Gaziantep'in Yöresel Tatları Beylikdüzü'nde Lezzet Şöleni Yaşattı

Gaziantep'in Yöresel Tatları Beylikdüzü'nde Lezzet Şöleni Yaşattı
Beylikdüzü Belediye ile İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "6. Gaziantep Yiyecekleri Kültür ve Sanat Şenliği" renkli görüntülere sahne oluyor.
 Beylikdüzü Belediye ile İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "6. Gaziantep Yiyecekleri Kültür ve Sanat Şenliği" renkli görüntülere sahne oluyor. Bugün açılışı gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek etkinliklerde çeşitli yemekler ve etkinlikler Beylikdüzü'lü vatandaşlara keyifli anlar yaşatacak. 

Beylikdüzü Belediyesi, Gaziantep lezzetlerini yine ilçede ağırlıyor. İSAYGAD ve belediyenin ortaklaşa düzenlediği "6. Gaziantep Yiyecekleri Kültür ve Sanat Şenliği", Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla açıldı. 10 Eylül Pazar gününe kadar sürecek lezzet şöleninde çeşitli programlar gerçekleşecek.

Gaziantep mutfağındaki çeşitliliğe değinen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "6'ncısı düzenleniyor bu yıl Gaziantepliler buluşması ve yemek şölenimiz öyle söyleyeyim. Türkiye'nin en lezzetli sofralarından birisi Gaziantep Sofrası. Dünya literatürüne girmiş inanılmaz sayısını kendileri dahi bilmiyorlar herhalde tatlının. Beylikdüzü'nde bu olayın gelenekselleşmesi ve buluşmanın olması ziyadesiyle bizim de lezzetimizi arttırıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tüm İstanbul'u buraya bekliyoruz. Beylikdüzü'nün farklılığını buradaki güzel buluşmayı mutlaka gelip görsünler. Resmen Gaziantep şehri buraya taşınmış durumda. Çok mutfağımız var burada. Güzel işletmeler kendi ürünlerini ve marifetlerini sunacaklar. Cumartesi günü de yemek yarışması var. Belki evlerde gizli kalmış tatları hazırlayacaklar. İddialı olan hanımefendiler, beyefendiler. Bende jürisiyim bakalım işin içinden nasıl çıkacağız. Bütün İstanbul'u buraya bekliyoruz" dedi.

İSAYGAD Başkanı Fahri Öztütüncü ise, "Biz tüm halkımızı Gaziantep'i tanıma adına buraya davet ediyoruz. İnşallah bu kültürümüzün daha ileriki zamanlara taşıyabilmek, bu konuda Beylikdüzü Belediyesi ciddi anlamda ilk baştan itibaren lojistik anlamda; şimdi kol kola ortak olarak yaptığımız bir festival. Şenlik alanından festivale taşıyoruz. Daha da ileriye gideceğini uluslar arası platformlara taşıyacağımıza inanıyorum. Bu da İstanbul adına, Beylikdüzü adına ve en başta Gaziantep adına bizim için bir onur, elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.