'Nihat Doğan'a tecavüz edildi'

'Nihat Doğan'a tecavüz edildi'
Ünlü şarkıcı Çelik, Nihat Doğan'ın Özgecan hakkında attığı skandal tweet sonrası yaşanan süreçle ilgili konuştu.
Nihat Doğan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'la ilgili attığı tweet sonrası eleştiri oklarının hedefi olmuştu.
Ünlü şarkıcı Çelik, HaberAktüel'e verdiği röportajda vahşi cinayetin ardından oluşan halkın tepkisinin yanlış yere yansıdığını söyledi.

İşte o sözler:

"Özgecan diye bir kardeşimiz vardı. Allah ona rahmet eylesin. Büyük bir zulüm görmüş ve o zulme karşı bir tepki oluşmuş. Böyle bir zulüm olduğunda, halkın tepkisi ve iradesi yasalara yansıyıp, olaylar olduktan sonra değil, olmadan önce önlenerek çözülmeli ve hedef bu olmalıdır. Ama bunun tam tersi oldu; Nihat Doğan'a tecavüz edildi.

"MUHTEMEL OLAYLARI ÖNLEMELİYDİK"

"Nihat Doğan'ın yaptığını doğru bulmuyorsan tercihini ona göre yaparsın, bunu kim istiyorsa tartışsın. Ben, Nihat Doğan üzerinden yapılan bu eleştirinin, sorunu çözüp çözmediği kısmından bahsediyorum. Toplum bir öfke oluşturdu ama bu öfke; adalete ve yasaya yansımalıydı. Biz bu şekilde buna benzer muhtemel olayları önlemeliydik ve hedefimiz bu olmalıydı."


"NİHAT DOĞAN ÜZERİNDEN BİTİRDİK İŞİ"

"Yasama, yürütme ve yargıdaki amaç budur. Halk, iradesini yasamaya; yani devlete devredecek. Ve iradesine diyecek ki; 'ben bu tip olayların olmasını istemiyorum, bütün toplum olarak biz bunu istemiyoruz!' Ama tam tersi oluyor. Hiç kimse ve hiçbir kurul bir sonuca gidemiyor. Nihat Doğan bir şeyler söyledi ve onun üzerinden işi bitirdik biz... Sanki bütün sorun çözülmüş gibi. Aynısını deprem olduğunda Veli Göçer'e de yaptık."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.