"24 Temmuz'u beklemeyin"

"24 Temmuz'u beklemeyin"
Yarkadaş, ''Cumhuriyet yazarlarının haksız tutukluluğuna derhal son verin'' çağrısı yaptı.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Cumhuriyet Gazetesi yazarları günlerdir haksız bir biçimde tutuklu... Mahkeme iddianameyi de kabul ettiğine göre, yazarlar artık özgür kalmalı. 24 Temmuz'a kadar beklemek haksızlıktır'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili - Medya Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi yazarlarına ilişkin iddianamenin İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi ve 24 Temmuz'a duruşma tarihi verilmesine ilişkin açıklama yaptı. Yarkadaş, "Yazar dostlarımız aylardır haksız bir biçimde tutuklular. İddianame de ortaya çıktı. Görüldü ki; elle tutulur tek bir somut suçlama dahi yok. Mahkeme bu işkenceye artık son versin'' çağrısı yaptı.


"BU TUTUKLULUK FACİADIR''

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının asılsız suçlamalarla cezaevinde tutulduğunu belirten Yarkadaş, "Eldeki tek delil, tweetler, yazılar ve televizyon konuşmaları... Bu tür suçlamalardan dolayı; bırakın tutuklamayı, gazeteciler hakkında soruşturma açmak dahi faciadır, eziyettir, işkencedir'' diye konuştu.

27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianamenin ardından hemen bir değerlendirme yapıp gazetecilerin özgürlüğünü geri verebileceğini belirten Yarkadaş, "Cesur davranın, hukukun gereğini yerine getirin ve bu haksız uygulamaya son verin'' dedi.


BASIN BAYRAMI'NDA GAZETECİLER YARGILANACAK

Mahkemenin 24 Temmuz tarihine duruşma günü verdiğini belirten Yarkadaş, "O gün, Gazeteciler ve Basın Bayramı'dır. Ne ilginçtir ki; mahkeme de Basın Bayramı'nı kutlayacağımız günü gazetecilerin yargılanacağı tarih olarak seçmiş. Tutukluluk o güne dek sürerse, bayramı adliye önünde kutlarız'' ifadesini kullandı.

24 Temmuz tarihinde görülecek olan duruşmanın, Türk basın tarihi açısından önemli bir gün olacağının altını çizen Yarkadaş, "O gün, traji komik bir durum yaşayacağız. Basın Bayramı'nın kutlanacağı gün, Türkiye'nin en seçkin kalemleri uydurma suçlamalar yüzünden mahkemeye çıkacak'' dedi.

İktidarın, Cumhuriyet Gazetesi yazarlarını tutuklatarak, toplumun geniş kesimlerine gözdağı vermeye çalıştığını belirten Yarkadaş, "Ancak bunda başarılı olamadılar. Cumhuriyet yazarları eğilip bükülmediler. Zindanlarda umutlarını yitirmediler ve hepimize moral verdiler. İktidarın tutukluluk üzerinden gözdağı verme silahı geri tepti'' diye konuştu.


"HEMEN SİTE KAPATTILAR''

Türkiye'de şu an 150'nin üzerinde gazetecinin cezaevinde olduğunu hatırlatan Yarkadaş, "İktidar, sandıktan hayır oylarının çıkmasıyla birlikte, gazetecilere yönelik baskıyı daha da artırdı. Referandumun ertesi günü referandumdaki şaibeleri yazdığı için Red Aktif sitesi kapatıldı. Güneydoğu'da üç gazeteci gözaltına alındı'' dedi. Yarkadaş, iktidarın basına yönelik baskılarının bundan sonra da artacağına dikkat çekti.​


'AKİT MUHABİRİ TACİZCİDİR'

CHP'li Yarkadaş, AKİT TV muhabirinin sosyal medyada çokça paylaşılan röportajını da sert dille eleştirdi. Yarkadaş, "AKİT TV muhabiri, sokak röportajı adı altında, bir kadını sorularıyla taciz etmiş, mesleğimizin tüm ilkelerini ayaklar altına almıştır. Kendisi gazeteci olarak değil, tacizci olarak anılmalıdır. AKİT TV'nin tüm yöneticileri de bu röportajı yayınlayarak taciz suçuna ortak olmuştur. Yaptıkları gazetecilik adına yüzkarasıdır, terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır'' dedi.​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.