Gazeteciler kurtlarını döktü, DİSK yerel gazetelere abone oldu

Gazeteciler kurtlarını döktü, DİSK yerel gazetelere abone oldu
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) il genelinde görev yapan basın mensuplarını yemekli ve müzikli bir gecede bir araya getirdi. Gazeteciler bir akşam da olsa mesleklerinden uzaklaşarak doyasıya eylendi, pistte dans etti, halay çekti, kurtlarını dö

Gecede, DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Başkanı Kani Beko katılım göstererek, DİSK'in İstanbul genelinde yayın yapan bütün yerel gazetelere abone olma kararı aldığını açıkladı...

Biz büyük bir aileyiz

Küçükçekmece'de bulunan Gölbaşı Restaurant'ta gerçekleşen ve yaklaşık 200 davetlinin katılım gösterdiği gecenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek (İYGAD) Başkanı Mehmet Mert, hava şartları nedeniyle ertelenen 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ için düzenledikleri yemeği gecikmeli de olsa bu akşam yapmanın keyfini ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Amaç meslektaşlarımız ile bir araya gelerek yaptığımız stresli işin ortamından kısa bir süre de olsa uzaklaşmak” diyen İYGAD Başkanı Mehmet Mert konuşmasını şöyle sürdürdü; İçinde bulunduğumuz süreçte gazetecilik mesleğini sürdürmek her zamankinden daha da zorlaştı. Gerek İYGAD üyesi gazetecilerle, gerekse bu mesleğe gönül vermiş bütün arkadaşlarımızla bir akşamlığına da olsa meslekten uzaklaşarak eylenelim istedik. Hayat sadece çalışmaktan ibaret değil. Arada bir de olsa bir araya gelelim, dertleşelim, sohbet edelim, eylenelim istedik. Bu gecemizde sadece ve sadece basın mensuplarımızı davet ettik. İYGAD'a siyaseti sokmamak prensibimizi devam ettirmek için referandum süreci içerisinde siyasilerden ve iş adamlarından uzak hep bir arada olalım istedik.

Biz İstanbul'un en kurumsal yerel gazeteciler meslek örgütü olarak kocaman büyük bir aileyiz. Aile içerisinde kırgınlıklar ve dargınlıklar oluyor. Bugün gördüğüm kadarı ile ailemizin yüzde doksanı burada. Bu katılımı sağlayan bütün meslektaşlarıma, arkadaşlarıma, dostlarıma teşekkür ediyorum.

Gazetecilik yapalım yeter

Bizler gazeteciyiz. Mesleğimizin gereksimlerini yerine getirdiğimiz sürece, yaşam kalitemiz de artar, ekonommizde de sorun çıkmaz. İç huzurumuzu da yerine getirmiş oluruz. Yapmamız gereken ya gazetecilik yaparak, kendimizi her geçen gün geliştirerek, eğiterek, teknolojiye ayak uydurarark, ülkemizdeki ve dünyadaki gelşmeleri yakından takip ederek işimizin hakkını vermek. Veya gazeteci gibi görünüp, iş yapmadan, çalışmadan, üretmeden, röportaj yapmadan, haber yapmadan, araştırma yapmadan, bilgi toplama peşinde koşmadan yan gelip yatarak geçimimizi sağlamaya çalışmak. İşte bu ikinci seçeneği tercih edenlerimiz, üzülerek söylüyorum, hiçbir zaman gazeteci olamayacakları gibi bir gazeteci gibi de yaşayamayacaklardır.

Gelenekselleşen törenlerimiz devam edecek

Artık gelenekselleşmesini düşündüğümüz her yıl İYGAD ev sahipliğinde gerçekleşen yemekler, iftarlar, piknikler bu yıl da devam edecek. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ödül törenimiz bu yıl da gerçekleşecek. Umarız bu yıl daha geniş katılım olur. Gerçi geçen yıl dağıttığımız 8 ödülün hiçbirisine eleştiri gelmedi. Demek ki, bütün arkadaşların olmasa da çoğunluğun gönlünden geçenler ödüllendirildi. Bu arada İYGAD'ın jurisine güvenmeyenleri TGC gibi ödüllü yarışmalar düzenleyen kurumlara başvurmalarını da önerebiliriz. 150 m2 konferans salonunu içerisinde bulunan İYGAD merkez ofisinin bütün meslektaşlarımıza açık olduğunu tekrar belirtmek istiyorum.

Disk ve Oruç Oymak'a teşekkür

İYGAD Başkanı Mehmet Mert konuşmasının sonunda bu güzel mekanı her zaman yerel basın dünyasına açan gerçek basın dostu Gölbaşı Restaurant işletmecisi Oruç Oymak'a, bu güzel gecenin gerçekleşmesi için katılım sağlayan İYGAD yönetim kuruluna, tüm dernek üyelerine ve İstanbul genelinde yayın yapan bütün yerel gazetelere abone olma kararı alan Başkanı Kani Beko ile DİSK üyesi, Genel-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi'ye teşekkür etti.

DİSK'ten yerel medyaya abone desteği

Gazetecilerin gecesine katılım göstererek, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun İstanbul genelinde yayın yapan bütün yerel gazetelere abone olma kararı aldığını açıklayan DİSK Başkanı Kani Beko ''demokrasinin yaşaması için her zaman özgürlüğüne ve gazetecilik gücüne inandığımız yerel gazeteciliğin yaşaması için çalışmalarımız ve dayanışmamız devam edecek'' dedi. Tüm yayın organları bizimle iletişim geçtiği taktirde yıllık abone işlemlerinin başlatılacağını kaydeden Kani Beko bugün kendilerini ziyaret eden Çalışma Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na da bu konuda öneride bulunduklarını ve bakan beyin bu öneriye sıcak bakarak yerel medyaya destek verecekleri cevabını da aldığını kaydetti.

Şeker TV sürprizi

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ise gazetecilerin buluştuğu haberini sosyal medyadan öğrenerek geceye sürpiz bir şekilde katılım sağlayarak tüm basın mensupları ile tek tek selamlaştı ve hasret giderdi. Ali Şeker son günlerde TBMM'yi sosyal medyadan yayınlayarak halktan Şeker TV yakıştırmasını almıştı. Geceye ayrıca İYGAD eski başkanlarından, Muhlis Polat, Umut Veli Develi, Ali Tarakcı, Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Dolu ve yaklaşık 150 basın mensubu katıldı.

Gazeteciler kurtlarını döktüler

Sunuculuğunu NumberoneTV dijeylerinden Kadir Çetin'in yaptığı gecede Oğuz Cevher de şiir okuyarak geceye renk kattı. Daha sonra davul zurna ve bağlama eşliğinde halay çeken, dans eden basın mensupları, Ceylan Kaya, Ahmet Ermiş, Sefa Güneş gibi sanatçılar eşliğinde gece yarısına kadar eylenerek adeta kurtlarını döktüler ve en kısa sürede tekrar benzer organizasyonda buluşma kararı aldılar.








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.