Cem Kara'dan İYGAD'a ziyaret

Cem Kara'dan İYGAD'a ziyaret
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) yeni merkezini ziyaret etti. Kara burada bir süre İYGAD Başkanı Mehmet Mert ile görüştü.

İYGAD'ın yeni merkezinin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Cem Kara, mesleki örgütlenmenin demokrasi açısından önemli olduğunu vurguladı. Özellikle yerel gazeteciliğin güçlü olması gerektiğine dikkat çeken Kara, “Mesleki ilkeler ilkeler doğrultusunda, tarafsız habercilik yapan her gazeteci mahallesine, ilçesine ve yaşadığı kente ciddi katkılar sağlar. Eleştiri hataların düzeltilmesinde en büyük etkendir. Mesela ben hakkımda övgü dolu yazılan yazılardan ziyade nerede yanlış yaptıysam, ne gibi eksiklerim varsa onların yazılmasını daha çok arzu ederim” yorumunu yaptı.

Ziyaretinden ötürü Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya teşekkür eden İYGAD Başkanı Mehmet Mert ise amaçlarının gazeteciliğin çıtasını yukarıya çekmek olduğunu söyledi. Gazetecilikte tarafsız olmanın önemine vurgu yapan Mert, “Gazeteci sadece doğrudan yana taraf olmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.