Aydın Doğan: Sizin yüzünüzden bir servet kaybettim

Aydın Doğan: Sizin yüzünüzden bir servet kaybettim
Bugün Hürriyet'te gerçekleşen depremin perde arkası ortaya çıktı.

Hürriyet'te, Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve Eyüp Can'ın görevine son verilmesinin ardından yaşanan depremin yankıları sürüyor. Önce Hürriyet'ten gelen açıklamayla Enis Berberoğlu'nun kendi isteğiyle işte ayrıldığı söylendi. Kısa bir süre sonra ise Aydın Doğan'ın çalışanlarına yaptığı konuşmanın basına sızması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

SİZİN YÜZÜNÜZDEN BİR SERVET KAYBETTİM
Doğan Grubu'nun patronu Aydın Doğan'ın bir süredir Hürriyet Gazetesi'ni hükümet karşıtı haberler konusunda uyardığı konuşuluyordu. Wall Street Journal Türkiye'den Ayşegül Akyarlı Güven haberine göre Hürriyet Gazetesi'nin yıldönümünde tüm gazete çalışanlarını bir araya toplayan Doğan'ın burada "Her gün hükümeti eleştirmek gazetecilik değil. Ülkede siyaset dışında da bir sürü şey oluyor. Ben bir servet kaybettim. Ama hep arkanızda durdum. Siz de benim arkamda durun" şeklinde bir konuşma yaptı.Hürriyet Gazetesinde çalışan iki farklı kaynak bu konuşmayı doğruladı.

ÖZKÖK VE BERBEROĞLU'NUN KONUŞMAYA TEPKİSİ
Yine aynı iki kaynak Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün Aydın Doğan'a cevaben gülerek "Bu ilk uyarınız mı yoksa son mu?" dediğini ve Doğan'ın bu soruyu gülerek cevapsız bıraktığını söyledi. O gün orada bulunan kaynaklar bunun üzerine Enis Berberoğlu'nun "Tabii bu bir patron müessesesi" dediğini de ifade etti.

"KİMSE GÜZEL GAZETE YAPMIYOR"
Yine kaynaklara göre Doğan o gün ayrıca "Kimse güzel gazete yapmıyor. Hürriyet yine bunların içinde iyi görünüyor ama yeterli değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.