Bakan Gül’ün icra ilanları açıklaması basına nefes aldırdı

Bakan Gül’ün icra ilanları açıklaması basına nefes aldırdı
Bir süredir TBMM’de Yargı Reform paketinde yer alan icra ve iflas ilanlarının gazetelerdeki yayınının kaldırılması yönündeki düzenlemenin Adalet Bakanlığı tartından iptal edilmesi  ülke genelindeki yerel basın mensuplarına rahat nefes aldırdı. İstanbul Ga

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yazılı basının desteklenmesi gerekiyor türünden açıklamalarının Türkiye genelinde basın camialarından olumlu bir hava estiğine dikkat çeken İGD Başkanı Mehmet Mert açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yargı Reformu 2. Paketi'nde, icra ve iflas ilanlarının gazetelerdeki yayınının kaldırılması yönündeki düzenleme önerisine ülke genelinde basın organlarının sesinin iktidar tarafından dinlenilmesi ve dikkate alınması önemli bir gelişme. 

Bu durum özelikle Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin kişiyi istihdam eden yerel gazeteleri kapsamaktaydı. Böylece Anadolu basını ve ülke genelinde hizmet veren yerel medya organları ciddi anlamda nefes aldılar.

Gelişmiş ülkelerde bilindiği üzere ciddi anlamda yayın yapan basın yayın organları devlet tarafından önemli destekler görmekte.

Vergi indirimleri, baskıların desteklenmesi, kamu ilanları desteği, uygun banka kredileri bu desteklerden bazıları.

Aynı zamanda bir kamu görevi yapan ciddi basın yayın organlarımızın devletimiz tarafından daha fazla desteklenmesini dileyerek icra ilanlarının gazetelerde yayınının devamına karar vererek, son günlerde üzerinde kara bulutlar dolaşan medya dünyasına aza da olsa nefes aldıran Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e bir defa daha teşekkür ediyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.