Esenyurt'un AK Partili Başkanı Alatepe 1 yıllık başkanlık sonunda ilk 5'e oturdu!

Esenyurt'un AK Partili Başkanı Alatepe 1 yıllık başkanlık sonunda ilk 5'e oturdu!
İstanbul'un yerel siyasetteki en sansasyonel ilçelerinden birisi olarak bilinen Esenyurt'ta, 1 yıldan beri belediye başkanlığı yapan milliyetçi muhafazakar kimlikli Ali Murat Alatepe, İBB'nin yaptırdığı detaylı araştırma raporunda, partilil


AK Partili Alatepe'ye yüzde 48'lik MHP desteği ile birlikte HDP, İYİ PARTİ ve CHP'den bir kısım seçmenin de sıcak bakması oldukça dikkat çekti. Veriler, kısa sürelik görevine rağmen kentin belediye başkanın çıtayı yükselttiğini işaret etti.


Esenyurt’un 1 yıllık AK Partili Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, uzun yıllardır yerel yönetimde bulunan mevkidaşlarını geride bırakarak ilginç bir gelişmeye imza attı. Yerel tartışmaların merkez adresi sayılan ilçelerden Esenyurt’ta, bir yandan olumsuz algıları bertaraf etmek için enerji sarf eden diğer yandan da rüşdünü ispatlamaya çalışan Alatepe, İBB’nin 39 ilçeye yönelik yaptığı detaylı anket çalışmasında, AK Partililer’in güven duyduğu belediye başkan sıralamasında zirvedeki yerini kaptı.  

Milliyetçi muhafazakar kimliğiyle bilinen Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ye, ilçedeki HDP, CHP ve İYİ Partili seçmenin de oy verebileceğinin gündeme düştüğü anket sonucunda, AK Partili başkanın kısa sürede kendisini kabullendirdirmesi oldukça dikkat çekti.   Sağlık sorunu nedeniyle istifa eden selefi Necmi Kadıoğlu’ndan boşalan koltuğa oturmasının ardından sadece 1 yıl geçmiş olmasına rağmen, iBB’nin yaptırdığı detaylı araştırma raporu, kısa süreli görev süresini yaşayan Alatepe’nin zirveye oturduğu gerçeğini öne çıkardı. Yerel yönetim literatüründe sayılı belediye başkanları arasında gösterilen Necmi Kadıoğlu’ndan sonra Esenyurt’taki boşluğu hissettirmeden süreci götürmeyi başaran AK Partili Ali Murat Alatepe, ilçe halkının tercihinde olumlu not almasıyla gündeme düştü.  

AK Partili belediye başkanlarının yönettiği Zeytinburnu, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli, Arnavutköy, Bağcılar gibi AK Parti’nin kalesi sayılan ilçe belediye başkanları gibi çok sayıdaki ilçe yönetimini geride bırakan Alatepe, partililerin kendisine oy verebilme eğilimi sıralamasında, Üsküdar, Esenler, Tuzla, ve Sultangazi’nin ardından beşinci sırada yer aldı.


KAYNAK: YERELKULİS.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.