Cumhuriyet davası öncesi gerilim: Gazeteciler içeri alınmıyor

Cumhuriyet davası öncesi gerilim: Gazeteciler içeri alınmıyor
Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek" iddiasıyla dördü tutuklu yargılanan Cumhuriyet yönetici, yazar, muhabir ve avukatları bugün (31 Ekim 2017) dördüncü kez hâkim karşısına çıkacak.
Tarihi, gazete çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen operasyonun yıl dönümüne denk gelen duruşma, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde saat 09:30'da başlayacak. Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ'ın  “İddianame sorunlu, kabul ediyorum”, “Bilirkişi konusundaki serzenişler bizce de haklı” dediği dava kapsamında Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay 1 yıldır, muhabir Ahmet Şık 304 gündür, muhasebe servisi çalışanı Emre İper 207 gündür tutuklu bulunuyor.İşte dakika dakika yaşananlar


09:40 - Dava sürecini T24'e değerlendiren Cumhuriyet yazarı Tayfun Atay, "Bir noktada önceki hayal kırıklıkları bizde bir rahatsızlık yaratıyor tabii. Ama tabii umudumuzu devam ettirmek ve bugün kalan dört arkadaşımızı da kurtarmak istiyoruz" dedi. Atay, sözlerine şöyle devam etti: "Belli ki bir cezalandırma süreci yaşandı. Dün operasyon birinci yılına girdi. Biz de onlarla birlikte birinci yılımıza giriyoruz. Bizim için içeride olmak, dışarıda olmak fark etmiyor. Dolayısıyla bu tarihsel bir süreç. Önemli olan anın ne kadar bunaltıcı olduğu değil, doğru noktada kalabilmek. Ne kadar zor olsa da yaşananlar, bütün bu olup bitenlerin tarihe nasıl kalacağını düşündüğümüzde biz büyük bir mutluluğu yaşıyoruz. İnsanlık tarihi açısından, düşünce tarihi açısından büyük bir mutluluk içerisindeyiz."09:38 - Saat 09:30'da başlaması gereken duruşmanın, saat 10:05'te başlayacağı bildirildi. 09:15 - Bazı sanık yakınları, listede isimleri olmadığı gerekçesiyle mahkeme salonuna alınmadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.