'İYGAD'a yakışan bir kongre yapacağız'

'İYGAD'a yakışan bir kongre yapacağız'
İYGAD Başkanı Ali Tarakçı, Nisan ayında kongreye gideceklerini bildirerek başkanlık görevini devredeceğini söyledi. Tarakçı, "Söz verdiğim gibi 1 yıllık görev istemiştim. Nisan ayında İYGAD'a yakışan bir kongre yapacağız" diye konuştu.

 İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Yönetim Kurulu Şubat ayı olağan toplantısını Esenyurt Tay Sürücü Kursu'nda gerçekleştirdi. İki gündem maddesi ile biraraya gelen İYGAD yönetimi, Nisan ayında yapılacak kongre ile 1 yıllık süre içinde hedeflenen Yeşil Nokta Projesi'nin hayata geçirilmesiyle ilgili yeni toplantıları konuştu. Ayrıca İstanbul'da görev yapan yerel gazetecilerin ücretsiz kullanım imkânlarından yararlanmalarına yönelik "İSPARK ve İETT projesini" de ele aldı.


İYGAD Başkanı Ali Tarakçı, geçtiğimiz sene Nisan ayında yapılan kongreyle başkan seçildiğini hatırlatarak, "Seçilen yönetim kurulumuzla birlikte 1 yıl önce yola çıktık. Kimi arkadaşımız çeşitli mazeretlerle aramızdan ayrıldı, kimisi halen bizimle. İYGAD'ın tarihi boyunca ciddi bir yol kat ettiğine inanıyorum, inanıyoruz. Hayal denilen projeleri ürettik ve çözümü noktasına önemli ölçülerde ilerleme sağladık.


Göreve geldiğimde söz vererek '1 yıllık başkanım' demiştim. Ve bu süre artık doluyor. İYGAD'a yakışan bir kongreyle yeni başkanımızı belirleyeceğiz. Nisan ayındaki kongremiz hayırlı olsun. Bu arada ürettiğimiz projelerin de takibini yapıyoruz. Belediye Başkanlarıyla görüştüğümüz Yeşil Nokta projemize başkanlarımız sıcak bakmıştı. Mart ayında tekrar görüşmeler sağlayarak imza altına almak istiyoruz. Yine, İETT ve İSPARK'tan ücretsiz kullanım imkanı için görüşmelerimiz tamamlandı, dosyamızı hazırladık ve siyasi parti gurup başkanvekillerine verdik. Mart ayındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme getirilmesini ümit ediyoruz" dedi.

 

KOMİSYONLAR OLUŞTURULDU

İlçe belediyelerinden talep edilen Yeşil Nokta-Gazete Satış Merkezi Projesi'nin imza altına alınması için İYGAD Yönetim Kurulu Üyelerinden komisyon oluşturuldu. Zafer Yiğiter, Tolga Yılmaz, Barış Emregül, Refik Bek ve Celal Karaali komisyonda yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclisinde gündeme getirilmesi beklenen İETT ve İSPARK'tan ücretsiz faydalanma projesi için siyasi partilerin gurup başkanvekilleriyle irtibatın devam ettirilmesi amacıyla komisyon oluşturuldu. Emin Beyaz, Tolga Yılmaz, Hüseyin Çetiner, Celal Karaali, Zafer Yiğiter, Sebahattin Acar ve Durbey Duran komisyonda görev aldı.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.