Aytaç Yörükaslan hayatını kaybettii

Aytaç Yörükaslan hayatını kaybettii
Süper Baba dizisiyle tanınan oyuncu Aytaç Yörükaslan hayatını kaybetti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, emekli sanatçısı Aytaç Yörükaslan hayatını kaybetti.

Aytaç Yörükaslan, 1937 yılında doğdu. Tiyatro, sinema ve dizi Oyuncusu olan Yörükaslan, önce Cep Tiyatrosu'nda daha sonra İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda çalıştı.

2002 yılında Şehir Tiyatrosu'ndan emekli olan Aytaç Yörükaslan, mimarlık mesleği gereği, pek çok tiyatro binasının yapımına da imza atmıştır.

Aytaç Yörükaslan'ın cenazesi, 27 Şubat 2015 Cuma günü Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde saat 10.30'da düzenlenecek anma töreninden sonra, Şakirin Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecektir.

Oynadığı Oyunlardan Bazıları: Baş Sayfa, Eyüp Üzerine Oyun (1960), Bozguncu, Sabır ve Sebat, Hacı Yatmaz, Lütfen Dokunmayın, Tuzak (1961), Aman Avcı, İktidar, Güneş Batarken, Macbeth (1962), Avluya Bakan Pencere, Yedinci Köpek (1963), Kuru Gürültü, Elektronik Beyin (1964), Coriolanus, Hamlet, Hepimiz Bir Kişi İçin (1965)

Süper Baba'nın milli piyangocusu ve Sıcak Saatler dizisinin marangozu, mimar, oyuncu ve yönetmen Aytaç Yörükaslan, solunum yetmezliği ve mide kanaması teşhisiyle kaldırıldığı hastanede sabaha karşı gözlerini yumdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.