Influencer olmak için sertifika programı şartı geliyor!

Influencer olmak için sertifika programı şartı geliyor!
Son yıllarda artan influencer adı altındaki meslek grubuna, Ticaret Bakanlığı'ndan yeni düzenleme geldi. Artık sertifikası olmayan "influencer" olamayacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından son yıllarda artan şikayetler ve influencer adı altında yapılan bazı sahtekarlıkların önüne geçilebilmesi için yeni düzenleme geldi. Bakanlık tarafından 2024-2028 yılı Stratejik Planı kapsamında tüketicilerin korunmasına yönelik çalışma ile kendilerini "ınfluencer" olarak tanımlayarak para kazanan isimlere denetimler yapılacak.

web-influencer-marketing-kopyasi.jpg

Sosyal medyada vatandaşları alışveriş yapmaya iten ve reklam yaparak para kazanan yeni meslek gruplarından olan "influencer" artık zorunlu şartlar ile bakanlık tarafından yürütülecek. Tüketiciyi aldatıcı, sahtekarlık ve dolandırıcılık gibi durumlara karşı önlem oluşturması amaçlanan sertifikası programı uygulanacak.


Sertifikası olmayan influencer olamayacak!

Milyonlarca sosyal medya kullanıcısının alışveriş yaparken influencerlara güvenerek alışveriş yapması oldukça yaygınlaşmaya başlayınca devreye Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Buna göre Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu işbirliği yaparak Influencer Sertifika Programı Projesi'ni hayata geçirecek. Sertifikaya katılmayan ya da alamayan fenomenler ise bu programa katılmadan influencerlık yapamayacak.

influencer-marketing-nedir.png

Ticaret Bakanlığı yaptığı duyuruyla kesin bir dille Influencer Sertifika Programına katılmayanların bu yeni mesleği yapamayacağının altını çizdi. Bu sayede influencer mesleği bakanlık çerçevesinde güvence altında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.