Federeasyoncular Van’da

Federeasyoncular Van’da
Seyithan İzsiz Van’da... Yönetici ve gazetecilerden bir heyet Van’a gitti.. Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Seyithan İzsiz’in 3 günlük Van ziyareti Birçok etkinlik ve görüşmeye sahne oldu.
Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Seyithan İzsiz’in 3 günlük Van ziyareti
Birçok etkinlik ve görüşmeye sahne oldu.
Havaalanında coşkulu karşılama
İstanbul Beylikdüzü’nün tanınmış iş adamı ve siyasetçisi aynı zamanda Van Dernekleri Federasyonu (VAN-FED) Başkanı Seyithan İzsiz memleketi Van’a özel bir ziyaret programı için gitti. Beraberinde Federasyon yöneticileri ve bir gurup gazeteciyle geldiği Van Ferit Melen havaalanında hemşerileri ve akrabalarından oluşan kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Davul zurna eşliğinde sevgi gösterileri yapılan karşılama sırasında havaalanından güçlükler ayrılarak kalabalık bir konvoy eşliğinde kente hareket eden İzsiz karşılama nedeniyle duygulandığını ifade ederek “Vanlıların bu teveccühü her şeyin üzerindedir. Buna layık olmaya çalışacağız” dedi.

Van Kahvaltısında ilk buluşma
Van merkezde bulunan “Sütçü Kenan” Van Kahvaltı salonunda düzenlenen kahvaltıda Van merkezden ve ilçelerden gelenler İzsiz ve beraberindekilerle tanışarak sohbet ettiler. Konukları girişte ve çıkışta kapıda karşılayıp uğurlayan Seyithan İzsiz “Federasyonumuz henüz yolun başında, bu gezimiz birçok proje ve çalışmanın başlangıcı olacak. Van’dan çıkan değerlerin geri dönüp bakmalarının yolunu açacağız. Olanaklarımız ölçüsünde burada bulunan hemşerilerimizin sorunlarında çözümün bir parçası olmaya çalışacağız” dedi.
Akdamar Kilisesinde yapılan ayine katıldılar
Ziyaretin ikinci gününde Akdamar ilçesinde bulunan Akdamar adasına giden heyeti burada Akdamar belediye başkanı M. Ferdi şeker ve Gevaş belediye başkanı Nazmi Sezer tarafından karşılandı. İskeleden vapurla adaya geçen Van Dernekleri Federasyonu heyeti Akdamar Kilisesinde 95 yıl aradan sonra ilk kez yapılan ayin törenine katıldılar. Tören nedeniyle yurt içinden ve yut dışından gelen yaklaşık 3 bin kişi kilise çevresinde kurulan sinevizyon ekranlarından yayınlana kilise içerisindeki törenleri izlediler.
Sivil toplum kuruluşları ille yemekte buluştular
Aynı günün akşamı düzenlenen bir yemekte ise önemli bir buluşmada sorunlar tartışıldı.
Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Sanayi ve Ticaret odası başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van belediye başkan yardımcısı, çeşitli meslek ve oda başkanları ile kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı yemekte Van Sanayi ve Ticaret odası başkanı Zahir Kandaşoğlu bir konuşma yaparak Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Seyithan İzsiz’e Van gezisi ve bölgeye gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.
Van Yerel Basını ile kahvaltı
Ziyaretin üçüncü günü sabah düzenlenen kahvaltıda Van’da yayın yapan Televizyon, Radyo, Gazete ve Dergilerin yönetici ve çalışanları ile bir araya gelen Seyithan İzsiz katıldığı iki televizyon programında da Van’lılara seslendi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Seyithan İzsiz’in gezi programının son gününde ise yoğun bir ziyaret ve görüşme trafiği vardı. Van Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret eden İzsiz “Van’a geliş amacımız buradaki sorunların tespiti konusunda incelemeler yapmak ve fikir alışverişinde bulunmaktır. Bu anlamda sizin de görüş ve önerileriniz bize ışık tutacaktır” dedi. Van valisi Münir Karaloğlu da “duyarlılığınız ve sorumluluğunuz için teşekkür ederim. Van eğitim konusunda çok geride kaldı, örneğin Bitlis ÖSS’de Türkiye beşincisi olurken Van 70’li sıralarda. Eğitim konusunda Van’a katkı yapmanız en büyük dileğimdir” dedi.
Van belediye başkanı: “işbirliği” önemli
Van belediyesini de ziyaret eden İzsiz ve beraberindekiler Van belediye başkanı Bekir Kaya ile görüştüler. Seyithan İzsiz “yerel yöneticilerimiz olarak sizlere başarı dilemeye ve görüşlerinizi almaya geldik” dedi. Van belediye başkanı Bekir Kaya ise “Van’ın sorunları çok fazla ama hiç biri çözülemez değil. İşsizlik ve eğitim başta olmak üzere karşılıklı bilgi alışverişine önem veriyoruz. Ziyaretiniz ve önerileriniz bizi memnun etti. Görüşmelerimiz daha sık olursa bundan mutlu oluruz” dedi.
 

Heyet daha sonra AK Parti Van il başkanı Mustafa Bilici, CHP Van il başkanı Halil Kartal ve BDP Van il başkanı Cüneyt Canış’ı partilerin il merkezlerinde ziyaret etti.

Van emniyet müdürlüğü
Heyetin resmi kurumlar ziyaretinin sonuncusu ise Van emniyet müdürlüğü oldu. Van’a kısa bir süre önce atana emniyet müdürü Ayhan Falakalı’ya başarılar dileyen Seyithan İzsiz emniyet müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldı.Van emniyet müdürü Ayhan Falakalı da birinci önceliklerinin halkın huzuru olduğunu ve bu konuda da Van halkından büyük destek aldıklarını ifade ederek Van Dernekleri Federasyonu gibi kuruluşların destek ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.
Son ziyaret Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)
Kentten ayrılmadan öce son olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı eğitim kampüsünü ziyaret eden İzsiz burada eğitim sorumlusu Rezzan Bayram’dan bilgi aldı. Yılda 7-14 yaşları arasında 10 bin öğrenciye “okula destek eğitimi” verildiğini ifade eden Bayram Van Dernekleri Federasyonunun katkıları ile daha da güçlü çalışmalara yapacaklarını söyledi
İzsiz’den destek sözü
Seyithan İzsiz’de ihtiyaçların bildirilmesi halinde gerekli yardımları kısa sürede yapma sözü vererek yöneticilere ve çocuklara başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.