Cumhuriyet'e abluka sürüyor: Oğuz Güven gözaltına alındı

Cumhuriyet'e abluka sürüyor: Oğuz Güven gözaltına alındı
Cumhuriyet'in yazar çizer ve köşe yazarları 194 gündür tutsak. Bugün de cumhuriyet.com.tr'nin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, sabah saatlerinde gözaltına alındığını Twitter'dan duyurdu.
Radikal, CNN Türk, Kanal D, Hürriyet, Sözcü ve son olarak Cumhuriyet Gazetesi'nde önemli görevler üstlenen Gazeteci Oğuz Güven, sabah saatlerinde Twitter adresinden gözaltına alındığını duyurdu. Oğuz Güven'in gözaltı gerekçesi henüz bilinmiyor.

Güven ifadesi alınmak üzere Vatan Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.Cumhuriyet gazetesinin 12 yazar ve yöneticisi 6,5 aydır, gazeteci Ahmet Şık ise 4 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyor.Yazar ve yöneticiler "FETÖ/PDY ve PKK/KCK örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" gerekçesiyle cezaevinde tutuluyor.Tutuklu Cumhuriyet yazar ve yöneticileri hakkında geçtiğimiz ay 436 sayfalık bir iddianame hazırlandı.

Oğuz Güven'in gözaltına alınmasına CHP'den ilk tepkiBaşsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci ve Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından hazırlanan iddianamede, gazetenin eski yayın yönetmeni Can Dündar, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Utku, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Kadri Gürsel ile gazetenin yazarlarından Aydın Engin’in de aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında, Türk Ceza Kanunu’ndaki ‘anayasal düzene karşı suçlar’ ve Terörle Mücadele Kanunu’nun ceza artırımını öngören düzenlemesi kapsamında 7,5 yıldan 43 yıla kadar hapis cezaları isteniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.