Bakana mektup yazdı, yardım istedi

Bakana mektup yazdı, yardım istedi
Gazeteci Özcan Büyükoğlu, T.Medya’ya karşı mahkeme kararıyla kazandığı tazminat hakkı olan 10 bin TL’yi tahsil etmek için Adalet Bakanlığı’na mektup yazdı.

TMedya ile tek başına, avukatsız hakkını  arayan Özcan Büyükoğlu alacağına karşı icra takibi çıkarmasına rağmen bir türlü alacağını tahsil edemiyor. Son olarak çareyi Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e açık mektup yazmakta bulan Emektar Gazeteci Özcan Büyükoğlu mektubuna şu bilgilere yer verdi:

Sayın Sadullah ERGİN

Adalet Bakanı-ANKARA

AÇIK  MEKTUP

Değerli  bakanım. Yoğun  mesainiz  içinde   bir konu hakkında, sıradan  vatandaş  olarak  bilgi   rica ediyorum. Yargıtay’a  TEMYİZ  için  intikal etmiş  bir  davada, TEHİRİ  İÇRA  KARARI   kaç günde çıkar?

Bilindiği gibi  borçlu  taraf   davayı kaybettiğinde   kararı temyiz eder  ve  Yargıtay’dan  gelecek son karara kadar  borcun  ödenmesini  durdurmak amacıyla  TEHİRİ  İÇRA  kararı  ister. 2013  yılına   kadar, icra  makamları en çok  90 gün mühlet  verirlerdi. Karar  gelinceye  kadar da , borç kadar  ya TEMİNAT MEKTUBU ya da NAKİT PARA  icra  kasasına yatırılırdı.

Yargıtay  makamı, isteği RED EDERSE, para  alacaklıya ödenirdi. Kabul ederse  Yargıtay’ın  kesin kararı  beklenirdi. 2013  yılı  başında  bu  süre en çok 60 güne indi. Amaç, Yargıtay kurumunda  hakim  sayısının  artması  ve  alacaklının  alacağına daha önce kavuşması.

Ama hiçbir zaman, TÜRK ADALET  TARİHİNDE  TEHİRİ  İÇRA  KARARI NIN   AÇIKLANMASI   6 ay (181  gün)olmadı. ( Borçlu T.Medya A.Ş ; Bakırköy  14 İş mah. 2010/308E  ve 2012/512Kararı  temyiz ederken:31.temmuz 2012  TEHİRİ İÇRA TALEBİNDE BULUNDU.) Aradan tam tamına 181 gün geçti.

28 Ocak 2013  tarihine kadar  YARGITAYDAN:  BU KONUDA KARAR ÇIKMADI. Veya çıktı, Karar RED oldu İşi uzatmak için  YEREL MAHKEME kalemi  KARARI    açıklamıyor.

Tekirdağ’da  oturuyorum. Bakırköy ‘e gidiş - dönüş,   nereden bakarsanız  55 TL. Meçburen   telefonla  arıyorum. Aksilik bu ya. Ya  telefonlar  sürekli meşgul çıkıyor veya arızalanıyor. İrtibat kurduğunda   ise   UYAP arızalı deniyor. Peki diyorsunuz sizde ki  eş dosyaya bakarmısınız. TEHİRİ İÇRA KARARI ne oldu dendiğinde ise, biz gelen kararın suretini  Uyap’dan çıkartıp  taraflara veriyoruz deniyor.Dosyaya  konmazmış.

Bakırköy 14 İş mahkemesi  2010/308  E  ve  2012/512 K  dava  sonuçlanarak, TMEDYA(AKŞAM GAZETESİ)nı,  eski personeli  Özcan Büyükoğlu’na  10 Bin TL  (faizi  dahil)  ödenmesine   mahkum etti.

TMEDYA mahkeme kararını   TEMYİZ etti. Bu arada TEHİRİ İÇRA KARARI  istedi. Bugüne kadar tam 181 gün geçti(6 ay). Yargıtay’dan ses yok.

T.Medya  hakkında icra takibi çıkarttım. Nereye el atsam  borçluya ait  araç-gereç veya taşınmaz mal    tespitine çalıştım , elim boş döndü.

Netice de  personel maaşlarını ödeyen DENİZBANK’a, İçra müdürlüğü yazı yolladı. Yazı  11 Aralık 2012 de  ellerine geçti. 23 Ocak 2013’e kadar  cevap yok. Tam 43 gün.

Oysa  DENİZBANK a   kredi almak için çağrı atıyorsunuz, anında sizi arıyorlar.

Denizbank’a  durumu anlatan mektupla , HABERDAR ‘da  bu konuda  yayınlanan  yazıların kopyalarını yolladım.

Denizbank dan  telefon üstüne telefon. BİZ CEVABI  YOLLADIK. Tarih ve numara veremiyorlar. Ve aynı gün 10.000TL  icra Müdürlüğüne  transfer edildi. İcra’dan Telefonla aradılar. Ben de sevinerek  TEKİRDAĞ Vakıfbank’dan   parayı çektim.

Borçlarım vardı. Ödedim ,elimde para kalmadı. Tam bu sırada  ÇORLU İÇRA  Müdürlüğünden ,  telefon  üstüne telefon. Yollanan para  TEHİRİ İÇRA KARARI  İÇİN   TEMİNAT  OLARAK YATIRILMIŞ.

İçra görevlileri, benim yasal yollarla  çektiğim ve borçlarıma dağıttığım  parayı iade istiyor.Yoksa ödeme  yapan  memurlar  çerlerinden ödeyecekler.

Ben  de suç yok. Borçlu taraf  T.MEDYA   (AKŞAM gazetesi)avukatları, icra memurlarını  şikayet edeceklerini  açıklıyorlar. Velhasıl   o parayı   (nafaka  borçlarım nedeniyle  emekli maaşım ve evim  hacizli olduğundan KREDİ ÇEKEMİYORUM)piyasada ki  şerefsizlerden 2 aylık   mühlet  için 2.000 TL faizle aldım  ve İcra müdürlüğüne iade ettim.

Son konu da ilginç. 10.000TL  yatırılıyor. Bu para benim hakkım. Ancak DEVLET BABA  bu paramın  655 TL sını kesti. Kesintinin adı:TAHSİL RESMİ 455 TL ve CEZAEVİ HARÇI 200 TL.

Reva mı bu? Vatandaşa.    Yargıtay’dan bakalım ne zaman  TEHİRİ İÇRA KARARI  çıkacak. Ben KARARIN ÇOK EVVEL VERİLDİĞİNİ  TAHMİN EDİYORUM. Zira  İNTERNET soruşturmasında, DOSYAM  şu anda ARŞİVDE  görünüyor.

 

Ekleri:   1-TEHİRİ İÇRA KARARI   31 Temmuz 2012 de yollanmış

               2- Çorlu İçra Md.lüğünün  ,90 gün mühlet tanındığı  hk yazısı

                3-Aldığım para da   kesilen   vergi  miktarı

                4-Vakıfbank Çorlu Şb. Ne  paranın  İÇRA MD.lüğüne iadesi

                 5-DENİZBANK’a   İÇRA dan gönderilen   yazı

                

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum