İYGAD'dan Ali Tarakçı'ya yapılan saldırı için destek açıklaması

İYGAD'dan Ali Tarakçı'ya yapılan saldırı için destek açıklaması
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), 20 Kasım günü Ali Tarakcı'ya silahlı saldırı gerçekleştirilen yerde basın açıklaması yaptı.
Çok sayıda gazetecinin katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan İYGAD Başkanı Mehmet Mert, "Bu saldırıyı yapanlar veya yaptıranlar da çok iyi biliyorlar ki; bir gazeteci ancak öldüğünde susar" dedi 0 0 Gazeteciler meslektaşları Ali Tarakcı'ya sahip çıktı.


20 Kasım Pazartesi günü Esenyurt Barbaros Hayrettinpaşa Mahallesi 1993. Cadde üzerinde silahlı saldırıya uğrayan ve yaralanan Tarakcı'nın yalnız olmadığı meslektaşları, olay yerinde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup basın açıklaması esnasında Ali Tarakçı’ya yapılan saldırıyı kınayan ve 'Tarakçı yalnız değildir’ yazılı dövizler taşıdı. Çok sayıda gazetecinin katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan İYGAD Başkanı Mehmet Mert, "Türkiye’de yüz yıldır gazeteciler faili meçhul cinayetlerle öldürülüyor, dövülüyor, vuruluyor, tartaklanıyor, tehdit ediliyor. Arkadaşımız Ali Tarakçı’ya da benzer saldırılardan bir tanesi yaklaşık iki hafta önce bulunduğumuz bu alanda gerçekleşti. Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Bu saldırıyı yapanlar veya yaptıranlar da çok iyi biliyorlar ki; bir gazeteci ancak öldüğünde susar" dedi.


Yetkilileri göreve çağırıyoruz


Açıklamanın devamında, "Gelişen ve büyüyen Türkiye’de artık bu tür saldırılar son bulsun istiyoruz" ifadelerini kullanan Mert, "Basının daha sağlıklı şartlarda, daha özgür ve daha güvenli ortamlarda görevlerini yerine getirmeleri hepimizin en öncelikli arzusu. Bu arzumuz konusunda tüm devlet yetkililerimizden, yurttaşlarımızdan, okurlarımızdan, basın dostlarından, biz medya mensuplarına destek taleb ediyoruz.


Meslektaşımız Ali Tarakçı’yı vuran ellere kimlerin neden emir verdiğinin acilen ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Şayet bu olay kısa zamanda net olarak aydınlanırsa bir daha hiçbir güç, hiçbir medya mensubuna saldırmaya cesaret edemeyecektir. Bu olayı aydınlatmak için tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya, yetkililerimizi göreve çağırıyoruz" diye konuştu.



Emniyet güçlerine teşekkür


Saldırıdan sonra faillerin kısa sürede yakalandığını dile getiren Mehmet Mert, "Bu saldırı sonrası 24 saat içerisinde failleri yakalayan emniyet güçlerimize, olaya geniş yer veren medya organlarımıza, olay sonrası saldırıyı kınayan sivil toplum kuruluşlarımızdan, siyasilerimize, tüm basın dostlarına teşekkür ediyoruz. Bu tür saldırıdan korkmuyor, tüm gazetecileri, medya dünyasını bir arada olmaya, dayanışma içinde olmaya ve sonuna kadar gazetecilikten ödün vermemeğe davet ediyoruz. Türk basını işinin başında olduğu sürece, Türkiye daha güzel günlere yine özgür ve işinin hakkını veren basın dünyası ile birlikte kavuşacaktır" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.