TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA KARŞI ÖRGÜ ÖRDÜLER

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA KARŞI ÖRGÜ ÖRDÜLER
Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konulu seminerde Uzman Psikolog Sevda Bakırel ebeveynlerle buluşarak, önemli tavsiyelerde bulundu.
Alaaddin Keykubat İlkokulu’nda gerçekleşen seminere katılan kadınlar, teknoloji bağımlılığına örgüleriyle adeta savaş açtı. Kazak, kaşkol, şapka ve birbirinden renkli ürünler ören kadınlar telefonlarla fazla vakit geçirmektense örgü örerek, stres attıklarını ve aile bütçesine katkıda bulunduklarını ifade etti.

“EBEVEYNLER DAVRANIŞ GELİŞTİRMELİ”

Seminerde teknoloji kullanımının sürekli olursa bağımlılığa dönüşeceğini söyleyen Sevda Bakırel, “ Bağımlı olan kişiler telefon, televizyon ve internetten uzak kaldığında bir süre sonra krize girebilir. Çocuklarımıza ebeveynler olarak bu konuda örnek olmak zorundayız. Teknoloji kullanımlarını, sınırlı tutmalıyız. Öncelikle bizler, onlara örnek teşkil eden davranışlar geliştirmek zorundayız” dedi.

“ÖRGÜ, BEYNİ DİNLENDİRİYOR”

Seminere katılan ev hanımı Gülsev Erdoğan (46), “Televizyon izlemek, telefonda saatler geçirmektense örgü örerek, kafamı dağıtıyorum. Hem de aile bütçeme katkıda bulunuyorum. Tüm hanımlara da tavsiyemdir” dedi.

Teknolojinin beyni yorduğunu söyleyen Canan Coşkun ise , “Gelişen teknoloji komşuluğumuzu, samimiyetimizi de sanal alana taşıdı. Sosyal medyadan kim, nerede, ne yapmışı takip edeceğime, örgü örerek hem bir şeyler üretiyorum hem de stres atıyorum. Psikolojik olarak da beni rahatlatıyor” diye konuştu.

Uzman Psikolog Sevda Bakırel ise örgü örmenin beyni geliştiren ve dinlendiren psikolojik bir terapi yöntemi olduğunu ifade ederek, seminere katılan kadınları tebrik etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.