HABER MARMARA GAZETESİ’NDEN ‘HABERDAR’A DESTEK

HABER  MARMARA GAZETESİ’NDEN ‘HABERDAR’A DESTEK
Bölgemizde günlük yayınlanan gazetelerden MARMARA HABER önceki gün manşetten yayımladığı haberde HABERDAR’ın Büyükçekmece belediye hizmet binası inşaatının yapıı denetim işinin yemek firmasına verilmesi ile ilgili haberin yankılarını işledi.

Bölgemizde günlük yayınlanan gazetelerden HABER MARMARA  önceki gün manşetten yayımladığı haberde HABERDAR’ın Büyükçekmece belediye hizmet binası inşaatının yapıı denetim işinin yemek firmasına verilmesi ile ilgili haberin yankılarını işledi.

 

İŞTE O HABERDEN BİR BÖLÜM:

BAŞKAN AKGÜN ÖNCE 
GEÇMİŞTEKİLERE CEVAP VER


Geçtiğimiz gün Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bir açıklama yapmış. Açıklamasında yerel gazete Haberdar’ın belediye hizmet binası inşaatının yapımını ve denetimini tamamen yemek firmasına verdiği yönünde haber yazdığını ve tamamen bu haberin yalan olduğunu bir açıklamayla kamuoyuna duyurmuş. Güzel haber yapıldığında sesini çıkartmayan Akgün kendisi eleştirilince zaman geçirmeden hemen cevabını vermiş. Vermiş vermesine de satırların arkasına saklanarak. 
Haberin yalan olduğunu, bu haberi yapan gazetenin hasametle, yalan haberle halkı yanılttığını ve yanlı davrandığını belirtmiş ve eklemiş. “Kamuoyunu yanıltmak için tamamen hasmane bir tavırla yapılan bu haberin kesinlikle gerçekle ilgisi yoktur. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki haberi yapanlar ile ilgili her türlü yasal haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağız.” 


İYGAD ÜYESİ GAZETELER!

 

Bunlar yetmiyormuş gibi iki yandaş gazete Haberdar’ı hedef alan haberi manşetlerine taşımışlar ve binlerce gazeteyi dağıtmışlar. Bu gazetenin birisinin sahibi ise İYGAD Yönetim Kurulu Üyesi. Gazeteciyi koruması gereken bir isim.  Ben ihale ile ilgili haberi yapan gazeteyi severim veya sevmem, düşmanımdır veya dostumdur fark etmez. Ama başkan Akgün’ün yaptığı bu açıklamaya istinaden ne kadar yanlı davranan kurumun haberi yapan gazete değil kendisi olduğunu görmemek elde değil. Nedeni çok basittir. Başkan Akgün’e yanlı haber yapan gazeteler belediye tarafından kabul edilmektedir. Hatta ve hatta bu gazetelere ilanlar reklamlar verilmektedir. Yetmiyor Akgün’ü eleştiren yürekli gazeteler gazete olarak kabul edilmemektedir. Kısacası yerel yönetim kendi yanlısı olana sahip çıkıyor olmayana ise eğer haberlerde küçücük bir hata varsa vurun abalıya, eğer haberde hata yoksa suskun kalarak günü kurtarmaya çalışmaktadır. Yandaş gazetelere ve gazetecilere bakıldığında bazı çevre belediyelerle ilişkilerinin üst seviyeye çıktığını, çevre belediye basınıyla sıkı fıkı olduklarını, ama gelin görün ki bu yandaş gazeteler maddi sıkıntı olmadığını da gördüğümüzü de ifade etmek isteriz. 
Her şey bir yana eleştiri babında haber yapan gazete hakkında açıklamada bulunan Başkan Akgün şu sözlere de yer vermiş? “Büyükçekmece Belediyesi olarak ihalelerimizin tamamını şeffaflık ilkesine uygun olarak hazırlıyoruz. Tüm ihalelerimiz yetkili birimlerimizce ihale kanununa uygun olarak hazırlanır ve ihaleye çıkartılır. Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası inşaatımızın da tüm hizmet ve malzeme alım ihaleleri yasa ve yönetmeliklerde belirtilen ihale kanununa uygun olarak yapılmıştır. İhale şartnamesinde belirtilen şartlara sahip kişi ve kurum ayrımı gözetmeksizin herkes ihalelerimize girebilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.