'Gazeteciler konuşamaz hale getiriliyor'

'Gazeteciler konuşamaz hale getiriliyor'
Yarkadaş: "Gazeteciler, haber yapamaz, konuşamaz ve yazamaz hale getiriliyor."
CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, özgürlüğünü korumaya çalışan medya kuruluşlarının yaşadığı baskıların arttığını söyledi.

Her ay düzenli olarak yayınladığı Medya Raporu'nun Ocak ayına ilişkin verilerini açıklayan Yarkadaş, "Gazeteciler yine adliye koridorlarını arşınlamak zorunda kaldı" ifadesini kullandı. CHP'li Yarkadaş, "Gazeteciler, haber yapamaz, konuşamaz ve yazamaz hale getiriliyor. Gazetecilik, iktidar tarafından suç olarak görülüyor" diye konuştu.


KATLEDİLEN GAZETECİLER İÇİN...
Yarkadaş raporunu, Gana'da, futboldaki yolsuzluğu araştırdığı için Ocak'ta katledilen gazeteci Ahmet Hüseyin Suale ile Libya'nın Trablus kentindeki çatışmaları görüntülerken öldürülen foto muhabir ve bağımsız gazeteci Mohamed Ben Khalifa'ya ithaf ettiğini belirtti.

"SÖZCÜ DAVASI TRAJİKTİ..."

Medyanın Ocak ayında trajik bir yargılamaya şahit olduğunu hatırlatan Yarkadaş, "Atatürkçü Sözcü Gazetesi'nin yazarlarının terör örgütü FETÖ'ye destek verme suçlamasıyla yargılanması kamu vicdanında kabul görmemiştir" dedi.

"EREN ERDEM ÇIĞLIK ATIYOR"

KARŞI GAZETESİ Genel Yayın Yönetmeni - CHP PM Üyesi Eren Erdem'in de gazetecilik faaliyetleri yüzünden 213 gündür cezaevinde tutulduğunu belirten Yarkadaş, "Eren, Silivri Zindanı'ndan bir çığlık atarak adalet istiyor. Eren, hukuksuzluğa karşı bedenini açlığa yatırıyor ve Adalet Orucu tutuyor. Sözün eylemini bitirdiği bir noktadayız" diye konuştu.

"AYŞE DÜZKAN DA HAPSE GİRDİ"

Özgür Gündem Gazetesi 'Nöbetçi' Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Düzkan'ın da salı günü cezaevine konulduğunu hatırlatan Yarkadaş, "Bir günlük yayın yönetmenliğine 1 yıl hapis cezası adaletle, insafla, vicdanla bağdaşmıyor" dedi.


 
NELER OLDU?
Yarkadaş, Ocak ayında yaşanan hak ihlallerini ise şöyle sıraladı:

2 gazeteci tutuklandı, 2 gazeteci gözaltına alındı, 36 gazeteci hakim karşısına çıktı.

2 gazeteci ifade verdi, 5 gazeteci 22 yıl hapis cezası aldı, 3 gazeteciye dava açıldı.

2 gazeteci darp 1 gazeteci tehdit edildi. 3 gazeteciye 22 bin 660 lira para cezası verildi; 1 kitap cezaevine alınmadı.

1 yönetmene dava açıldı, 1 haber hakkında soruşturma başlatıldı; 1 belgesel erişime engellendi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.