Amberin Zaman’dan Taraf’a veda ve sitem....

Amberin Zaman’dan Taraf’a veda ve sitem....
Taraf yazarı Amberin Zaman, gazetedeki yazılarına son verdiğini duyurduğu yazısında, Taraf’a son dönemde başta kendi muhabiri Mehmet Baransu’ya destek olunmadığı gerekçesiyle sitem etti.

“Vedalar hep zordur. Hele ayrılma kararı size aitse. 2010 yılında Taraf’a ilk veda ettiğimde öyleydi. Bu kez de öyle” , Taraf’ın artık değiştiğini ve kendisinin dahil olduğu gazete olmadığını belirten Zaman, “Ama bu sefer geride bıraktığım gazete farklı. 2007’de dâhil olduğum kurucu ekip dağılmış vaziyette. Düğünlerine büyük sevinç ve coşkuyla katıldığım arkadaşlar artık geride kalan bizlere düşman gözüyle bakıyor. O güzelim ruh darmadağın” diye yazdı.

‘Birçok meslektaşımız Baransu için sus pus’

Balyoz planı davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Taraf eski muhabiri Mehmet Baransu’nun yaptığı haberlerden ötürü hapiste olduğunu savunan Zaman, “Taraf’ı Taraf yapmakta önemli katkısı olan, bir zamanlar AK Partililerin yere göğe sığdıramadıkları Mehmet Baransu, yaptığı haberlerden ötürü hapiste. Şahsi kinlerine yenilen birçok meslektaşımız Baransu’nun yaşadığı mağduriyet karşısında sus pus. Baransu’nun benim de eleştirdiğim bazı hataları bu vicdansızlığa asla bahane olamaz” diye sitem etti.

‘İntikam aracına çevrildi’

Zaman, birçok hukuksuzluğun da yaşandığı Balyoz ve Ergenekon davalarının, Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın emniyet ve yargı görevlilerinin ‘intikam aracı’na çevrildiğini yazarken, Taraf’ın da bu konuda vebal altında olduğunu kaydetti.

“Askerî vesayeti sonlandırıyor diye TARAF OLARAK omuz verdiğimiz AK Parti artık Ergenekon ve Balyoz davalarına “paralel yapının kumpası” diyebiliyor” diyen Zaman, şöyle devam etti: “Birçok masum insan boş yere hapislerde çürüdü. Bunun telafisi mutlaka olmalıdır. Taraf da bu manada halen vebal altında. Günün yöneticileri tatmin edici özeleştiri yapmamışlardır. Kendilerini sorumluluktan sıyırmak için hariçten yazılar döşenenleri saymıyorum. Saymıyorum çünkü yeni altın kaplı köşelerinden utanmadan sıkılmadan Ergenekon ve Balyoz’u aklarken 17-25 Aralık büyük yolsuzluk skandalı için “darbe” “darbe” diye tempo tutuyorlar.”

‘Ruhumu tazelemem gerekiyor’

AKP’nin pusulasını kaybettiğini ve Türkiye’ye yeni bir ruh gerektiğini kaydeden Zaman, HDP’yle bunu yakalamanın mümkün olduğunu belirtip gazetesine dair şu cümlelerle yazısını sonlandırdı:

“Taraf’a dönecek olursam… Hiçbir gazetede bulamayacağım özgürlüğü bu gazetede buldum. Türkiyeli okurlara Taraf sayesinde ulaştım. Yazılarımın tek bir kelimesine müdahale edilmedi. Aynı özgürlüğü Türkiye’de tekrar tadabilir miyim, emin değilim. İktidarın tüm baskılarına rağmen büyük fedakarlıklarla bu gazeteyi ayakta tutmak için çırpınan Neşe Düzel, Tamer Kayaş ve Taraf’taki tüm arkadaşları takdirle selamlıyorum. Ancak benim de artık ruhumu tazelemem gerekiyor. Bu da maalesef Taraf’ta mümkün görünmüyor artık. Farklı mecralarda karşılaşmak üzere hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.