Cumartesi Anneleri 500. haftada: Binler Galatasaray Meydanı'nda

Cumartesi Anneleri 500. haftada: Binler Galatasaray Meydanı'nda
Kayıpların bulunması, failleri yargılanması talebiyle bu hafta 500. kez buluşuluyor.

Cumartesi Anneleri'nin gözaltında kayıpların akıbetlerinin açıklanması ve faillerinin yargılanması için Galatasaray'da her hafta Cumartesi günü saat 12.00'de yaptığı oturma eylemi 500. haftasında.
500'ncü hafta nedeniyle binlerce insan Galatasaray'da bir araya geldi.
CHP'DEN DESTEK
Binlerce insan, kayıp yakınlarının, "Kayıplar bulunsun, failler cezalandırılsın" sloganıyla 20 yıldır sürdürdüğü mücadeleye ortak oldu. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Ercan Karakaş ile milletvekilleri Melda Onur, Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç da katıldı. Ayrıca çok sayıda CHP üyesi de eyleme katılarak destek verdi.
Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına alana karanfil bıraktı. Karakaş, kayıp annelerine kırmızı karanfili sunarken, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, oğulları, kızları ve yakınları gözaltına alındıktan ya da devletle bağlantılı olduğu düşünülen kişilerce kaçırıldıktan sonra kaybolan annelere direnişlerinin, bekleyişlerinin 500. gününde kırmızı karanfille birlikte saygılarını, sevgilerini, dayanışma ve destek duygularını gönderdi. Sayın Genel Başkanımız ayrıca CHP kayıplarını arayan annelerle birliktedir ve son kayıp bulunana, hesap sorulana kadar da beraber olacaktır” dedi sözleriyle Cumartesi annelerine Kılıçdaroğlu’nun mesajını da iletti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.