Basının usta kalemi Güreli’yi uğurladık

Basının usta kalemi Güreli’yi uğurladık
Kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybettiğimiz Nail Abi’yi son yolculuğuna uğurladık. Siyaset, spor, iş dünyası ve basın camiası cenazede buluştu


Türk basınının usta kalemi Nail Güreli, dün son yolculuğuna uğurlandı. İlkeli gazeteciliğinin yanı sıra mütevazı kişiliğiyle de hafızalara kazınan Güreli’nin cenazesine, siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından pek çok isim ile çok sayıda meslektaşı katıldı.  


Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören ve önceki gün hayatını kaybeden Türk basınının usta kalemi Nail Güreli, dün Levent’teki Afet Yolal Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Genç nesillere rehber olacak bir gazetecilik mirası bırakan Güreli’nin cenaze töreni siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından pek çok ismi bir araya getirdi. 
84 yaşında hayatını kaybeden Türkiye gazeteciler Cemiyeti ve Gazeteciler Sendikası eski başkanlarından Güreli’nin cenaze törenine siyasilerden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş; HDP milletvekilleri Celal Doğan, Filiz Kerestecioğlu’nun yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, işadamı Aydın Doğan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Milliyet gazetesi yazarları Doğan Heper, Melih Aşık, Tunca Bengin ve çok sayıda gazeteci katıldı.  

‘Gazetecilik yaptı’

Gazetecilik yaşamına 1952 yılında Hizmet gazetesinde stajyer muhabir olarak başlayan ve genel yayın yönetmenliği de dahil mesleğin hemen her dalında görev alan Nail Güreli için cami avlusunda taziyeleri oğlu Gür Güreli, gelini Figen ve torunu Gözde Güreli ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto kabul etti. Beşiktaş Belediyesi zabıta ekipleri de Güreli’nin Türk bayrağına sarılı tabutu başında saygı nöbeti tuttu. Babasının kaleminden başka hiçbir gücü olmadığını belirten Gür Güreli, “Babam sadece gazetecilik yaptı. Bunu da hiçbir çıkar için yapmadı, çıkar ilişkisine girmedi. Sadece gazetecilik yaptı bunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

‘Camianın başı sağ olsun’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise, “Türk basın camiasının başı sağolsun. Çok usta bir gazeteciydi. Ancak benim için de çok özel biriydi. Uzun yıllar beraber çalıştık. Benim hem kardeşim hem de yoldaşım sayılırdı. Kendisinin hem cemiyete hem de basında çalışan arkadaşlara çok büyük katkıları olmuştur” dedi. 
Cenazeye başta basın meslek örgütleri olmak üzere pek çok kurum ve kuruluş tarafından çelenk gönderildi. Güreli’nin naaşı ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Levent’teki Afet Yolal Camii’nde düzenlenen cenaze törenine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’li milletvekilleri, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve çok sayıda gazeteci katıldı.

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.