Yaşamımızın kaynağı SU…

Yaşamımızın kaynağı SU…
22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle Çatalca Kültür ve Turizm Derneği, Kent Konseyi ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi(İSKİ) Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda farkındalık etkinliği düzenledi.
Etkinliğe Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Kültür ve Turizm Derneği ve Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel, Çatalca AK Parti İlçe Başkanı Mesut Üner, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Suyun önemine açılan pankartlarla ve dağıtılan broşürlerle dikkat çekilen etkinlikte ayrıca vatandaşlara Çatalca suyu, fıstık çamı fidanı ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Böyle devam edersek su fakiri bir ülke olacağız

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, günün anlam ve önemine dair yaptığı açıklamada, suyun değerine dikkat çekerek ileride susuz kalmamak için dikkatli kullanılması gerektiğini vurguladı. Başkan Cem Kara konuşmasında, “Bugün Kent Konseyimiz ve Kültür ve Turizm Derneğimiz 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla, su konusuna dikkat çekmek amacıyla Çatalca Cumhuriyet Meydanımızda çok güzel bir etkinlik düzenledi. Aynı zamanda Orman Haftası olması sebebiyle de doğaya, ağaca olan sevgiyi artırmak için hem Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan işbirliğiyle Kent Konseyimiz ve Turizm Derneğimiz bütün Çatalcalı hemşerilerimize fıstık çamı fidesi dağıtıyor, hem de bölgemizin suyunu dağıtıyor, tanıtıyor. Bu etkinlikten dolayı Kent Konseyi ve Turizm Derneği Başkanını kutluyorum. Yaşadığımız ülke su kaynakları açsından zengin bir ülke değil. Maalesef bunu çok iyi anlatamıyoruz. Bu ülkenin zengin su kaynakları yok, zengin yeraltı kaynaklarımız yok. Her geçen gün göller küçülüyor, göllerin ırmakların su tutma kapasitesi azalıyor. Eğer böyle devam ederse 2030 yılından itibaren Türkiye su fakiri bir ülke olacak. O nedenle şimdiden tedbirleri almalıyız ve suyu düzenli bir şekilde kullanmalıyız. Görüntüye bakıp, özellikle yaşadığımız bölge, Büyükçekmece Baraj Gölü, Sazlıbosna Baraj Gölü, Terkos Baraj Gölü, Istranca Dereleri ve Istranca yeraltı sularıyla besleniyor ama şunu kesinlikle unutmayalım su zengini, su varlığı çok olan bir ülke değiliz. Bunun bilincinde olmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Çatalca’nın suyunu kullanmanızı rica ediyorum

Çatalca Kültür ve Turizm Derneği ve Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel’de yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu etkinliğimize katılım göstermelerinden dolayı Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Çatalca’mız İstanbul’un önemli su kaynaklarından biridir. Her ilçede olmayan su kaynaklarımız var. Başkanımın dediği gibi gerek Terkos Gölü gerek Büyükçekmece Baraj Gölü gibi Sazlıbosna’yı besleyen dereler bölgemiz hudutlarından geçmektedir. Ayrıca ilçemizde çok önemli içme suyu şirketleri bulunmaktadır. Dolayısıyla ben Çatalcalı insanlarımızdan, halkımızdan sularımıza sahip çıkmalarını rica ediyorum. Özellikle lokantalarımızdan, esnaflarımızdan bizim Çatalca sularını ikram etmelerini, sunmalarını özellikle rica ediyorum. Başka suları değil Çatalca sularını içsinler. Hepinize katıldığınız için şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.