“Don Kişot’luk Yapıyorum”

“Don Kişot’luk Yapıyorum”
Beylikdüzü Belediyesi, belli aralıklarla düzenlenecek olan, eğitici konuşmaların olacağı “Medya Söyleşileri” etkinliğinin ilkini, ünlü Gazeteci - Haber Spikeri Fatih Portakal ile gerçekleştirdi.

 Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde “Basın Özgürlüğü ve Türkiye” başlığı altında yapılan söyleşide Portakal, “Kendimi, söylemek istediklerini söyleyemeyen insanların tercümanlığını yapan kişi olarak görüyorum” diyerek medyanın olaylara bakışının tarafsız ve eleştirel olması gerektiğini vurguladı.


Medya Söyleşileri” Beylikdüzü’nde başladı. Son dönemde Türkiye içerisinde basınla ilgili yaşanan olaylar örgüsü, Beylikdüzü Belediyesi’nin ilkini düzenlediği etkinlikte masaya yatırıldı. İlk konuk olarak ünlü Gazeteci - Haber Spikeri Fatih Portakal’ı ağırlayan etkinliğin konu başlığı, her dönemde ülke gündemini sıkça meşgul eden ve her zaman farklı görüşlerin olduğu “Basın Özgürlüğü ve Türkiye” idi. Ülkede medya ve ifade özgürlüğü var mı? sorusuyla başlayan söyleşide gündemdeki pek çok konu ele alındı.


Don Kişot’luk Yapıyorum”


Sosyal medyada, yazılı ve görsel basında yapılan olumsuz söylemlerden, tutuklu gazetecilerin durumuna, iktidar ve muhalefet partilerinin tutumlarına kadar birçok konunun irdelendiği söyleşide Fatih Portakal, “Kendimi söylemek istediklerini söyleyemeyen insanların tercümanlığını yapan kişi olarak görüyorum” dedi. Yayına çıkarken her zaman objektif bir bakış açısıyla konuştuğunu vurgulayan Portakal, “Gazetecilik itibar erozyonuna uğratılıyor. İyi ya da kötü gördüğümüz herşeyi eleştirmeliyiz” diye de ekledi.


Fatih Portakal Toplumun Tölerans Ekranı”


Söyleşi sonunda Portakal’a konuşmasından uzlaşmacı ve birleştirici tavrından dolayı teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Ben Fatih Portakal’ı toplumun bir tölerans ekranı gibi görüyorum. Toplumun güzel duygulara ve işlere ihtiyacı var. Medya açısından Portakal da bize o dersi verdi. Milletimizi ötekileştirmeye kalkmayalım. Ben Türkiye’deki her fikri kucakladığımı düşünüyorum. Sizler de aynı fikrin sahibi olun ve herkesi kucaklayın istiyorum. Fatih Portakal’ı bugün burada toplumun herkesi kucaklayan dili olarak ağırladık” diye konuştu.


Medya Söyleşileri’nin Sonraki Konukları…


Her ay farklı bir ismin konuk olacağı “Medya Söyleşileri”ne Gazeteci ve Sunucu Fatih Portakal’dan sonra; Gazeteci Can Ataklı, Gazeteci ve Sunucu Murat Güloğlu, Sunucu Simge Fıstıkoğlu, Gazeteci İsmail Saymaz, Gazeteci Zafer Arapkirli, Sunucu Özge Uzun ve Sunucu Buket Aydın katılacak. Her biri alanında uzman konuklar gazeteciliğin yaşamımızdaki yeri, haberciliğin incelikleri, kadın gözüyle spor medyası, araştırmacı gazetecilik nasıl olmalı, habercilikte özgün bakışın etkisi, annelik ve medya ve kadın gözüyle medya konularını ele alacak.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.