İmamoğlu'ndan alternatif basın bayramı etkinliği

İmamoğlu'ndan alternatif basın bayramı etkinliği
Türk basınından sansürün kaldırılışının yıldönümü olarak kutlanan Basın Bayramı dolayısıyla yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın özgürlüğünün gelişmiş bir toplum olma yolundaki önemine değinerek, “Bas


Beylikdüzü Belediyesi, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bölgede gazetecilik yapan yerel basın mensuplarını ağırladı. Beylikdüzü sahilinde yer alan West İstanbul Marina’da düzenlenen programda önce Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelen basın mensupları, daha sonra düzenlenen tekne gezisine katılarak Beylikdüzü’nü ve yapımına başlanan ve başlanacak olan proje alanlarını bire bir gözlemleme imkânı buldu. Programa, Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkan Vekili Ömer Şatır, CHP Grup Sözcüsü Mülayim Demirtaş, Başkan Yardımcısı Emel Turan da eşlik etti.

"Gelişmişlikte Basın Özgürlüğü Önemli Bir Kriterdir"

Basın özgürlüğüyle ilgili önemli mesajların verildiği programda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Basın toplumun haber alma açısından en önemli kaynağıdır. Bugün ülkemizde gazetecilik yapmak çok zor. Mesleğini bırakmak zorunda kalan, sesi kısılan, kaleminin önüne engel koyulan gazeteciler var” diyerek basın mensuplarının mesleki ilkelerine dayanarak özgürce mesleklerini ifa edebilmesini yürekten dilediğini söyledi.

Toplumda gelişmişlik düzeyinin ölçümünde basın özgürlüğünün önemli bir kriter olduğuna dikkat çeken Başkan İmamoğlu, “Ne yazık ki Türkiye, hapiste olan gazeteci sayısıyla Dünya birincisi. Gelişmişlik sadece ekonomiyle ölçülmez. Özgürlük, kültür, sanat, eğitim gibi kavramlara verilen değerle de ölçülür” şeklinde konuştu.

Tekne Gezisi İle Beylikdüzü Sahili Tanıtıldı

Ardından düzenlenen tekne gezisine katılarak 14 kilometrelik sahil şeridine sahip Beylikdüzü’nü denizden ele alan basın mensupları, Beylikdüzü Belediyesi teknik ekibinin anlatımıyla Beylikdüzü sahilinde başlayan dönüşüm hakkında bilgiler aldı. Yaklaşık 2 saat süren tekne gezisi ile Beylikdüzü’nün gelecek vizyonuyla alakalı bilgilenen basın mensupları aynı zamanda Beylikdüzü sahilinde keyifli bir gün geçirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.