Ertuğrul Özkök 'Muhtar bile olamaz' başlığını savundu

Ertuğrul Özkök 'Muhtar bile olamaz' başlığını savundu
Hürriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Cumhuriyet'e verdiği röportajda 16 yıl önce yapılan 'Muhtar bile olmaz' haberini savundu.

Hürriyet Gazetesi'nin 20 yıl Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapan ve halen aynı gazetede köşe yazarlığı görevini sürdüren Ertuğrul Özkök, Cumhuriyet'ten Selin Ongun'a konuştu. Ahmet Hakan'a saldırıdan kendisine açılan 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davasına ve Türkiye'deki medyanın durumuna kadar bir çok konuda sorulara cevap veren Özkök'ün röportajında en dikkat çekici kısım ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınmasının ardından Hürriyet'te yapılan 'Muhtar bile olamaz' haberini savunması oldu.



Attığı manşetin doğru olduğunu ileri süren Özkök, bugün olsa yine aynı haberi kullanacağını söyledi. Özkök; söyleşi yer alan "Şimdi sözünüz üzerine sizin deyimle karşı mahalleden duyabilirsiniz: 'Türkiye’yi okuyamıyorsun! Attığın manşetler yanlış. Bakınız, Muhtar bile olamaz'" sorusunu şöyle yanıtladı:

Hadi konuşalım, muhtar bile olamazı... Bugün olsa yine aynısını kullanırım. Neresini düzelteyim? 1) Manşet değildi. 2) Söyleyen biz değiliz, hukukçular. 3) Haber doğru, o gün aldığı cezayla muhtar bile olamazdı. Kanunlara göre seçilme hakkı yoktu, milletvekili olamadı. Nasıl oldu; Deniz Baykal demokratça davrandı. Anayasayı değiştirdiler ve Siirt’ten seçim yolu açıldı. Siyasi olarak sen bunu kullan, bana ne! Haber doğru. Türkiye’yi okuyamama laflarına da gelelim. Ben Türkiye’yi okuyamıyorum ama Türkiye benim yaptığım gazeteyi okuyor. Şu anda da Hürriyet’in tirajı Sabah, Star, Akit, Takvim, Akşam aklınıza ne gelirse o gazetelerin hepsini biraraya koyun hepsinden fazla. Onlar nedense Türkiye’yi okuyorlar ama Türkiye onları okumuyor! Adam bana Türkiye’yi okuyamıyor diye hesap soruyor. Hadi oradan. Sen önce kendi gazeteni okut, sonra Türkiye’yi okumayı tartışalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.