EVİNİZİN HER ODASINDA KAKTÜS YETİŞTİRİN

EVİNİZİN HER ODASINDA KAKTÜS YETİŞTİRİN
Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Yazar Esra Korkmaz, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği “Teknoloji Çağında Aile İletişimi” konulu söyleşide ebeveynlerle bir araya geldi.

Ebu Hanefi İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen seminerde Esra Korkmaz, Türkiye’de 10 kişiden 7’sinin teknoloji bağımlısı olduğunu ifade ederek, “ Telefon kullanma yaşı 5’e düştü. Çocuklarınız sınavlarda o anda her şeyi unuttum diyorsa, donuk hafıza sendromu yaşıyorlar. Bunun en önemli sebebi teknolojidir ve teknoloji bağımlılığının tedavisi mümkün değildir” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLARIMIZ ZEKİ AMA DUYGU EKSİK”

 

Teknolojinin insanlıkta yarattığı değişimlere dikkati çeken Esra Korkmaz, “Şimdi çocuklarımız çok zeki ama duygu yok. Sebebi, teknolojidir. İyi bilgi var ama erdem yok. Yaşlıya, öğretmene hürmet yok. 10 çiftten 7’si birbirine yabancı. 7 çift sadece teknoloji yüzünden boşanma aşamasında. İnsanlar birbirlerine karşı yabancılaşıyorlar. Çevremizde, daha çok insan var ancak daha az huzurumuz var. Hamilelik döneminden itibaren teknoloji kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Korkmaz, ebeveynlere evlerinin her odasında radyasyonu emen kaktüs bitkisi yetiştirmelerini tavsiye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.