in kızını sorduğunda aldığı cevapsa, “Solunum yetmezliğinden öldü” şeklinde oldu.
 
DNA TESTİ YAPILDI
 
Bebeğin kendilerine ait olup olmadıklarını öğrenmek için DNA testine baş vuran çift, yapılan testlerde %99 bebeğin anne ve babası çıktı. Ancak otopsi raporundaysa bebeğin neden öldüğüne dair bir bilgi yer almadı. Kız bebeğin neden öldüğü yönünde yapılan otopsi raporunda şu ifadelere verildi: “3. Mevcut verilerle bebeğin ölüm sebebi tespit edilemediğinden olayla ilgili tüm hastane evrakı temin edilerek adli hakikat dosyasının aslı ve tamamı ile birlikte gönderilerek 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’ndan görüş alınmasının uygun olduğu kanaati bildirilmiştir.”
 
ADALETE GÜVENİMİZ SONSUZ
 
Gazetemize şikayetini ileten Büyükçekmeceli Cevat Güneş ve eşi Safiye Güneş her iki hastane hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek şöyle konuştular: “Bebeğimizin neden öldüğünü öğrenmek istiyoruz. Bize doğumdan sonra neden gösterilmediğini bilmek hakkımız. Biz kızımızın ihmalkârlık nedeniyle öldüğünü düşünüyoruz. Adalete güvenimiz sonsuz.”
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.