İGD 8 dalda ödül veriyor

İGD 8 dalda ödül veriyor
İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) tarafından artık gelenekselleşen 'Zirvedeki Gazeteciler' ödüllerine bu akşam kavuşuyor. Hilton Hotel Avcılar'da düzenlenecek yemekli ödül töreninde ayrıca Cumhuriyet kutlaması da yapılacak. Gecede gazeteci
Cumhuriyet haftasına denk geldiği için cumhuriyet kutlaması eşliğinde gerçekleşecek zirvedeki gazeteciler ödül töreni için toplanan İstanbul Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu bu özel gecede görev dağılımında da bulunarak organizasyonun eksiksiz tamamlanması için kolları sıvadı.Davetlilerin koyu renk kıyafet ve eşli katılım sağlayacağı tören bu akşam Hilton Hotel Avcılar'da gerçekleşecek.Artık gelenekselleşen 'Zirvedeki Gazeteciler' ödüllerinde;  Haber, Fotoğraf, Sayfa Düzeni, Röportaj, Köşe Yazısı, İnternet Haber Sitesi, Gelecek Vaad Eden Gazeteci Adayı, Yaşam Boyu Onur Ödülü  adı altında sekiz dalda ödül dağıtılacak.

Derneğimiz kurumsallaştı

Sürpriz sanatçılarında katılacağı ödül töreni ve cumhuriyet kutlaması hakkında açıklama yapan İGD Başkanı Mehmet Mert, "2002 yılında kurulan derneğimiz, bu günlere zor yollardan geçerek geldi ve az veya çok gazeteciliğe katkılar sundu" dedi. İGD'nin 16 yılı geride bıraktığını ifade eden Mert, "Derneğimiz, kurumsal kimliğe sahip, İstanbul genelinde yüze yakın yayın organını bünyesinde barındıran, her yayın organının en az bin okuru olduğunu düşünürsek 100 bin okura hitap eden bir meslek örgütü olmayı başarmıştır.
Şimdiye kadar gazetecilik mesleğinin çıtasını yükseltici, meslektaşlar arasında dayanışmayı sağlayıcı hizmetlerle birlikte, eğitici ve öğretici seminerler, paneller, söyleşiler de düzenleyen İGD son üç yıldır bir gelenek başlatarak işini en iyi yapanlar arasından bazılarını ödüllendirme yoluna gitti" ifadelerini kullandı. 

Amaç; çıtayı yükseltmek

Ödüllerin demokrasi kültürünün yaygınlaşmasına katkı sunmasını ve meslektaşlar arasında tatlı bir rekabet başlatmasını arzu ettiklerini belirten Mehmet Mert, "Gazetecilik mesleğinin daha üst seviyelere taşınmasını umuyoruz. Bu ödüllerin belirlenmesini sağlayan seçici kurulda benimle birlikte çok kıymetli meslek büyüklerim bulunuyor. Juri tüm başvuruları inceleyerek en doğru kararı vermeye çalıştı. Şimdiden ödül alan meslektaşlarımı tebrik ediyorum ve inanıyorum ki bundan sonraki meslek hayatlarında bu ödüller önemli yer tutacaktır" açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.