Can Dündar ve Erdem Gül 92 gün sonra özgür

Can Dündar ve Erdem Gül 92 gün sonra özgür
 Anayasa Mahkemesi, MİT TIR’larına ilişkin haber nedeniyle 26 Kasım’dan bu yana tutuklu olan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için ‘hak ihlali’ kararı vererek tahliye yolunu açtı. Kararda ‘kuvvetli suç şüphesinin olmadığı’ da vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçtiği bir, TBMM’nin seçtiği iki üye ihlal kararına karşı oy kullandı. Başkan Zühtü Arslan ile 11 üye ise ihlal yönünde oy verdi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM’nin kararına uyarak Dündar ve Gül’ün tahliyesine karar verdi. Saat 03.15’de tahliye edilen ve Silivri Cezaevi önünde açıklama yapan Can Dündar, sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutlayarak başladı. İşte detaylar...

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, 3’e karşı 12 oyla, MİT TIR’ları haberleri nedeniyle tutuklu olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün “kişi hürriyeti ve güvenliği”, “düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti” ve “basın hürriyeti” haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

Can Dündar'dan güldüren Erdoğan sözleri
MİT TIR'ları haberi nedeniyle 92 gün Silivri Cezaevi'nde tutsak edilen Erdem Gül ve Can Dündar dün tahliye edildi. Bugün gazete önünde açıklama yapan Can Dündar ''Murat'ın bir esprisi vardı onu söyleyeyim; diyordu ki ben genel yayın yönetmeni olduğum zaman, 'genel yayın yönetmeni ve Ankara temsilcisi günde iki kere falan haberleşmesi gerekir' demişti. Kendi aramızda böyle konuşmuştuk ama 24 saat birlikte yatmamız gerekmiyordu. Onun için Erdem'le bir bekar hayatı yaşadık. Çok mutluyuz, gazete ilişkileri açısından çok bağlayıcı oldu. Ben sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür etmek istiyorum, bu birlikteliği yarattı. Bizi birbirimize yakınlaştırdı" dedi. Dündar'ın sözleri açıklamayı haber yapmaya gelen gazetecileri de kahkahaya boğdu.

Can Dündar'dan güldüren 'dubleks' ve 'hırsız' göndermesi

Silivri Cezaevi’nde tahliye olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, cezaevinde lüks villada kaldıkları yönündeki haberleri esprili bir dille eleştirdi. Dündar, "Hepsine orada ev sahibi olmayı tavsiye ederim. Duvar manzaralı dubleks villalar var. Konu komşu hepsi eğitimli, asker, savcı hakim... Hiç hırsız yok, içiniz rahat. Biliyorsunuz hırsızlar oraya giremiyor." dedi.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.