"Gazetecilerin hayatlarını çalıyorsunuz"

"Gazetecilerin hayatlarını çalıyorsunuz"
Yarkadaş: "AKP yönetimi, gazetecilerin hangi suçu işlediğini söyleyemiyor! Çünkü ortada suç yok."
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP iktidarı, gazetecilerin hayatlarını çalıyor" dedi. CHP'li vekil, cezaevindeki gazetecilerin durumuna dikkat çekerken, Cumhuriyet Davası'na da katılım çağrısı yaptı.
Partisinin Ataşehir İlçe Örgütü'nde düzenlenen mahalle delegesi seçimlerine katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Esatpaşa Mahallesi'nde oyunu kullandı. Yarkadaş daha sonra Örnek Mahallesi'ndeki seçim bürosunu ziyaret etti. 
Seçim bürosundaki partililere pazartesi günü yapılacak olan Cumhuriyet Gazetesi Davası'na katılım çağrısı yapan Yarkadaş, "Çağlayan Adliyesi'nde olmak, demokrasi görevidir" dedi. 
"DEMİR KAPILAR ÖZGÜRLÜĞE AÇILSIN"
Yarkadaş, daha sonra yazılı bir açıklama yaparak davaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP'li vekil, cezaevindeki gazeteci sayısının Sözcü İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ile Evrensel Yazarı Yusuf Karataş'ın serbest bırakılmasıyla 182'ye düştüğünü belirterek şöyle konuştu:
"Cuma gecesi Mediha Olgun'un tahliye sevincini yaşadık. Hepimiz çok mutlu olduk. Aynı mutluluğu pazartesi günü görülecek olan Cumhuriyet Gazetesi Davası'nda da yaşamak istiyoruz. Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Kadri Gürsel tam 330 gündür cezaevinde... Bu tam on bir ay demektir... Gazetecilerin hayatından on bir ay çalınmış; on bir ayları heder edilmiştir... Ahmet Şık 269, Emre İper ise 171 gündür tutuklu... Arkadaşlarımızın hayatlarından çalındı bu günler... Bunu daha ne kadar sürdüreceksiniz? Cumhuriyet çalışanlarının hiçbir suçunun olmadığı duruşmalarda görüldü. Bayatlamış ve çürümüş bir iddianame ile keyfi tutukluluk sürdürülüyor. Hücrelerin demir kapıları, pazartesi günü bu kez özgürlüğe açılsın... Biz pazartesi günü saat 13.30'da Çağlayan'dayız...  Aynı gün Reza Zarrab'ın da ABD'de davası görülecek. Herkes safını seçsin... Biz Reza'nın değil Cumhuriyetçilerin yanında olacağız... Bu davayı izlemek, gerçeğin peşinde koşan ve bu yüzden bedel ödeyen gazetecileri yalnız bırakmamak tarihsel, insani ve vicdani bir görevdir."
GÖKMEN ULU'NUN SAĞLIK DURUMU
Yarkadaş, açıklamasında Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu'nun sağlık sorunlarına ilişkin bilgi de verdi. CHP'li vekil, "Silivri Cezaevi'ndeki Gökmen'in astım atakları, içinde bulunduğu koşullar yüzünden sıklaştı. Durumu Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül'e de aktardım bugün. Sayın Gül, konuyla ilgileniyor... Mediha gibi; Gökmen'in de bir an önce tahliye edilmesi şart. O koşullarda daha fazla kalamaz" ifadesini kullandı.
"SUÇLARINI SÖYLEYİN"
Yarkadaş, açıklamasında AKP hükümetine de çağrı yaparak "Tutuklu gazeteci ayıbına son verin... Murat Aksoy'un, Atilla Taş'ın, Gökçe Fırat'ın, Kemal Özer'in, Tunca Öğreten'in Kadri Gürsel'in, Mahir Kanaat'in hangi suçu işlediğine inanıyorsunuz? Söyleyin, suçlarını biz de bilelim, kendileri de öğrensinler" ifadesini kullandı.
CHP'li vekil, "AKP yönetimi, gazetecilerin hangi suçu işlediğini söyleyemiyor! Çünkü ortada suç yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.