Şoray’a “Yaşam Boyu Sevgi Ödülü”

Şoray’a “Yaşam Boyu Sevgi Ödülü”
15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin “Yaşam Boyu Sevgi Ödülü” Türkan Şoray, Müjdat Gezen ve Uğur Dündar’a verildi.

Bu yıl 15’incisi yapılan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin “Yaşam Boyu Sevgi Ödülü” sinema dalında Türkan Şoray’a, tiyatro dalında Müjdat Gezen’e, basın dalında ise Uğur Dündar’a verildi.

 
“Halkın gönlünde taht kurmuş isimler”

 
Ödül töreni öncesinde bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ödül verilecek isimlerin jüri tarafından titizlikle belirlendiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu yıl 3 kategoride “Yaşam Boyu Sevgi Ödülü” veriyoruz. Bu kişiler aynı zamanda da yaşamları boyunca hep başarılı olmuş, Türk halkının gönlünde taht kurmuş isimlerdir. Basın dalında, bu güne kadar her türlü zorluk karşısında savaşmaya ve dik durmaya kararlı bir gazeteci olan Uğur Dündar ödüle layık görüldü.

Tiyatro dalında, sadece oyunculuğu ile değil aynı zamanda da inandığı doğruları sonuna kadar savunan, hiçbir rüzgar karşısında eğilmeyen Müjdat Gezen’e Yaşam Boyu Sevgi Ödülü verilecek. Sinema dalında ise, çağdaş Türk kadının temsilcisi, halkın gönlünde taht kurmuş büyük sanatçı Türkan Şoray ödül almaya hak kazandı.”

 

“Sevgi her şeyin üstündedir”

 
Usta sanatçı Müjdat Gezen, aldığı ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu belirterek; “Barışa, sevgiye ve kardeşliğe dayalı bir ödül bu. Burada sanat, dans, müzik ve gösteri var. Aslında keşke dünyada hep böyle olsa. İnsanları Türk’tür, Kürt’tür, Zaza’dır, Sunni’dir, Alevi’dir, inanan inanmayan diye ayırmak yerine o insanlarda keşke bu gibi şeylerle uğraşsalar. Bu açıdan bu ödül benim için çok onursaldır” diye konuştu.



Türk sinemasının sevilen ismi Türkan Şoray ise şunları söyledi: “Kültür ve sanat herkesi sevgi ile buluşturan bir evrendir. Keşke bu ödülde bir sihir olsa ve tüm dünyaya sevgi dağıtsa. İnsanlar birbirini çok sevse, savaşlar olmasa, çocuklar ölmese ne kadar güzel olurdu. Sevgi her şeyin üstündedir.”

Türkan Şoray ve Müjdat Gezen ödüllerini Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün elinden aldı. Aynı saatlerde bir televizyon programında canlı yayına katıldığı için törene gelemeyen Uğur Dündar’ın ödülü yakın arkadaşı Müjdat Gezen’e takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.