İsrail saldırılarında 8 gazeteci öldürüldü

İsrail saldırılarında 8 gazeteci öldürüldü
İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 8 basın mensubu yaşamını yitirdi, 10'u yaralandı, 2 gazeteci de kayıp. Meslek örgütleri "Gazetecileri koruyun" çağrısı yaptı

Filistin direnişi güçlerinin 7 Ekim'de Gazze ablukasını kırarak İsrail yerleşimlerine yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası çatışmalar ve Gazze’ye yönelik İsrail bombardımanı devam ediyor.

Gazze'deki hükümet basın ofisi, İsrail saldırılarında basın camiasının yaşadığı kayıplara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 8 basın mensubunun yaşamını yitirdiği, 10'unun yaralandığı, 2 gazetecinin de kayıp olduğu ifade edildi.

Ölen gazetecilerin isimleri Said et-Tavil, Muhammed Subh, Hişam en-Nevacihe, İbrahim Lafi, Muhammed Cerğun, Muhammed es-Salihi, Esad Şemlah ve Selame Mime şeklinde açıklanırken, Nidal el-Vahidi ile Heysem Abdulvahid'in kayıp olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca İsrail'in sivil yerleşim yerlerine yönelik bombardımanlarında 40 medya kurumunun tamamen yıkıldığı ya da kısmen hasar gördüğü aktarıldı.

İsrail savaş uçaklarının, gece saatlerinde Gazze'nin Rimal semtine yoğun hava saldırılarında Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh'un yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Sonrasında aynı bölgeye hava saldırısında yaralanan gazeteci Hişam en-Nevacihe'nin de hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.