Bugünün Türkiyesi'nde müzisyen olmak istemezdim

Bugünün Türkiyesi'nde müzisyen olmak istemezdim
Rock müziğinin sevilen ismi Aylin Aslım, 2000 yılından bu yana toplam dört albüme, pek çok düete, onlarca ezbere bilinen şarkıya imza attı.


 Bu ay içinde gösterime girecek ‘Adana İşi’ filminde oyunculuk deneyimi ile izleyici karşısına çıkıyor. Kendisini sürekli yenileyen genç şarkıcı, kendi özgün müziğini ararken küsüp kenara çekilen sanatçıları ise eleştiriyor. “Bizim zamanımızda da yeni bir şeyler söylemek çok zordu, kendimiz olmaya çalışırken çok canımız yandı, ama yine de bugünün Türkiyesi’nde genç bir müzisyen olmak istemezdim” diyor. 
ALBÜM YOK AMA YENİ ŞARKI YOLDA

Aylin Aslım hayranlarının en çok merak ettiği konuların başında geliyor yeni albüm hazırlığı olup olmadığı. Aslım, albüm olmadığını ama yeni şarkıların yakında gün yüzüne çıkacağı müjdesini veriyor. Konserlerin vazgeçilmez ismi Aslımı en çok seyircilerin çeşitliliği şaşırtıyor. Aylin Aslım, “Öyle konserler olur ki seyircinin güzelliğine inanamazsınız, öyle seyirci olur ki sizin yerinize sahnede kim olsa aynı tepkileri verecektir! Seyirci hiçbir yerde tek tip değildir, hele Türkiye’de sürprizlerle doludur” diyor. 

OYUNCULUKLA YENİ NEFES ALDIM
Her albümden sonra şarkı yazma işinden biraz uzaklaşma ihtiyacı duyduğunu anlatan Aslım, “15 senedir süren bir döngü bu. Yazmayı tekrar özleyene kadar başka alanlarda çalışmak, öğrenmek, uygulamak beni iyileştiriyor. Bu anlamda aklımda hiç yokken oyunculuk bana nefes alabileceğim başka bir dünya sundu” diye konuşuyor.
 
NİNNİ SÖYLEMEK BENİ MUTLU ETTİ

Özel bir çikolata firmasının sponsorluğunda hazırlanan ‘Minik Adımlar’ ninni albümünün bebek ya da çocuk sahibi olanlar için güzel bir yardımcı olacağını aktaran Aylin Aslım, ninni söylemekten ayrı bir mutluluk duyduğunu anlattı. Aslım albümün içinde beş ninni, beş çocuk şarkısının yer aldığını belirtiyor.
HERKES MAHALLESİNE ÇEKİLDİ

Türkçe Rock’ın günümüzdeki durumuna mercek tutan Aylin Aslım önemli tespitlerde bulunuyor. Sea Life dergisine konuşan Aslım, 2000-2005 yılları arasını müzik için şanslı bir dönem olarak değerlendiriyor. Şimdi ise durumun çok farklı olduğunu, herkesin kendi mahallesinde çalıp söylediğini kaydediyor ve ekliyor: “Ünlenmek için Rock müziği arabesk soslu tuhaf müziğe döndürenler de var özgün müziğini ararken yeterince kulak verilmediği için içine kapanan alternatif müzisyenler de.”
Kaynak: MeydanGazetesi.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.