Belediyeler demokrasi mektebidir

Belediyeler demokrasi mektebidir
Kendisine nezaket ziyaretinde bulunan İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği üyelerini ağırlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Belediyeler demokrasilerin mektebidir. Yerel basın ise demokrasiyi besleyen en önemli unsurdur” dedi.

Muhteşem bir iş yapmışsınız

Mimarsinan Belediye Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ziyarette, bölgede faaliyet gösteren yerel gazetelerin temsilcilerinden oluşan İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği üyeleri, Akgün’e taleplerini ilettiler. Türkiye’nin demokrasi gelişmişliğinin konu edildiği keyifli sohbette, Akgün yerel gazetelerin önemine vurgu yaptı. Büyükçekmece’de yerel gazetecilerin ilk kez böyle bir birlik içerisinde gördüğünü söyleyen Akgün, “Bana göre muhteşem bir iş yapmışsınız” dedi.

Yerel gazete bayiliği istediler

Dernek başkanı olan ve aynı zamanda Büyükçekmece’de faaliyet gösteren çeşitli basın yayın organlarının yöneticiliğini yapan Ali Tarakçı, Akgün’ün 40 yıllık belediyecilik deneyimi ile Büyükçekmece’de demokratik bir yönetim sergilemeye devam edeceğini söyledi. Dernek adına çeşitli taleplerini Akgün’e ileten Tarakçı, “Büyükçekmece’nin merkezinde yerel medya organlarının satışının yapılacağı bir bayilik oluşturulmasını istiyoruz. Son dönemde yapılan muhteşem parkların herhangi birisinin içerisinde de toplantılarımızı yapabileceğimiz bir yer istiyoruz” dedi. Tarakçı’nın taleplerinin en kısa süre içerisinde değerlendirileceğini belirten Akgün konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Gerekli desteği vereceğiz

“Amacımız demokrasiye hizmet etmekse, belediyelere ve yerel basına gereken önemi vermek zorundasınızdır. Belde ve ilçe belediyeleri demokrasinin mektepleridir. Bu mektepleri denetleyen ve demokrasiyi besleyen kuruluşlar da yerel medya organlarıdır. Bu anlamda yaptığınız işi çok değerli buluyorum. Bir yerde basın varsa orada demokrasi de vardır. Demokrasiyi besleyen, fikir özgürlüğü ve kalemdir. Sizden bu konuda daha da duyarlı olmanızı bekliyorum. Belediye olarak da sizlere gereken desteği her zaman vereceğimizi bilmenizi istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.