Gazeteciler Ermiş'le coştu

Gazeteciler Ermiş'le coştu
Mebya mensupları10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yine Ahmet Ermiş konserinde Silivri'de bir araya geldi. Ermiş'in şarkıları eşliğinede eğlenen gazeteciler uzun süre halay çekip dans etti
Mega Cantry’de gerçekleşen geceye, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan İGD Başkanı Mehmet Mert, "10 Ocak 1961’de kabul edilen 212. yasadan günümüzde eser kalmadı. Her gelen askeri darbe bu yasanın yarısını götürdü. O gün gazeteciler daha iyi şartlarda çalışsın diye bu yasa çıktı. Bugün bırakın daha iyi şartları, gazeteciler askeri ücretle bile iş bulamaz hale geldi. Günümüzde yandaş ve yoldaş medya tabirleri var. Buradan ileteyim. Bunların her iksi de medya değil. Şahin görünümlü Doğan araba olayındaki gibi. Bunlar medya görünümlü bültenler. Logoları var ama medya organı değiller. Ekranları var ama haber kanalı değiller. Gazete kağıdına basılıyorlar ama gazete değiller. Burada iktidarlar gelip geçer. Aslolan toplumun duyarlı olması, insanların birey olayı başarmasıdır. Aksi halde bir iktidar gelir diğeri gider ve her gelen sansür uygulamaya, baskı uygulamaya kalkar. Kamuoyunun doğru haber almasını engellemeye kalkar. Şayet insanlarımız birey olmayı, duyarlı olmayı ve gerçekleri yazan medyaya destek vermeği başarabilirse, baskıcı hiçbir iktidara karşı yenilmezler, boyun eğmezler" dedi.


Işıklar’dan ironik gönderme

Geceye katkıları için plaketini almak üzere sahneye davet edilen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise "Az önce konuşan Mehmet Mert’in bütün söylediklerinin altına imzamı atıyorum" diyerek sözlerine başladı. "Kendisine de masada konuşurken söyledim. Ben Silivri’nin belediye başkanıyım. Beni Silivri ilgilendirir" diyen Işıklar, "'Havlamasını bilmeyen köpek sürüye kurt çeker' diye bir atasözümüz vardır. Ben şayet 300 bin nüfuslu ilçemi, Silivri’yi bir kenara bırakıp 20 milyonluk İstanbul ile ilgili, 80 milyonluk ülkem ile ilgili ahkam kesmeğe başlarsam, Silivri’ye yazık etmiş olurum" ifadelerini kullandı.


Medyaya herkes yardım etmeli

Basının da kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini belirten Işıklar, "Bakın Silivri’de Tarım Sit Alanı yaptık. Bunu Türkiye’de ilk biz yaptık. Birtek yerel yayın organımız bunu yazmadı. Şimdi buyurun bakalım. Gazeteciler yazdıkları kadar yazmadıklarından da sorumludur. Tamam medya zor durumda. Medyaya her kurum elinden geldiğince destek olmalı. Biz de elimizden geldiğince işini doğru yapanlara destek vermeğe çalışıyoruz. Kusura bakmayın ama medyada da o kadar iş bilmeyen saldırgan, şantajcı, yalan haber yapanlar varki. Bu kişiler olduğu sürece kimse medyanın düzelmesini beklemesin" eleştirisinde bulundu. Daha sonra gecenin ev sahibi Ahmet Ermiş tarafından, geceye katkılarından dolayı Işıklar’a plaket taktim edildi. Işıklar plaketini gazeteci Fatma Sarıbıyık’ın elinden aldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.